• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

türk halkının psikolojisi

Cevap: türk halkının psikolojisi

Sayın arkadaşım, iman derken (İnsan oğlu'nun inanç meselesine saygım sonsuz.)
Şahsen ben, Giresun kökenli, İst.Fatih doğma büyüme, (gerektiği kadar müslüman) 1911 doğumlu Mehmet'in, 1928 harf inkılabında İstanbul'a yerleşip, İst. valiliğinde sıradan bir memurun çocuğu idim. O zamanlar, memurlar için devlet güvencesi hat safhadaydı ama bir okadar da yoksulluk kaderleriydi. Sadece senin bir satırlık cevabına mahsuben değil. Sakın yanlış anlama, diğer arkadaşlarında vermiş olduğu cevapları da göz önüne alarak artık konuşmak istiyorum. İsteyen istediği şekilde yorumlasın. Önce senden başlayayım; bizler küçükken Rum, Ermeni, Yahudi diye bildiğimiz kitlelerle çok haşir neşir idik.
Hiç kimse kabullenmesede, en azından bayramlarda mendil arasında harçlık vermek (çocuk dahi olsa utandırmamak adına), Kravat değil, asıl adı gravat takmak, Galata'da ilk borsa işlemlerini 19.yy. da başlatan, Beyoğlu'nda fötr şapka ve asorti takım elbisenin ne olduğunu, en önemlisi ticaretin (ben memur kökenli oimama rağmen) ne kadar (düşünürseniz) hassas olduğunu bizlere maalesef öğreten ekalliyet insanlardır. İnsan insandır, düşüncesiyle yola çıkarsak, bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi, köylü, ak kaşık ama İstanbul'a gelen bozuluyor diyorlar. Aslında bence bozuk kişiler İstanbul'a geliyor ve burayıda mahvediyorlar. Güzel anadolumun saf ve temiz insanları orada toprağıyla ekiniyle uğraşıp, alın teriyle yüceleşiyorlar. Her ne kadar kıt kanaat geçinsede,işte benim alın teriyle (kolay'a kaçmayan,gittiği yeri rahatsız etmeyen pırıl, pırıl insanım) Aklı üç kağıta erse İstanbul veya diğer büyük şehirlerde her türlü komplimanı yapardı.
En önemli konu (gerçi sene 1995-6 sanırım, insanları işten çıkarıyorlar. O zamanlar şimdi tam hatırlamıyorum, bir de din konusu mevcut. O zamanlar düşündüğümde, evdeki eş ve çocuklar ekmek beklerken millet iş kaygusunu dahi unutmuş, dinle ilgili bir şeyler peşinde. Anlayan anlamıştır. İman derken
, bu sadece (faraza, şehitlik gibi, sadece müslümanlara haiz olan) Müslümanız, 1. lig.te yerimiz mahfuzdur.Peki diğer din mensupları aynı amaçla savaşıyor, bu kişiler bizler gibi sade vatandaş, niye şehit olmuyorlar. Salak salak onlar müslüman değil demeyin sakın. Her türlü cesareti üstüme alarak söylüyorum. Bana bir adet gelişmiş müslüman ülke (asıp keserek, küplerini doldurmuş, halkına her daim azap çektirmiş) gösterin. Müslümanlığımızla övünüp, işkembe şişirmeyelim! Konuşulacak mevzu çok ama maallesef yer uygun değil. Birde şaşırıp kaldığım, sözün gelişi, atıyorum öyle platformki Atatürkçü, her ne kadar saklasada (konuşma aksanından belli) kırmızı, yeşil, sarı bayrağın peşinde. Ben, her nekadar ATATÜRK'çüyüm diyebiliyorsam, rumuzlu konuşma, mümkünse yiğit olmaya çalış. Şimdikiler saptırmaya çalışıyorlar, hepiniz için söylüyorum Atatürk'ün bir camiye gittiğini, hacı olduğuna dair herhangi bir görsel bir şey gördünüzmü,imkansız. Demekki liderimiz gerçek bir Türk. Dilini cok rahat anlayabildiğim, hareketleri Türk uslubüne uyan mükemmel bir insan. Diğeri ise Atatürk'ün bile bulaşmak istemediği Türk olmayan bir fellahtır. Bize sahip çıkan bu ulu önderi bırakıpta ne üdüğü belirsiz (Türk değil arap veya kürt olarak) abuk sabuk insanlarla şahsen benim işim olmaz. Her türlü moku yersiniz ama din deyince ne hikmetsse her canilik sizde,yalanmı! domuz bağı gibi. Yaşadığım kadar yaşadım,Sizden korkan 0 olsun. Evlatlarım sağ olsun. Herkesi uyanma devrine davet eriyorum. Kalın salıcakla,

.
değerli kardeşim büyük bir emek vererek yazmış olduğunuz söyleminizi dikkatle okudum...bir çok konuda size hak vermemek mümkün değil...fakat bu kadar çok etnik kökenli vatandaşlarımızın oluşturduğu güzel ülkemizde dini ve milli konularda söylemlerimizde dikkatli ve titiz olmamaız gerektiğini düşünüyorum...şahsen ben dürüst bir yahudiyi hırsız bir müslüman türkden daha çok sever ve haklarını yasalarla korumaya çalışırım...her millet diğer milletler kadar şerefli ve onurludur...
ben türklüğümle gurur duyacaksam önce diğer milletlere saygılı olmam gerekir.benim önderim Atatürk bana insan olmanın faziletlerini böyle öğretti.benim Atam İzmir de Yunan bayrağının üstüne basmayıp kaldırtıyorsa,Yurtda sulh,Cihanda sulh diyorsa,onun izinden giderken Çağdaş Sosyolojinin İnsan Modeli olarak Orta Çağ Karanlığının dini ve etnik çürümüşlüğüne iltifat etmemem gerekir.
hainler dini ve etnik peçelerinin arkasına gizlenerek ülkemizi parçalamak ve bölmek için gayret gösterebilirler...bizim bu tuzağa düşmemek için onların arajmanlarını kullanmamamız gerekir...bizim için Türkçe konuşan her insan Türk dür....ama birileri ben özellikle kendi dilimi kullanmak istiyorum diyorsa onlarında bu haklarının olduğunu kabullenmekte bir sakınca görmüyorum...en azından onlar bu toğrağın dilini konuşuyorlar...peki türk olupta arapça,ingilizce konuşana,Türkiye li olupta Arabistan Yarımadasını, Amerika yı vatan edinenelere ne demeli?
...........
sevgi,saygı,selamlarımla....

Moderatör tarafında düzenlendi:

Arkadaşlar konu sosyolojik değişim;
gelişmekte olan ülkelerde bu tür sosyal değişimler oluyor.ben amerikan tarihini biraz okudum.
ABD tarım ülkesi iken namus ar adalet daha cok var.aile kurumu önemli,kilisenin etkisi çok.
eski dizi filimlerde (küçük ev,lassie,bonanza,...) görürsünüz.işte özlemlediğinizi hayatlardır.
Oysaki makıneleştikçe
ekonomı endüstriyel kaynakar çoğaldıkca, nüfüus artıyor.kontrol zayıflıyor.(mafia,çeteler,derin devlet vs.ortaya cıkıyor.)
toplum ıkıye ayrılıyor.açlar ve toklar.her ıkısıde köşelerine alışmışlar. o yüzden fakır mahallelerı gelecekte umutları olmayınca ımece yoluyla el ele verdıler.(1970 li yıllarımız)
zenginler kanunları babadan oğula gıbı işlettiler.fakırın cocugu hıç müdür olamadı hiçbir müdürün cocuguda ortada kalmadı.
açtık ama mutluyduk,görmediğimiz için gönlümüzde katlanıyordu.türk filimlerinde görürdk hep villaları.zenginleri.sanatcılar kabugundaydı ve yasaktı.orhan gencabay yaşlandıktan sonra tanındı.sadece belli bir kıtle eglenmişti.gazinolar maksımler kımlerı agırladı?

Abd daha sonra cınsel devrimi yaşamış.
ceteleri bıtırmek ıcın anayasaı guclendırmış.uyuşturucu batagı ayrı bırdert.
belaltı sohbetler ,teavüzler,uyuşturucu,hep toplumıu eğelemiş.
aile kavramı eskimiş.,
DAHA SONRA nasılçözmüşler dersiniz işi.??

bunların hepsi imansızlıktan ileri geliyor..bu kadar basit!

hocam o kadar basit değil. ahlaklı ve vicdanlı olmak için imana ihtiyaç duymayan çok insan var. esas bu ülkeyi yakan iman kisvesi altında yapılan riyakarlıklardır. kurandaki gerçek islamı yaşayan azınlığı tenzih ederim.

