• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

türk halkının psikolojisi

Cevap: türk halkının psikolojisi

konusu müzik olan bu sitede dahi kuralları uygulamayan bir üyeye ceza verdiğim için üyenin günlerce küfürlerine ve tehditlerine,hakaretlerine uğramak zorunda kaldım...
maalesef bizim her işimiz kavga ederek yada kavga eder gibi oluyor.üstelik zaman zaman resmi yaptırım gücünü elinde tutan devlet bile kantarın topuzunu ya kaçırıyor yada seyirci kalıyor...
benzer tabloların yaşandığı bir Avrupa ülkesi bulmak hakikaten güç...
ülkemiz son yıllarda toplumsal duyarlılığın neredeyse yok olduğu, cemiyette kendini gizem adamı zanneden "çakma" Polat Alemdarlarla dolu, tepkisiz, birbirinin hakkına tecavüzü hak sayan bir toplum oldu. aslında özümüzdeki bizi biz yapan temel değerlerin o kadar uzağındayız ki...
kültürel erezyon, toplumsal buhran, adına ne derseniz deyin ama hiç de iyi bir yerde olmadığımız ve iyiye gitmediğimiz bir gerçek maalesef...
son noktayı her zaman olduğu gibi Ulu Önderimiz yıllar öncesinde koymuş zaten;

“EĞİTİMDİR Kİ BİR ULUSU YA ÖZGÜR, BAĞIMSIZ,
ONURLU, YÜKSEK BİR TOPLULUK BİÇİMİNDE YAŞATIR
YA DA BİR ULUSU TUTSAKLIK VE YOKSULLUĞA
GÖTÜRÜR.”
ÇÜNKÜ; “KAYNAŞMIŞ BİR MİLLET HALİNE GELMENİN,
ÇAĞDAŞLAŞMANIN, KALKINMANIN, HÜR VE
DEMOKRATİK BİR TOPLUM OLABİLMENİN EN ETKİLİ
ARACI EĞİTİMDİR.” (16 TEMMUZ 1921 ANKARA)

Ch.

Araçla olsan bir dert yaya olsan başka dert. Onu en iyi ben bilirim. Ben hergün ıstanbulun farklı noktasında oluyorum.Kimse kusura bakmasın lafım meclisten dışarı ama ıstanbulda ben insan göremiyorum artık. Çoruma gidiyorum tokata gidiyorum, oralarda insanlar halen düzgün. Oradan buraya gelenlerde bozuluyor herhalde. Yaya iken bakıyorum yürümesini bilmiyorlar sağdan yürü arkadaş karşıdan gelende geçsin.

Geçerken bakıyorum sanki sadece ben hafif omuzumu geri çekiyorum. Yoksa banami öyle geliyordu. Bir ara bunu test etmek için bende surdirek yoluma devam edeyim dedim. Bir baktım takır takır kollarimiz çarpıyor millete. Işin kötü tarafı kimse kafasını çevirip ne pardon diyor ne de yavaş be... Tepki yok. Hayvan gibi alışmışlar demek ki. Öyle olma şansım yok. Yine ben çekiliyorum kenara ne yapayım.

Araba başka bir dert. Örnek, bizim iş otoparkı çıkışı dik yokuş. Çıkınca tam manevra sağdan yukarı çıkacağım. Sola bakıyorum taksi yavaş yavaş geliyor. Çıkıyorum önünden. Çıkar çıkmaz arkaya dayanıyor. 4'lu yakmış, kornaya basıyor. Yol verme şansım zaten yok çünkü gidiş geliş arasında set var. Gaza basıyorum ama yeni kalkmisim ferrari değilki almıyor gazi yokuş zaten. Ayrıca karşıdan araba gelmiyor arkama ne giriyorsun soldan bas geç. Neyse, bütün hikaye sadece 20 metrede geçiyor. Ilk boşlukta sağa yanaşıyorum basıp gidiyor. Eğlence arayan serefsizler işte ne diyeyim şimdi. Sinirime engel olup birşey demedim. Sadece s git yürü dedim.

