Cevap: Ronald G600 koma yardım
hayırlı olsun g600 de koma olayı deveyi hendekten atlatmak gibi birşey bende yeni sattım aleti model yükselttim satmasaydım anlatırdım video da çekerdim başka siteden alıntıdır bunu oku saygıdeğer arkadaşım sen eğer kısa yoldan komasız olmasını istiyorsan seslerin : yapacağın şey sesleri komasız yapıp kayıt etmek mesela A serisi komalı sesler olur B serisi komasız. peki g600 de nasıl koma ayarı yapacaksın. onuda anlatayım. Arkadaşım şimdi org açık kullanıyorsun. Örneğin kullandığın ses ''klarnet'' bu ses komalı. sen bunu komasız hale getirmek istiyorsun. f2 tuşna basıyorsun sonra tekrar f2 tuşuna basıp ''tune'' menüsüne giriyorsun.sonrada sol taraftaki ''page(sayfa)'' tuşundan 2. sayfaya geliyorsun.(alttaki tuşa 1 defa bas yeter). sonra ekranda gelen menü şu olacak (soldan sağa): coarse (altında 0 yazar veya sese göre değişir), fine (altında 1 yazar veya sese göre değişir), Assign (altında off yazdığında koma iptal demektir, up1-2 yazıyorsa sadece sesde koma vardır, all yazıyorsa alt yapıda ve sesde koma vardır sen komayı assign'i off yaparsan iptal edersin.) note (altında Ab A Bb C C# D Eb E F F# G yazar. şimdi bunlardan hangilerine koma vermek istiyorsan -53 yapman yeterli. ama koma vermek istemediğin ses 0 olmalı. mesela en çok kullanılan düzen mi düzenidir. bu düzende sadece C# ve F# -53 yap yeterli. ama senin kullandığın düzen farklı ise bu düzenide ancak şöyle anlarsın.tek tek hepsine bak hangisine koma verilmiş ise sende istediğin sese böyle koma verebilirsin. örneğin sen başka komada olan bir sesi kendi tarzındaki komaya almak istiyorsun. bu durumda hemen hepsini 0 a getirip kendi komanda hangisi -53 ise[bu bazı seslerde -55 -50 ... olabilir] ona koma vermen yeterli.