• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Yeni modeller için YEP dosyaları hakkında.

perganon

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha A2000 ENG :)
Merhaba dostlar,

Uzun zamandır foruma birşeyler yazmaya vaktim olmuyordu doğrusu. Yamaha'nın gizli tutmuş olduğu ve kullanıcıya açmadığı YEP dosyalarını artık extract (açmış) bulunmaktayız. Çek Cumhuriyetinden bir arkadaş ve güney kore'de ki bir dostumuz ile çalışmaların sonuna geldik sayılır. Bu demek değil ki tamamen çözdük, sadece head - end ve ayırıcı (separator) kısımlarını açtık. Bunun dışında uzun bir yol haritası var önümüzde. Decrypt etmek hayli zor ve uğraştırıcı oldu.

Bekleyin bakalım neler çıkacak... Ancak yukarıda da yazdığım gibi tamamen çözmüş değiliz, %40'lık bir bölümü şu anda aktif. Gelişme olunca bilgilendirme yapacağım.

Cevap: Yeni modeller için YEP dosyaları hakkında.

offf bu haber inanılmaz ! neler cıkabilecigini tahmin bile edmiyorum supersiniz !

konuyu hepimizim anlayacağı şekilde özetleyebilirmisiniz.

yani kullanıcıya açık bir halemi getirdiniz kısmen?

çok güzel bir haber bu inşallah çalışmalarınızı tamamlarsınız sizlere çalışmalarınızda başarılar

böyle bir çalışma yapmanız güzel bir şey sizleri kutluyorum yalnız dikkat edin yamaha buna izin vermeye bilir sonra başınız ağrımasın diye söylüyorum can başar yamaha üzerinde işlem yaparken yamahadan izin alarak işlem yapıyordu

head

seperator

end
şeklinde Decrypt etmek...

benim anladığım kadarıyla;

YEP formatının başlık kısmı, orta kısmı ve sonunu tesbit ettiniz, tüm şifresinden çıkarttınz ses datalarına ulaştınız, filtreleri çözdünüz, layerlar, eff parametreleri vs... bitti yani?

ben buna inanmam bu bir olta...

ha diyelim ki gerçek sonrası ne olacak?

hemen bir sample editör mü yapılacak? ve bu insanlara ücretisiz mi dağıtılacak ? bu millet daha tyros4 ü hazmedememişken yeplerle mi uğraşacak?

hayırlısı olsun ama ben buna imkan vermiyorum.

ne diyelim umarım doğru bir haberdir.başarılar

head

seperator

end
şeklinde Decrypt etmek...

benim anladığım kadarıyla;

YEP formatının başlık kısmı, orta kısmı ve sonunu tesbit ettiniz, tüm şifresinden çıkarttınz ses datalarına ulaştınız, filtreleri çözdünüz, layerlar, eff parametreleri vs... bitti yani?

ben buna inanmam bu bir olta...

ha diyelim ki gerçek sonrası ne olacak?

hemen bir sample editör mü yapılacak? ve bu insanlara ücretisiz mi dağıtılacak ? bu millet daha tyros4 ü hazmedememişken yeplerle mi uğraşacak?

hayırlısı olsun ama ben buna imkan vermiyorum.

Evet, muhtemelen genel anlamda %40 oranında kısmı çözülmüş durumda, mesajımı tam okumadınız sanırım siz. Biz daha yolun başındayız, sadece çalışmalarımızı aktardım hepsi bu. Gerçek olmadığını düşünüyorsan bir kaç örnek .ypp uzantısı şeklinde ekleyebilirim ve en azından gerçek olduğunu ve çalışmamızın ciddi anlamda devam ettiğini anlarsın. Ama emin ol ki bu mantıkta beni ve ne iş yaptığımı daha tam bilmeden bu şekilde yaklaşımın cidden hayal kırıklığı... Unutmayın ki Dünya'da hiç birşey kırılmaz, yada kopya edilemez diye bir konu yoktur. BT Sektörü var oldukça, kırmalar, düzeltmeler ve değişiklikler olacaktır. Bu niçin bir olta olsun? Eğer ciddi anlamda programlama dilleri Delhpi, VB, C++ konularına hakim iseniz, sizinlede fikir paylaşımına girer ve geliştirmede çalışmalar yapabiliriz. Ben %100 olacak demedim, kesin konuşmadım, yolun başında olduğumuzu yol haritamızında daha uzun olduğunu belirttim. Gelelim ücreti konusuna, eğer biz bu konuları çözüme ulaştırıp bir yere getirirsek sizlere de emin olun paylaşırız. Sanırım siz genelde hep bencil olan insanlara denk geldiniz, buda sizin fikriniz. Millet Tyros4 için uvn yapısında devam edebilir ben sahibi olduğum aleti kendime açıp testlerini yapıp sizlere de dağıtıp bir nebze olsun faydalı olmak istiyorum. Yapılan şey doğru mu? Yamaha için hayır! Yamaha kullanıcısına para ile satsaydı madem bu yazılımı herkes kullansaydı... ORG Seri numarasına göre yazılım şeklinde en basiti vb... Bir sürü sebebi var uğraşıyor olmamızın. Ama emin ol eğer biter de bir sonuç çıkarsa sanırım ilk siz bu konuya mesaj yazıp downlad etmek isteyeceksiniz. Sample editor konusu, UTG Voice editor ile compress edilen wave formatları herhangi bir wave editor Sony Sound Forge vb. ile yapılabilir. Kafanız takılmasın biz uğraşıyoruz siz yine de olta diye düşünün.... Bu şekilde yorumlar ne kadar da aşağılayıcı!... Üzgünüm, ayrıca sizi kırmak istemedim...