Aynı gün gündüz e-5' te biri arkadan vurdu dilim arada olsa giderdi. Indik, adam mahcup kusura bakmayın dedi. Baktım hasarda yok önemli değil dedim geçtim. Aynı gün sokak arasında bir bayan arkadan tampona tiklattı. Kusura bakmayın dedi önemli değil dedim olur böyle.

Işin özü yaya ve arabayla , elli bin tane şey anlatabilirim size bundan çok dertliyım. Mobil yazıyorum anlam bozukluğu varsa affola. Bana kalsa ıstanbuldan basar giderim anadoluya. Hatta imkan olsa yurtdışına.

Araçla olsan bir dert yaya olsan başka dert. Onu en iyi ben bilirim. Ben hergün ıstanbulun farklı noktasında oluyorum.Kimse kusura bakmasın lafım meclisten dışarı ama ıstanbulda ben insan göremiyorum artık. Çoruma gidiyorum tokata gidiyorum, oralarda insanlar halen düzgün. Oradan buraya gelenlerde bozuluyor herhalde. Yaya iken bakıyorum yürümesini bilmiyorlar sağdan yürü arkadaş karşıdan gelende geçsin.

Geçerken bakıyorum sanki sadece ben hafif omuzumu geri çekiyorum. Yoksa banami öyle geliyordu. Bir ara bunu test etmek için bende surdirek yoluma devam edeyim dedim. Bir baktım takır takır kollarimiz çarpıyor millete. Işin kötü tarafı kimse kafasını çevirip ne pardon diyor ne de yavaş be... Tepki yok. Hayvan gibi alışmışlar demek ki. Öyle olma şansım yok. Yine ben çekiliyorum kenara ne yapayım.

Araba başka bir dert. Örnek, bizim iş otoparkı çıkışı dik yokuş. Çıkınca tam manevra sağdan yukarı çıkacağım. Sola bakıyorum taksi yavaş yavaş geliyor. Çıkıyorum önünden. Çıkar çıkmaz arkaya dayanıyor. 4'lu yakmış, kornaya basıyor. Yol verme şansım zaten yok çünkü gidiş geliş arasında set var. Gaza basıyorum ama yeni kalkmisim ferrari değilki almıyor gazi yokuş zaten. Ayrıca karşıdan araba gelmiyor arkama ne giriyorsun soldan bas geç. Neyse, bütün hikaye sadece 20 metrede geçiyor. Ilk boşlukta sağa yanaşıyorum basıp gidiyor. Eğlence arayan serefsizler işte ne diyeyim şimdi. Sinirime engel olup birşey demedim. Sadece s git yürü dedim.

Aynı gün gündüz e-5' te biri arkadan vurdu dilim arada olsa giderdi. Indik, adam mahcup kusura bakmayın dedi. Baktım hasarda yok önemli değil dedim geçtim. Aynı gün sokak arasında bir bayan arkadan tampona tiklattı. Kusura bakmayın dedi önemli değil dedim olur böyle.

Işin özü yaya ve arabayla , elli bin tane şey anlatabilirim size bundan çok dertliyım. Mobil yazıyorum anlam bozukluğu varsa affola. Bana kalsa ıstanbuldan basar giderim anadoluya. Hatta imkan olsa yurtdışına.

Sizin gibi insanlara ihtiyaç var.Kapaklı'da tamponuma tıklattılar.Sağa çektim trafik yoğun diye.Adam eşiyleydi sanırım.Ne özür ne bir şey.Basıp gitti.İnsan en azından "Pardan arkadaşım, kusura bakma." filan der.

