Üstadlar çok ACIL!!!!!!!

gumustilki

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
şimdilik yok
Üstadlarım a300tr var elimde ritmin tonunu nasıl verecez mesela La tonunundan bi Parça çalacaz tonu nasıl ayarlarız yardımcı olursanız sevinirim

Cevap: Üstadlar çok ACIL!!!!!!!

sanırım transpoze yi soruyosun. sesleri ve ritimleri seçtiğin yerin üstünde functıon yuvarlak bi tuş var bu tuşa birkaç kere basınca transpoze ye gelirsin ordan yapabilirsin

Hocam onu buldum da ritimin alt yapı sesi ile yani akumpanyası ile sesin tonu aynı değil farklı geliyor

Dogru anladiysam söyle söyleyim

korg modelerinde global menu de tuning sonra ekranin alt yerinde transp.control oraya gelip tekrar ekranda scale and transpose positionu post-kb&scale ye getirmek gerek

böylece hem acompanyalarla ve solo ses kayma yapmaz

Üstad Yamaha da nasıl yapacaz a300tr

Özür dilerim baslikta a 300 tr yi korgun 300 tr modeliyle karistirdim

bu konu korgta sürekli oldugundan 300 tr modeli sandim mutlaka yamaha a 300 tr kulanlar size yardimci olacaktir yamaha kulanmadigim icin bilemicem böyle sorunlar yamahadada oldugunu ilk kez duydum

a300 de böyle bi sorun olur mu bilmiyorum fazla bi ayar şansı yok zaten ama yamahanın ciğerini bilen dr salim e bi sor istersen

koma açık iken duz komasız makam mı çalıyorsun ?

Asıl sorun re karar da transpoze yaptığımda ton değişmiyor sadece incelip kalınlaşma oluyor ton aynı kalıyor yanii