konuyu hepimizim anlayacağı şekilde özetleyebilirmisiniz.

yani kullanıcıya açık bir halemi getirdiniz kısmen?

Evet, Yeni model PSR aranjör klavyelerin içierisinde bulunan ve extract edildiğine alete doğru yayılan "yep" şeklinde olan dosyaların bir kısmını açıp dosya yapısı, veri dağılımı ve en önemlisi olan sample bankasının olduğu kısmı açtık. Söylediğim gibi bunu açmış olmak mesele değildir, tekrardan aynı şekilde sıkıştırıp yeniden yep haline dönüştürüp alete yükleyip sonuç almakta gereklidir. Sampling seslerin ne şekilde sıkıştırıldığı, style kısmının ne şekilde derlendiği kısmında gelişmeler devam ediyor.

Kısmen çalışmalarımız ve inanmayan vatandaşlar hakkında kısa bir bilgi aşağıda...

Türkçe olarak yazıyorum ki, detayları hakkında daha sağlıklı fikir sahibi olun.

IPIT - başlangıç bloğu
- TIT2 - Paketin Adı - "expansion_title"
- TCOM - Paket Yapımcı Adı - "expansion_producer"
- TDAT - Çıkış Tarihi
- TCNT - Ülke - "expansion_country"
- COMM - Paket Hakkında Yorum - "expansion_comment" - what the pack contain

VVST - Sesler ve kitler kısmı

VWDT - raw audio data or UTG WAVE (Yamaha'nın ses sıkıştırma algoritması
) S650 ve A2000'de sanıyoruz ki bu mantık aynı.

VPRM - Şu anda takıldığımız en büyük nokta olan VPRM yapısı

SSTY - Yamaha Style kısmı (Blok 16 byte üzerinden başlamakta. - stil adı şeklinde devam etmekte)

Evet, Yeni model PSR aranjör klavyelerin içierisinde bulunan ve extract edildiğine alete doğru yayılan "yep" şeklinde olan dosyaların bir kısmını açıp dosya yapısı, veri dağılımı ve en önemlisi olan sample bankasının olduğu kısmı açtık. Söylediğim gibi bunu açmış olmak mesele değildir, tekrardan aynı şekilde sıkıştırıp yeniden yep haline dönüştürüp alete yükleyip sonuç almakta gereklidir. Sampling seslerin ne şekilde sıkıştırıldığı, style kısmının ne şekilde derlendiği kısmında gelişmeler devam ediyor.

Kısmen çalışmalarımız ve inanmayan vatandaşlar hakkında kısa bir bilgi aşağıda...

Türkçe olarak yazıyorum ki, detayları hakkında daha sağlıklı fikir sahibi olun.

IPIT - başlangıç bloğu
- TIT2 - Paketin Adı - "expansion_title"
- TCOM - Paket Yapımcı Adı - "expansion_producer"
- TDAT - Çıkış Tarihi
- TCNT - Ülke - "expansion_country"
- COMM - Paket Hakkında Yorum - "expansion_comment" - what the pack contain

VVST - Sesler ve kitler kısmı

VWDT - raw audio data or UTG WAVE (Yamaha'nın ses sıkıştırma algoritması
) S650 ve A2000'de sanıyoruz ki bu mantık aynı.

VPRM - Şu anda takıldığımız en büyük nokta olan VPRM yapısı

SSTY - Yamaha Style kısmı (Blok 16 byte üzerinden başlamakta. - stil adı şeklinde devam etmekte)

konunun çok hakimi olduğunuz belli keşke size bu yolda yardım edecek bilgi ve donanıma sahip olabilseydim..

açıklama için teşekkür ederim.umarım başarılı olursunuz

sizinde dediğiniz gibi kırılmayacak çözülmeyecek hiç bir sistem yoktur.