İnsanların da pa800 gibi bir global ayarı olsa da o ayara getirip kaydedebilsek herkesi.

slm arkadaşlar herkeze tşk ler gerçekten güzel bir konu maalesef söylenenlerin hepsi gerçek ne yazıkki belki yeterince ifade edemiyeceğim ama tek başına ne ekonomi nede eğitim yetiyor toplum olarak bencilleşiyoruz galba farkında olmadan sonra bir bakıyoruz ortaya hepimizin rahatsız olacağı şeyler çıkıyor bu konuya yorum yazan herkeze tşk ederim

maddi ve manevi çöküş içindeyiz. bugünkü durumlara kısaca göz atacak olursak :
1: asker operasyon yapıyo asker şehit oluyo televizyonlarda 30 sanıye yayında kalıyo, pkk lı ölüyo 2 hafta tartışılıyo kim yaptı (fransada öldürülen pkk lılar ) burda kim değerli türk askerimi pkk mı ister istemez moral bozuluyo.

2 zamlar vergiler işsizlik sonuç olarak geçim sıkıntısı insanın psikolojisini ister istemez bozuyo milletimiz barut haline geldi kıvılcım görse patlayacak durumda..

allah sonumuzu hayırlara vesile kılsın

Hayırlı sabahlar

konu aslında toplum psikolojisi. toplumlar bireylerden oluşur. ve her yaşam alanında bireylere düşen görevler vardır. şimdi önce iğneyi kendimize batırırsak ''ben birey olarak bu topluma faydalımıyım'' bir çoğumuz tabiki faydalıyım diyecektir. fakat üstüne düşen görevi kulak arkası edenler, yada gelişi güzel yaşamayı tercih edenler yüzünden toplum dengesi önce tabandan çatlamaya başlıyor. yani dilimize pelesenk olmuş''nerde bu devlet? öyle bişey yok arkadaşlar. önce taban üzerine düşeni yapacak. şimdi bana kızıp yorum atanlar olabilir bakın biz yapmıyoruz demiyorum fakat elektrik tellerine kanca atıp bedava elektrik kullanan yurdum insanı yüzünden senelerce fahiş fiyata elektrik faturaları ödemedikmi? en basiitinden yazıyorum detaylara girmiyorum. örneklemek açısından. bireylerin ihlal ettiği kuralı yine bireylerden yani bizlerden tahsil ediyor kanun yapıcılar. dolayısıile tabanda oluşan çatlaklar tavana çıkıncaya kadar vadi oluyor :) tabiri caizse kurtlar vadisi :) haliyle kafası atan üç vatandaş biaraya gelincede mafyacıklar, ağır abiler, yol kesenler, banka soyanlar, gaspçılar, uyuşturucu tacirleri meydana çıkıveriyor.. al sana memleket manzarası..

HAREM GEBZE DEĞİL 16 K BİNİN HAFTADA 3 OTOBÜS ŞÖFÖRÜ KESİN DAYAK YİYO YOLCUDAN SEBEBİ İSE OTOBÜS DURAKLARA YAKLAŞARAK GEÇİP GİTMESİ ŞÔFÖRÜN BAHANESİ DE HAZIR KADIKÖY ANA DURAKTAN TRAFİK NEDENİYLE GEÇ ÇIKTIK GÜNDE KAÇ KİŞİ DURAKTAN OTOBÜSÜN PEŞÎNDEN KOŞTURUP EZİLME TEHLİKESİ YAŞIYO DENETLENME OLAYI YOK PENDİK KURTKÖY MİNÜBÜSÜ YENİ HABER OLDU MİNÜBÜSÜN KAPISI AÇIK YOLCULAR DIŞARI SARKARAK GİDİYO YİNE BAŞKA Bİ OLAY 100 KİŞİLİK OTOBÜSE 150 KİŞİ DOLDURUYOLAR TACİZE UĞRAYANI CÜZDANI KAPTİRANI AYAĞA BASANI EKSİK OLMAZ EEE SABIRLAR TAŞAR İNSANLAR PATLAR EEE SUÇ KİMDE ? Not 20 yıl kadıköyde yaşayıp pendiğe taşindım sırf bu olaylar yüzünden evı satıp taşınmayı düşünüyorum:)

Sayın arkadaşım, iman derken (İnsan oğlu'nun inanç meselesine saygım sonsuz.)
Şahsen ben, Giresun kökenli, İst.Fatih doğma büyüme, (gerektiği kadar müslüman) 1911 doğumlu Mehmet'in, 1928 harf inkılabında İstanbul'a yerleşip, İst. valiliğinde sıradan bir memurun çocuğu idim. O zamanlar, memurlar için devlet güvencesi hat safhadaydı ama bir okadar da yoksulluk kaderleriydi. Sadece senin bir satırlık cevabına mahsuben değil. Sakın yanlış anlama, diğer arkadaşlarında vermiş olduğu cevapları da göz önüne alarak artık konuşmak istiyorum. İsteyen istediği şekilde yorumlasın. Önce senden başlayayım; bizler küçükken Rum, Ermeni, Yahudi diye bildiğimiz kitlelerle çok haşir neşir idik.
Hiç kimse kabullenmesede, en azından bayramlarda mendil arasında harçlık vermek (çocuk dahi olsa utandırmamak adına), Kravat değil, asıl adı gravat takmak, Galata'da ilk borsa işlemlerini 19.yy. da başlatan, Beyoğlu'nda fötr şapka ve asorti takım elbisenin ne olduğunu, en önemlisi ticaretin (ben memur kökenli oimama rağmen) ne kadar (düşünürseniz) hassas olduğunu bizlere maalesef öğreten ekalliyet insanlardır. İnsan insandır, düşüncesiyle yola çıkarsak, bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi, köylü, ak kaşık ama İstanbul'a gelen bozuluyor diyorlar. Aslında bence bozuk kişiler İstanbul'a geliyor ve burayıda mahvediyorlar. Güzel anadolumun saf ve temiz insanları orada toprağıyla ekiniyle uğraşıp, alın teriyle yüceleşiyorlar. Her ne kadar kıt kanaat geçinsede,işte benim alın teriyle (kolay'a kaçmayan,gittiği yeri rahatsız etmeyen pırıl, pırıl insanım) Aklı üç kağıta erse İstanbul veya diğer büyük şehirlerde her türlü komplimanı yapardı.
En önemli konu (gerçi sene 1995-6 sanırım, insanları işten çıkarıyorlar. O zamanlar şimdi tam hatırlamıyorum, bir de din konusu mevcut. O zamanlar düşündüğümde, evdeki eş ve çocuklar ekmek beklerken millet iş kaygusunu dahi unutmuş, dinle ilgili bir şeyler peşinde. Anlayan anlamıştır. İman derken
, bu sadece (faraza, şehitlik gibi, sadece müslümanlara haiz olan) Müslümanız, 1. lig.te yerimiz mahfuzdur.Peki diğer din mensupları aynı amaçla savaşıyor, bu kişiler bizler gibi sade vatandaş, niye şehit olmuyorlar. Salak salak onlar müslüman değil demeyin sakın. Her türlü cesareti üstüme alarak söylüyorum. Bana bir adet gelişmiş müslüman ülke (asıp keserek, küplerini doldurmuş, halkına her daim azap çektirmiş) gösterin. Müslümanlığımızla övünüp, işkembe şişirmeyelim! Konuşulacak mevzu çok ama maallesef yer uygun değil. Birde şaşırıp kaldığım, sözün gelişi, atıyorum öyle platformki Atatürkçü, her ne kadar saklasada (konuşma aksanından belli) kırmızı, yeşil, sarı bayrağın peşinde. Ben, her nekadar ATATÜRK'çüyüm diyebiliyorsam, rumuzlu konuşma, mümkünse yiğit olmaya çalış. Şimdikiler saptırmaya çalışıyorlar, hepiniz için söylüyorum Atatürk'ün bir camiye gittiğini, hacı olduğuna dair herhangi bir görsel bir şey gördünüzmü,imkansız. Demekki liderimiz gerçek bir Türk. Dilini cok rahat anlayabildiğim, hareketleri Türk uslubüne uyan mükemmel bir insan. Diğeri ise Atatürk'ün bile bulaşmak istemediği Türk olmayan bir fellahtır. Bize sahip çıkan bu ulu önderi bırakıpta ne üdüğü belirsiz (Türk değil arap veya kürt olarak) abuk sabuk insanlarla şahsen benim işim olmaz. Her türlü moku yersiniz ama din deyince ne hikmetsse her canilik sizde,yalanmı! domuz bağı gibi. Yaşadığım kadar yaşadım,Sizden korkan 0 olsun. Evlatlarım sağ olsun. Herkesi uyanma devrine davet eriyorum. Kalın salıcakla,

.

hocam görüşlerinize saygı duyarım ama konu ile bunların ne alakası var,
1-sizce doğru değilmi.imansızlıktan kaynaklanıyor,iman kötü yolu mu gösteriyorda tepkiniz bu oluyor,iman zaten bütün güzellikleri emrediyor,yunus abinin cevabına amma kızmışsınız sakin olun öncelikle,yunus abi zaten inanc itibariyle inanç doğruluğu emrettiği için imansızlıktan demiş,
sizde cevabı istediğiniz yere çekmişsiniz,

2-konuyu değişik yerlere saptırmışsınızda saptırmışsınız,imana saygım var demişsiniz ama iman edenleri dışlar gibi konuşmusunuz,

3-diğer bi cevapta dürüst bir yahudiyi hırsız bi müslümana tercih ederim v.s
gerçek müslüman zaten hırsızlık yapmaz,yapıyorsa o müslümanlığı ya karalamak içindir ya da sahte müslümandır,müslümanlık zaten kötü olan herşeyi yasaklıyor,

4-M.K.ATATÜRK ü ne zaman din konusu açılsa hemen konunun içerisine sokmayın lütfen,atatürk camiye gitmedi diye hacca gitmedi diye kimse gitmeyecekmi,insanların inancına saygılıyım dediniz değilsiniz saygılı olun lütfen,giden gider gitmeyen gitmez,

5-dedelerimiz geçmişimiz osmanlı imparatorluğu 600 sene dünyaya hükmetmiş,nerde halkına zulum etmiş,doğru cezalar ağırdı,hırsızlık yapanın kolunu keserlerdi,üç kağıtçılık sahtekarlık yapamazlardı,tecavüz idamdı,v.s v.s çok şeyler var yazılıcak,öyle bi niyeti olan insanlar korkuya yapamazlardı,esnaf kapısını kilitlemezdi,şimdi kapıyı kilitliyolar kamera koyuyolar adamlar yine giriyo,

şimdi görüyoruz halkı,sokağın ortasında tecavüz hırsızlık rahatça adam öldürme,adamlar evin içerisine bile rahatça giriyo,çok demokratik herşey,
mafyalar çeteler bilmem neler neler devlet kontrolunden çıkmış kafalarına göre adam kesiyolar bilmem neler yapıyolar,eskiye göre şimdi herşey çokmu güzel,

müslüman olanda olmayanda konuşmasından belli olur,
KONUYU LÜTFEN SAPTIRMAYINIZ,KONU İLE İLGİLİ CEVAP YAZIN KONU DIŞI CEVAP YAZMAYIN
saygılar

Zafer çok güzel bir konu açtın,bizde kendi inancımızla,ideolojimizle,siyasetimizle yorum yapıyoruz...bu arada müslüman olanda olmayanda konuşmasından belli olur demişsin...ben şahsen senin anlayışınla müslüman değilim...ben bütün evrenin tek bir Tanrı sına inanıyor,onun pozitif değişmez yasalarla Evreni yönettiğini kabulleniyor,o nasıl Güneşiyle inananı inanmayanıda ısıtıyorsa,bende elimden geldiğince bütün canlı cansız yarattıklarına ayrım gözetmeden faydalı olmaya çalışıyorum..
müslümanlara saygıya gelince;siyasi tercihini uzun yıllar dini partilerden yana yapmış,hemen hemen hepsi Hacı olan aileme , sülaleme ve milletime asla haksızlık ve saygısızlık yapmam...
ama birader insaf yahu!...çık bir uydudan bak;Afrikadan Asyanın sonuna kadar bütün İslam coğrafyası kıpkırmızı,kan denizine dönmüş...bu coğrafyada psikolojimi sosyolojimi kalır...Afganistanda adam abdestini almadan önce uyuşturucusunu alıp öyle camiye giriyor...HER AN CAMİYE BİR BOMBA ATILIP,PARÇALANABİLİR...
Hatay da Suriyedeki iç savaştan kaçan insanları gör...inanılmaz DRAM yaşıyorlar...
Irak ta hergün en az 50 insan çoluk çocuk parçalanarak ölüyor...
şimdi bunların sorumlusu bizmi oluyoruz...yoksa bu insanları birbirine kırdıran Müslüman ,Dindar,İmanlı örgütler ya da yöneticilermi?şimde sen onlar sözde müslüman diyeceksin...
kardeşim bir araya gelin tartışın,hanginiz Müslüman anlayalım...ya da herkesin inancı kendine deyip bu sorunları aklımızla vijdanımızla çözelim...
son olarak duyarlı davranıp,modaretörümüz olarak böyle güzel bir konu açtığın için tekrar teşekkür ederim...
içten saygılarımla...:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

• Evet

Oy: 20 64.5%
  • Kararsızım

Oy: 7 22.6%
  • Hayır

Oy: 4 12.9%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri