• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

türk halkının psikolojisi

Cevap: türk halkının psikolojisi

Zafer çok güzel bir konu açtın,bizde kendi inancımızla,ideolojimizle,siyasetimizle yorum yapıyoruz...bu arada müslüman olanda olmayanda konuşmasından belli olur demişsin...ben şahsen senin anlayışınla müslüman değilim...ben bütün evrenin tek bir Tanrı sına inanıyor,onun pozitif değişmez yasalarla Evreni yönettiğini kabulleniyor,o nasıl Güneşiyle inananı inanmayanıda ısıtıyorsa,bende elimden geldiğince bütün canlı cansız yarattıklarına ayrım gözetmeden faydalı olmaya çalışıyorum..
müslümanlara saygıya gelince;siyasi tercihini uzun yıllar dini partilerden yana yapmış,hemen hemen hepsi Hacı olan aileme , sülaleme ve milletime asla haksızlık ve saygısızlık yapmam...
ama birader insaf yahu!...çık bir uydudan bak;Afrikadan Asyanın sonuna kadar bütün İslam coğrafyası kıpkırmızı,kan denizine dönmüş...bu coğrafyada psikolojimi sosyolojimi kalır...Afganistanda adam abdestini almadan önce uyuşturucusunu alıp öyle camiye giriyor...HER AN CAMİYE BİR BOMBA ATILIP,PARÇALANABİLİR...
Hatay da Suriyedeki iç savaştan kaçan insanları gör...inanılmaz DRAM yaşıyorlar...
Irak ta hergün en az 50 insan çoluk çocuk parçalanarak ölüyor...
şimdi bunların sorumlusu bizmi oluyoruz...yoksa bu insanları birbirine kırdıran Müslüman ,Dindar,İmanlı örgütler ya da yöneticilermi?şimde sen onlar sözde müslüman diyeceksin...
kardeşim bir araya gelin tartışın,hanginiz Müslüman anlayalım...ya da herkesin inancı kendine deyip bu sorunları aklımızla vijdanımızla çözelim...
son olarak duyarlı davranıp,modaretörümüz olarak böyle güzel bir konu açtığın için tekrar teşekkür ederim...
içten saygılarımla...:)

süleyman abi tabi görüşlerine fikirlerine saygılıyım,ben her kimsenin inancı neyse saygı duyarım,herkesin aklı var fikri var,herkes farklı düşünür farkı yaşar

günümüzde bile hala bazı insanlarda çok sık rastlanıyor,bazı insanlar kendi doğrularını kararlarını kendi yaşantılarını çok çok doğru görüp başkalarının doğrularını yaşantılarını kararlarını kendi doğrularına göre yanlış görüp kendi doğrularıyla yaşantısıyla kararlarıyla karşısındaki insanın yaşantısını doğrularını etkileyip kendisi gibi yaşamasını ister,
misal vermek gerekirse,
bir şahsın inancı yoktur,inancı olan insanın ibadetleri o şahısa çok saçma gelir ve bazen dalga bile geçilir,bazen alay edilir,bazen tepki göstererek yaptıklarının çağla zamanla alakası yok denilerek karalama v.s. yapılır,

sizce inanc yönünden herkes özgür olsa daha iyi olmazmı,isteyen ibadetini yapsın (dini her ne ise) isteyen inancsızsa eğer öyle yaşasın,herkesin aklı var fikri var tercihi ne yönde ise onu yaşasın,
ama toplum saygı kurallarını çiğnemeden ,

şimdi abi tüm müslüman ülkeleri neden bombalar susmuyor savaşlar bitmiyor,çünkü tüm müslüman ülkeleri sömürgecilerin elinde ,

o bombaları müslümanlar müslümanamı atıyo sanıyorsun,o bombaları kim satıyor,kim getiriyor,müslüman ülkeleri neden böyle,kim karıştırıyor neden karıştırıyor,
size bi tane örnek gösterim gerisini anlarsın,PETROL-YERALTI KAYNAKLARI
işte o bombaların en büyük sebebi bu,

gemişten günümüze müslümanlığa oynanan oyunlar açık seçik,
osmanlı ordusuna karşı kaç tane devlet birleşti haçlı seferleri yaptılar hiçbirinde başarılı olamadılar,en son içeriden kurtlanma yaparak yıktılar osmanlıyı,nedeni müslümanlığın ilerlemesini güçlü olmasını istemediler halada istemiyolar,

benim için şu çok önemli ne atalarıma nede dinime laf ettirmem
gelmiş geçmiş en büyük insanlar atalarım dedelerim

M,K ATATÜRK
FATİH SULTAN MEHMET
KANUNU SULTAN SÜLEYMAN

Belki tam yaşamıyorum eksik yaşıyorum ama dinim İSLAM

geçmişim atalarım

selçuklu devleti
osmanlı devleti
ve şimdi türkiye cumhuriyeti

herkesin görüşüne dinine inancına yaşayışına tarzına fikrine saygı duyarım çünkü hepimizin inancı yaşantısı tarzı fikri görüşü farklıdır değişiktir,herbirimiz başka yaşarız,herkes kendine doğru olanı yaşar,hepimizde bu konuda birbirimize saygı anlayış göstermemiz gerekir :)

saygılar

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

• Evet

Oy: 20 64.5%
  • Kararsızım

Oy: 7 22.6%
  • Hayır

Oy: 4 12.9%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri