sx3000 mi pa80 mi?

Cevap: sx3000 mi pa80 mi?

valla kardaşım ketron xd9 olsun x1 olsun sx3000 olsun güzel cihazlar fakat bazı yörelere göre ekisk kalabiliyor ama korg pa80 de öyle bir durum yok her yöreye hıtab ediyor ben pa80 diyorum kardeşim ama sen yinede kendin bir karara var saygılarımla

ketron ketron ketron başkada birşeye gerek yok ....gerçek ses ve orkestra havası ritimleri daha ne olacak biliyorsunuz gerçekler acıdır...:):):)

bu konuda sana katılıyorum kardeşim :)))) elbette sound olarak ketron çok önde götürüyor :))

Merhabalar...

Size "bu org iyidir şu org iyidir" demeyeceğim ; Eğer gerçekten bu iki cihaz arasında kaldıysanız ,gidin bir mağazaya , geçin başına bu iki orgun , yerli müzikmiş ,yabancı müzikmiş , udmuş , zurnaymış (artık ne varsa) hepsini uzun uzadıya inceleyin,deneyin ; sömürün bu iki orgu... Kafanızda gerçekten bir fikir oluşsun ; bunun sonucunda bir karar vermeye çalışın... (Ha , bu konuda daha bir sürü kriterden bahsedilebilir ; o kadar ayrıntıya girmeyeceğim...)

Ancak bu şekilde doğru kararı verebilirsiniz...

Kolay gelsin...

Bütün arkadaşlara saygı ve selamlar arkadaş ben fazla korg kullanmadım roland yamaha or 700-en son gem wk 8 kullanmıştım - bir arkadaşda xd 9 vardı ona baktım hoşuma gitti şimdi biarkadaştan pa 80 altım musty kart da var sıfırdan onda org da temiz fakat sarmadı ya şimdi sx 3000 i düşünü yorum yorumlarda hoşuma gitti başka tavsiyesi olan varsa bekliyorum arkadaşlar bu kararsızlık yüzünden piyasada çalmayı bırakacam valla şaştım.

sx3000 den şaşma pişman olma

Kardeşim sakın ha sakın ketrona girme.Ben uzun yıllar pa80 kullandım,daha sonra da sırf merak amacıyla Ketron sx3000 aldım,iki seneden fazla oldu aleti alale o zaman 2.700 e almıştım aleti,inanırmısın geçenlerde aleti .1500 e zor sattım.tam 1.200 TL zarar ettim alette,zaten ketrona girdiğime pişman oldum,Alet hiç pratik değil,sesleride o kadar abartıldığı gibi güzel değil,ben PCM2 yi kullanıyordum,inan sesler 5 para etmez,içinde doğru dürüst bir elektro bağlama,lesli bağlama sesi yok.doğru dürüst zurna sesi yok,zurna sesi diye yükledikleri küçük çocukların kamış düdüğüne ına benzeyen bir ses adeta.ritim desen keza öyle,doğru dürüst şıkır şıkır ritimler bulamazsın,alete ritim yüklemek bile tam bir çin işkencesi tek tek ritm yüklüyorsun,korgün gözünü seveyim40 tane ritmi bir anda yüklüyorsun,sonra aleti tesisata bağladığında ritmler ve sesler çok kötü geliyor,ben bunu bir türlü çözemedim.Alet kapalı alet alete kesinlikle sample filan atamazsın yani dışarıdan ses yükleyemezsin,oysa pa80 e bile hafızasının yani 16 MB.ın elverdiği ölçüde istediğin sample sesleri yükle,eğer çok güzel bir kart kullanırsan inan bana pa80 in tadına doyamazsın,ama ben Pa80 ve dediğim gibi sx3000 i sattım ve korg pa800 aldım,şimdiye kadar almadığıma eşekler gibi pişmanım.Nihayet org budur dedim,inanırmısın aleti çalmaya doyamıyorum,başından kalkamıyorum bir türlü,eğer paran varsa pa800 al yoksa pa80 al,ama kesinlikle ketrona yaklaşma derim benden sana abi tavsiyesi

iş omu iyi bumu meselesine geldiği zaman herkes ahkam keser ben biliyom havası...teknik bir konu açıldığı zaman kimse bakma gereksimi bile duymaz ben bu tür insanları kınıyorum saygılar

Kardeşim sakın ha sakın ketrona girme.Ben uzun yıllar pa80 kullandım,daha sonra da sırf merak amacıyla Ketron sx3000 aldım,iki seneden fazla oldu aleti alale o zaman 2.700 e almıştım aleti,inanırmısın geçenlerde aleti .1500 e zor sattım.tam 1.200 TL zarar ettim alette,zaten ketrona girdiğime pişman oldum,Alet hiç pratik değil,sesleride o kadar abartıldığı gibi güzel değil,ben PCM2 yi kullanıyordum,inan sesler 5 para etmez,içinde doğru dürüst bir elektro bağlama,lesli bağlama sesi yok.doğru dürüst zurna sesi yok,zurna sesi diye yükledikleri küçük çocukların kamış düdüğüne ına benzeyen bir ses adeta.ritim desen keza öyle,doğru dürüst şıkır şıkır ritimler bulamazsın,alete ritim yüklemek bile tam bir çin işkencesi tek tek ritm yüklüyorsun,korgün gözünü seveyim40 tane ritmi bir anda yüklüyorsun,sonra aleti tesisata bağladığında ritmler ve sesler çok kötü geliyor,ben bunu bir türlü çözemedim.Alet kapalı alet alete kesinlikle sample filan atamazsın yani dışarıdan ses yükleyemezsin,oysa pa80 e bile hafızasının yani 16 MB.ın elverdiği ölçüde istediğin sample sesleri yükle,eğer çok güzel bir kart kullanırsan inan bana pa80 in tadına doyamazsın,ama ben Pa80 ve dediğim gibi sx3000 i sattım ve korg pa800 aldım,şimdiye kadar almadığıma eşekler gibi pişmanım.Nihayet org budur dedim,inanırmısın aleti çalmaya doyamıyorum,başından kalkamıyorum bir türlü,eğer paran varsa pa800 al yoksa pa80 al,ama kesinlikle ketrona yaklaşma derim benden sana abi tavsiyesi
üstadım siz ketronu kullanmayalı unutmuşsunuz galiba,ben şuan 8mblik xd9 kullanıyorum ve sesler beni fazlasıyla tatmin ediyor,ayrıca ritim yükleme sorunuda yaşamıyorum,flaş belleği takıyorum usb emulatöre,disk butonundan sonra ekrandaki listeden istediğim ritimleri işaretleyip takır takır yüklüyor.:)

Gökhan arkadaşım siz orgunuza usb emulatör taktırmışsınız galiba onun için disket kullanmıyorsunuz.Benim orgum disketli modeliydi,ilk çıkan sx3000 lerden şimdi bu aletlere usb emulatör takılıyormu,yani bu haldemi satılıyor bilmiyorum.Belki Xd 9 da ritimleri işaretleyip tıkır tıkır yüklüyor olabilirsiniz ama bu sx3000 de kesinlikle böyle değil.Ritimleri tek tek yer seçerek yüklüyorsunuz.Eğer siz orgunuza plus 4 set yüklettiyseniz,plus 4 setin seslerinin güzel olduğunu forumlarda okuyorum.Benim alette PCM2 yüklüydü,sesleri hiç güzel değildi,şimdi Tünel müzik PCM4 yüklüyormuş galiba,o setinde seslerinin güzel olduğunu duyuyorum.Ama buna rağmen ketronun fazla tercih edilmediğini göreceksiniz.Eğer övdüğünüz kadar güzel bir aletse ketron herkesin ketron kullanması gerekmezmi,korgu kullanan müzisyenlerin hepsi bilgisizmi,kötü müzisyenmi,seslerden ritimlerden anlamayan insanlarmı,piyasadaki müzisyenlere bakın 100 kişiden belki en fazla 5 kişi ketron kullanıyordur,diğerleri büyük bölümü korg,yamaha olmak üzere diğer aletleri kullanıyorlar.