Cevap: Roland GW8'e Farklı kişilerce editlenmiş sesleri kendi user setine eklemek..!
Ha programla yapmışsınız ha manuel orgun üzerinde yapmışsınız. Begendiğiniz sesin edit paremetrelerini tek tek gireceksiniz. Sonra efekt paremetrelerini... Pratik faydası olmaz. Daha önce anlattığım gibi ya paremetreleri not alıp org üzerinden girilecek yada o sesle yapılan performans midi kayıdı orgunuza yükleyip performans düğmesine basıp write yapacaksınız. Her iki yöntemide denedim. SVD formatında ses dataları daha önce roland sntylerde kullanılıyordu. Arkadaşımız konuya farklı bir açılım sağlamış. Teşekkür ediyorum kafa yorduğu için.... Belki açıklamamın aksine çok pratik sonuçlar sunacak....Aktif kullanıcılar karşılaştıkları sorun ve önerileri paylaşırsa aletten sağlanan fayda artacaktır....Şu ana kadar Ory3-4 türk 2 kit haricinde diğer kitlerin darbukaları ve 2nci 3ncü kanal batı kitleriyle ilgili ritim çalışmalarını dinlemedik. Bilinen tonlardan daha güncele kaymak için kit değişimi şart ve farz..Yoksa ritim bölümünde GW8 in g600 den farkı kalmaz. Oysa g600 üm 25 katı ses hacmine ,çok daha fazla ses ve davul kitine ,efektine ,çok kanal davul yazmasına sahip bu aletin uçması dinleyenlere ağız uçuklatması lazım..