• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Yamaha PSR S650 Yeni Org

Cevap: Yamaha PSR S650 Yeni Org

Arkadaşlar;

Bu günlerde org almayı düşünüyorum. Kararsız kaldım.

Yamaha A300 Tr V2 alacaktım ki, galiba eski bir cihaz olduğunu farkettim. Hem ritim bir kaç tane yüklenebiliyormuş. Sonra Korg 500 Turkiye'ye bakarken Yamaha S650'yi gördüm. Güzel bir cihaza benziyor. İçine ücretsiz Türk müzik aletleri'nin sesleri yüklenebiliyor. Siz sample diyorsunuz galiba buna. Türk ritimleri'de var. Hatta 16 mb da hafızası var. Kendi ritimlerimizi veya diğer A1000'in ritimleri yükleniyormuş. Fakat bu org için Türk Müziği hakkında çok az yorum var. Bilenler S650 hakkında bilgi verebilir mi?

Bağlama çalabiliyorum ve FL Studio'da org çalıyorum. Nota az da olsa okuyabiliyorum. Org'u sadece evde kullanmayı düşünüyorum. Genelde Türk Müziği ağırlıklı çalışacağım.

Siz ne tavsiye edersiniz?

Merak edenler için Yamaha S650 ile ilgili fiyat araştırması yaptım.

25.01.2012

YAMAHA S650

İngiltere
£557 1595 TL

Amerika
$799.99 1464 TL

Almanya
EUR799 1898 TL

Türkiye
Peşin 1661,61 taksit EUR779 1846 TL

KORG

Korg pa500 Oriental
Peşin 2134 taksit EUR999 2371 TL

Korg pa500 Turkiye
Peşin 2510 taksit EUR1175 2800 TL

Arkadaşlar;

Yamaha A300 Tr V2 alacaktım ki, galiba eski bir cihaz olduğunu farkettim. Hem ritim bir kaç tane yüklenebiliyormuş. Sonra Korg 500 Turkiye'ye bakarken Yamaha S650'yi gördüm. Güzel bir cihaza benziyor. İçine ücretsiz Türk müzik aletleri'nin sesleri yüklenebiliyor. Siz sample diyorsunuz galiba buna. Türk ritimleri'de var. Hatta 16 mb da hafızası var. Kendi ritimlerimizi veya diğer A1000'in ritimleri yükleniyormuş. Fakat bu org için Türk Müziği hakkında çok az yorum var. Bilenler S650 hakkında bilgi verebilir mi?

Bağlama çalabiliyorum ve FL Studio'da org çalıyorum. Nota az da olsa okuyabiliyorum. Org'u sadece evde kullanmayı düşünüyorum. Genelde Türk Müziği ağırlıklı çalışacağım.

25.01.2012

YAMAHA S650

İngiltere
£557 1595 TL

Amerika
$799.99 1464 TL

Almanya
EUR799 1898 TL

Türkiye

KORG

Korg pa500 Oriental

Korg pa500 Turkiye

ne alırsan al bence nevalesi olmayan alet alma sonra yok o kit uyuşmadı yok bu ritim olmadı başka orgların ritimlerini denersin tek tek vakit kaybı en önemli şey set ve nevaledir bence çoğunluğun kullandığı bir alet alki seti vs olsun

zaman içinde a2000'e çkan paketler gibi s650 için de sample ve ritim paketleri yapılacaktır.

Salim kardeşimi teşekkür sıralamasında 1. yapcem söz :)
Bu kadar yetişmek her soruya ve her soruna....
Pes doğrusu. Allah sağlık ve güç versin sana Salim.

Salim kardeşimi teşekkür sıralamasında 1. yapcem söz :)
Bu kadar yetişmek her soruya ve her soruna....
Pes doğrusu. Allah sağlık ve güç versin sana Salim.

amin abicim sağolasın.
trakyamüziğin bu geceki nöbetçisi benim abi :)

Arkadaşlar;

25.01.2012

YAMAHA S650

İngiltere
£557 1595 TL

Amerika
$799.99 1464 TL

Almanya
EUR799 1898 TL

Türkiye

KORG

Korg pa500 Oriental

Korg pa500 Turkiye

Merhaba,
Seninle aynı durumu ben de yaşadım. Uzun zamandır evde kullanmak için A300Tr V2 almayı düşünüyordum. İkinci ele güvenemediğim için sıfır almaya karar verdim. Fiyatı 1050 TL civarında. (Taksitli) Araştırırken S650 yi inceledim. Tabi a300 e göre çok üstün bir cihaz. Beni en çok tedirgin eden konu koma nota sıkıntısı olması idi. Koma nota cihazda var ama hazır tuşlar yok.

Geçen hafta s650 aldım ve bir haftadır kullanıyorum. Gerçekten çok iyi bir cihaz. Oryantal ritm ve sesleri ekledim. Saz, bağlama, ud, kanun, ney, kaval vs. sesler çok güzel. Ritm olayını zaten düşünme. Kendi ritmleri muhteşem ama bütün yahama ritmlerini hem usb den okuyor hem de yükleyebiliyorsun. Kendin ritm yazabiliyorsun. Fiyatına göre fazlasıyla tatmin edecek bir cihaz.

Bir de üstüne iPad de yamaha ile ilgili bir program var mı derken, Yamahanın bu org için (bir kaç model için) yaptığı bir uygulama gördüm. Muhteşem bir olay. iPadi orga bağlayıp anında koma değiştirebiliyorsun. Hem de değer girerek, ayrıca bunları programda hazır tuşlara atayabiliyorsun. Bunu görünce içime daha bir sindi. Orgdaki en büyük eksiliği bu program diğer orglardakinden daha pratik ve kapasamlı şekilde yapıyor. Ayrıca iPhone için de var. Hemen her özelliği kurcaladım. Dün ritm yazmaya başladım. Bence paranın hakkını fazlasıyla veren bir cihaz. Pişman olmazsın diye düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu kadar hızlı cevap için çok sağolun. Çoğunluğun kullandığı orgların genellikle sıfırı yok gibi. Sıfırı bulunan Pa800, A2000, Or700 ise çok pahalı. Belki Pa500Tr alabilirim. O da çok yaygın değil ama PSR S650'ye göre çok yaygın.

O zaman şöyle sorayım. Korg Pa500Tr, Korg Pa500 Oriantal, Yamaha S650 arasında kaldım. Ev kullanıcısı ve amatör için hangisi mantıklı?

Amatör olduğum için çok para vermek istemiyorum, ama az para verip çöpe atmaktansa çok para verip işe yarayan bişey almak daha mantıklı. Hangisini alayım?

Merhaba,
Seninle aynı durumu ben de yaşadım. Uzun zamandır evde kullanmak için A300Tr V2 almayı düşünüyordum. İkinci ele güvenemediğim için sıfır almaya karar verdim. Fiyatı 1050 TL civarında. (Taksitli) Araştırırken S650 yi inceledim. Tabi a300 e göre çok üstün bir cihaz. Beni en çok tedirgin eden konu koma nota sıkıntısı olması idi. Koma nota cihazda var ama hazır tuşlar yok.

Geçen hafta s650 aldım ve bir haftadır kullanıyorum. Gerçekten çok iyi bir cihaz. Oryantal ritm ve sesleri ekledim. Saz, bağlama, ud, kanun, ney, kaval vs. sesler çok güzel. Ritm olayını zaten düşünme. Kendi ritmleri muhteşem ama bütün yahama ritmlerini hem usb den okuyor hem de yükleyebiliyorsun. Kendin ritm yazabiliyorsun. Fiyatına göre fazlasıyla tatmin edecek bir cihaz.

Bir de üstüne iPad de yamaha ile ilgili bir program var mı derken, Yamahanın bu org için (bir kaç model için) yaptığı bir uygulama gördüm. Muhteşem bir olay. iPadi orga bağlayıp anında koma değiştirebiliyorsun. Hem de değer girerek, ayrıca bunları programda hazır tuşlara atayabiliyorsun. Bunu görünce içime daha bir sindi. Orgdaki en büyük eksiliği bu program diğer orglardakinden daha pratik ve kapasamlı şekilde yapıyor. Ayrıca iPhone için de var. Hemen her özelliği kurcaladım. Dün ritm yazmaya başladım. Bence paranın hakkını fazlasıyla veren bir cihaz. Pişman olmazsın diye düşünüyorum.

Çok sağolun bu cevap için.

a300tr al bence, o cihazda kendini geliştir , daha sonra pa serisine geç

bu kadar hızlı cevap için çok sağolun. çoğunluğun kullandığı orgların genellikle sıfırı yok gibi. Sıfırı bulunan pa800, a2000, or700 ise çok pahalı. Belki pa500tr alabilirim. O da çok yaygın değil ama psr s650'ye göre çok yaygın.

O zaman şöyle sorayım. korg pa500tr, korg pa500 oriantal, yamaha s650 arasında kaldım. ev kullanıcısı ve amatör için hangisi mantıklı?

Amatör olduğum için çok para vermek istemiyorum, ama az para verip çöpe atmaktansa çok para verip işe yarayan bişey almak daha mantıklı. Hangisini alayım?

korg pa500tr al 2.elı 2000tl ben kullandım oryantel modelı guzel degıl pısman olmazsın