Kardeşim sakın ha sakın ketrona girme.Ben uzun yıllar pa80 kullandım,daha sonra da sırf merak amacıyla Ketron sx3000 aldım,iki seneden fazla oldu aleti alale o zaman 2.700 e almıştım aleti,inanırmısın geçenlerde aleti .1500 e zor sattım.tam 1.200 TL zarar ettim alette,zaten ketrona girdiğime pişman oldum,Alet hiç pratik değil,sesleride o kadar abartıldığı gibi güzel değil,ben PCM2 yi kullanıyordum,inan sesler 5 para etmez,içinde doğru dürüst bir elektro bağlama,lesli bağlama sesi yok.doğru dürüst zurna sesi yok,zurna sesi diye yükledikleri küçük çocukların kamış düdüğüne ına benzeyen bir ses adeta.ritim desen keza öyle,doğru dürüst şıkır şıkır ritimler bulamazsın,alete ritim yüklemek bile tam bir çin işkencesi tek tek ritm yüklüyorsun,korgün gözünü seveyim40 tane ritmi bir anda yüklüyorsun,sonra aleti tesisata bağladığında ritmler ve sesler çok kötü geliyor,ben bunu bir türlü çözemedim.Alet kapalı alet alete kesinlikle sample filan atamazsın yani dışarıdan ses yükleyemezsin,oysa pa80 e bile hafızasının yani 16 MB.ın elverdiği ölçüde istediğin sample sesleri yükle,eğer çok güzel bir kart kullanırsan inan bana pa80 in tadına doyamazsın,ama ben Pa80 ve dediğim gibi sx3000 i sattım ve korg pa800 aldım,şimdiye kadar almadığıma eşekler gibi pişmanım.Nihayet org budur dedim,inanırmısın aleti çalmaya doyamıyorum,başından kalkamıyorum bir türlü,eğer paran varsa pa800 al yoksa pa80 al,ama kesinlikle ketrona yaklaşma derim benden sana abi tavsiyesi