Eğer bu ülkede hergün inanılmaz Trafik Kazaları oluyorsa,bu kazalarda hergün ortalama 5 vatandaş ölüp aileler yıkılıyorsa;siz Haliç i temizlemişsiniz,yeni bir İstanbul kuruyorsunuz,milli gelir kişi başına bilmem ne kadar olmuş,Suriye ye dur diyorsunuz....umurumda değil...Siz başarısız yönetimlerin devamısınız demektir...
Devlet Zübüklerle değil Bilim adamlarıyla,deneyimli siyasetçilerle yönetilir...
Sizin Ekonomi ustalarınız piyasadan 1 liralık 50 kuruşluk banknotları kaldırıp yerine metal para sürüyorsa,sizin örf ananelerden de haberiniz yok!bu ülkenin sayısız müzisyenlerinin ekmeğinin,aşının,suyunun önünü kestiniz...
sevgiler...

konusu müzik olan bu sitede dahi kuralları uygulamayan bir üyeye ceza verdiğim için üyenin günlerce küfürlerine ve tehditlerine,hakaretlerine uğramak zorunda kaldım...
maalesef bizim her işimiz kavga ederek yada kavga eder gibi oluyor.üstelik zaman zaman resmi yaptırım gücünü elinde tutan devlet bile kantarın topuzunu ya kaçırıyor yada seyirci kalıyor...
benzer tabloların yaşandığı bir Avrupa ülkesi bulmak hakikaten güç...
ülkemiz son yıllarda toplumsal duyarlılığın neredeyse yok olduğu, cemiyette kendini gizem adamı zanneden "çakma" Polat Alemdarlarla dolu, tepkisiz, birbirinin hakkına tecavüzü hak sayan bir toplum oldu. aslında özümüzdeki bizi biz yapan temel değerlerin o kadar uzağındayız ki...
kültürel erezyon, toplumsal buhran, adına ne derseniz deyin ama hiç de iyi bir yerde olmadığımız ve iyiye gitmediğimiz bir gerçek maalesef...
son noktayı her zaman olduğu gibi Ulu Önderimiz yıllar öncesinde koymuş zaten;

“EĞİTİMDİR Kİ BİR ULUSU YA ÖZGÜR, BAĞIMSIZ,
ONURLU, YÜKSEK BİR TOPLULUK BİÇİMİNDE YAŞATIR
YA DA BİR ULUSU TUTSAKLIK VE YOKSULLUĞA
GÖTÜRÜR.”
ÇÜNKÜ; “KAYNAŞMIŞ BİR MİLLET HALİNE GELMENİN,
ÇAĞDAŞLAŞMANIN, KALKINMANIN, HÜR VE
DEMOKRATİK BİR TOPLUM OLABİLMENİN EN ETKİLİ
ARACI EĞİTİMDİR.” (16 TEMMUZ 1921 ANKARA)

Ch.
abi işte süper bi yorum,

ben aslında ahlaki olarak türk halkının saygı sevgi dürüstlük titizlik davranış bakış düşünme yaşayış tarzı olarak kesinlikle psikolojisi bozuk diyorum,
bunun içerisinde sadece ekonomik olarak değil,
durumu gayet iyi olup maddi yönden sıkıntısı olmayan insanlara ne diyeceksiniz,

1-erkek kadını aldatır normalmiş gibi görünür ama kadın erkeği aldattığı zaman erkek gururuna yediremez kadını öldürür

2-benim imzamda yazan kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma-adam herkese yapar ama kendine yapılanı kabul edemez,
(yalan söylemek-emek hırsızlığı-haksızlık-dolandırıcılık-üç kağıtçılık-sahtekarlık-başkasının namusuna laf söz atma v.s gibi)

3-iş yerlerinde bir görseniz,patron işçinin hakkını yemek için çareler bulma
misal işçinin hakkını yemek için işçi 30 gün işe geldiyse sigortasını 15 gün gösterme v.s. gibi

4-para için 2 dk da kişiliğini herşeyini satan insanlar,

5-daha konuşmaya yeni başlayan çocukların ağzında bin türlü küfürler,hakaretler,artistik hareketler,

6-ev içinde huzuru sağlamanın yolları nedir eşine çocuğuna nasıl davranılır,arada saygı sevgi anlayış,(yoksa huzursuzluk kavga gürültü=ya cinayet ya intihar-yada bunalım)

7-davranış bozuklukları,bir şeye canımız sıkılsa onu kendimizde düşüne düşüne çok büyütüp içimizde sıkıntı yapıp moral motivasyon bırakmamak,,,eğerki bi sıkıntımız varsa iyi düşünüp çare aramak en güzel yoldur,çünkü herşeyin çaresi vardır aramayı bilmek önemlidir)

8-trafikte veya herhangi bir yerde 2 dk beklesek ağza alınmayacak sözler,bazen camı açıp el hareketleriyle hakaretler bilmem neler neler

9-iki tane genc yanyana gelse ettiği muhabbetler hep kadın kız muhabbetleri

10-insanların baktığımızda yaptığı şakalar hep bel altı şakalar,bazen koca koca insanlar bile bel altı muhabbetler yapıp kahkaha atıyolar,bel altı muhabbetler şöyle ciddi ciddi düşünün bel altı şakalar sizce gerçekten çok komik mi,size neden komik geliyor,
yada çok ayıp mı? (sözlerim herkese değil)

11-biz küçükken büyüklerle muhabbet etmeyi çok severdik onlar konuşunca bizler dinlerdik-geçmişten espirili komik anılarını anlatırlardı onlar anlattıkça dinlemesi o kadar hoşumuza giderdiki
ama şimdiki büyüklerimizim çoğu madde 10 daki gibi :)

12-ihanetler hıyanetler almış başını gitmiş,ne güven kalmış nede başka bişey,yetişen nesil,çoooooook eskiden insanlar kapılarını açık bırakırmış o kadar güven itimat insanlık sevgi saygı v.s varmışki,şimdi kapıya 3 tane kilit vuruyorsun kamera koyuyorsun adamlar ilim terbiye öğrenmeyi değilde hırsızlık hak yeme nasıl yapılır onu öğrenmeye başladı,

yazılıcak çok şey varda yaz yaz bitmez, :)
insanlarda ciddiyet kalmamış,erkek adam delikanlı olur,ama şimdilerde maalesef çok nadir delikanlı insanlar var
insanlarda edep haya saygı sevgi kalmamış,toplum çok bozuk ve dahada kötüye gidiyo,ALLAH sonumuzu hayır etsin diyorum,

bunların hepsi imansızlıktan ileri geliyor..bu kadar basit!

bence bunların ne siyasetle ne ekonomiyle ne de sosyal medyayla hiçbir ilgisi yok... eğer öyle olsaydı...

tüm zenginler ahlaklı tüm fakirler ahlaksız olurdu...
ahlakın parayla hiçbir ilgisi yok...
siyasetin ahlakla doğrudan bir ilişkisi yok...
sinema filmlerinin büyük bir bölümü şiddet içerikli öyle olsaydı hepimiz birbirimizi öldürüyor olacaktık...

bu tamamen kişinin kendi ahlaki değerleriyle ilgili birşey türkiye de artık bunların bir önemi yok... öküz gibi bir nesil yetişiyor embesil ve işe yaramaz... hiçbirşeye değer vermeyen zavallı insanlar topluluğu... en büyük suç %90 ana ve baba

Psikolojinin bozukluğunu yaşam seviyesi ve maddi imkansızlıklara bağlayabiliriz... Ancak seviyesizlik,kabalık, ahlaksızlık edepsizlik, saygısızlık gibi konular insanın kendi kişiliği ile ilgilidir. Burada aile ve çevre yani yetişme ortamı önemli faktör olmakla birlikte , kişinin kendisini geliştirme isteğiyle de ilgilidir.

Eksiklerini kapatma isteği. Hatalı olduğunda özür dileyebilme,izin isterken afedersiniz diyebilme, özellikle teşekkür ederim'i kullanmayı öğrenme.Bunları sadece terim olarak algılamayın davranış şekli olarak düşünelim. Anahtar kelime bu aslında, DAVRANIŞ ŞEKLİ... Tüm bunlar insanın kişiliği yani karakteri ile ilgilidir. Ve istanbulda çok fazla yok ne yazık ki...Anadolu insanı ise halen el değmemiş kadar beyaz'mı derler, öyle işte. Misafirperver ve saygılı. İstanbul'a gelen deliriyor arkadaş :)

Çivisi çıkmış bir dünyada yaşıyoruz, Türkiye'de toplumsal erozyon olmuş çokmu. Konu dışı görünebilir ama ucu yine burada konuşulan konuyla ilintili. Bazen Türkiye'de öyle şeyler oluyor ki orman kanunlarıyla yönetildiğimizi düşündürüyor bana. Ama sonra bakıyorum ki aslında orman kanunlarıyla yönetilen dünya.

Savaşlarla ilgili belgeselleri, görüntüleri vs. izledinizmi bilemem, izleyin bakın neler var. Bir insan bir insana nasıl böyle şeyler yapar? Aklım, ruhum almıyor. Ne yazık ki kapitalist düzenin sonuçlarını yaşıyoruz. Alternatifi nedir bilmiyorum ama bildiğim şey; düzen bu olmamalı.

Dünya uluslarının tüm enerjisini, yeryüzünü nasıl koruyacağına (buzulların erimesi, küresel ısınma, kirlilik vs.), açlık çekenleri nasıl doyuracağına, silahsız düzeni (yada minimum silahla) nasıl sağlayacağına, bilime ve tıbba nasıl daha fazla fon ayıracağına, çatışmaları nasıl önleyeceğine, hukuk ve adalet sistemini nasıl kusursuzlaştıracağına vermesi gerekirken, görüyoruz ki uluslar enerjisini sadece kendi çıkarlarına, siyasetlerine, ekonomilerine, nasıl silahlanacaklarına, armageddon'a nasıl hazırlanacaklarına veriyorlar. Her türlü katliama, hukuksuzluğa, baskıcılığa, açlığa seyirci kalıyorlar.

Ben yolu yarıladım ama inan ki oğlum ve torunlarım ve tabi tüm insanlık için çok üzülüyorum ve endişeleniyorum. Nasıl bir dünyada yaşayacaklar düşünmek bile istemiyorum. Kimse yada hiçbir olgu veya hiçbir söz, savunma, mazeret sivillerin ve çocukların hatta askerlerin bile katledilmesini bana izah edemez. Ya ben insan değilim yada dünya insanlıktan çıkmış.

Malesef Global anlamda sorunlar buyumekte Turkiye ornekleri vermissiniz ancak malesef Heryerde benzer durumlar var...
Ornegin Ingilterede Londrada Ingiliz gormek cok zor, hepsi isyerlerine Tek Tren seferi ile 1 saate kadar ulasabilecekleri koy ve kasabalari tercih ediyorlar kesmekesten kacmak icin...
Biri digerini bir bakis icin bicaklayip oldurebiliyor, en acisi Can almis bu sahislar 4-5 sene icersinde tekrar sokaklarda!
8-10 yasinda bi cocuk gecip karsiniza ana avrat duz gecer haksiz yere, haydi bi fiske vurun kolaysa...Anasi Babasi dokanamiyor okullarda ogretmenler cocuklari sorguluyor...
kosebaslarinda herturlu mal mevcut cocuklar icki sigara pesinde dogan cocuklarin buyuk bi kisminin babasi belli degil vs. vs.
Emege saygi sifir ,milyonlar kazanan patronun sene sonu zam zamaninda nasilsa eksiklerini gormeye basliyor, eline bi mektup geliyor okurken aglayasin geliyor Milyonlar kazanan patronunun ekonomik haline :)
Sukur etmek diye bi kavram yok ...
liste uzayip gidiyor malesef...
Herkesin gorusune saygim var ancak bende inaniyorum ki Allah korkusunun Yureklerde olmamasida buyuk bi etken bu yozlasmada Keske Herkes Kuran i eline alip okusa o guzel Rehberi de yolunu kaybetmese bu hayat Yolunda...

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

• Evet

Oy: 20 64.5%
  • Kararsızım

Oy: 7 22.6%
  • Hayır

Oy: 4 12.9%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri