• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Yeni modeller için YEP dosyaları hakkında.

Cevap: Yeni modeller için YEP dosyaları hakkında.

Evet, Yeni model PSR aranjör klavyelerin içierisinde bulunan ve extract edildiğine alete doğru yayılan "yep" şeklinde olan dosyaların bir kısmını açıp dosya yapısı, veri dağılımı ve en önemlisi olan sample bankasının olduğu kısmı açtık. Söylediğim gibi bunu açmış olmak mesele değildir, tekrardan aynı şekilde sıkıştırıp yeniden yep haline dönüştürüp alete yükleyip sonuç almakta gereklidir. Sampling seslerin ne şekilde sıkıştırıldığı, style kısmının ne şekilde derlendiği kısmında gelişmeler devam ediyor.

Kısmen çalışmalarımız ve inanmayan vatandaşlar hakkında kısa bir bilgi aşağıda...

Türkçe olarak yazıyorum ki, detayları hakkında daha sağlıklı fikir sahibi olun.

IPIT - başlangıç bloğu
- TIT2 - Paketin Adı - "expansion_title"
- TCOM - Paket Yapımcı Adı - "expansion_producer"
- TDAT - Çıkış Tarihi
- TCNT - Ülke - "expansion_country"
- COMM - Paket Hakkında Yorum - "expansion_comment" - what the pack contain

VVST - Sesler ve kitler kısmı

VWDT - raw audio data or UTG WAVE (Yamaha'nın ses sıkıştırma algoritması
) S650 ve A2000'de sanıyoruz ki bu mantık aynı.

VPRM - Şu anda takıldığımız en büyük nokta olan VPRM yapısı

SSTY - Yamaha Style kısmı (Blok 16 byte üzerinden başlamakta. - stil adı şeklinde devam etmekte)

yazdıklarından bişey anladıysam piyanist şantör olayım... :D tebrikler ve çalışmalarında başarılar, sen bize aldırma :)... eğer bunu başarırsanız yamaha sizi önce vurur sonra işe alır gibime geliyor... her nasıl bunu yapmayı başarabiliyorsan devam et

can-ı gönülden destekliyoruz...

Bu tarz konularda o kadar çok yazılan çizilen oldu ki,
cö! deyip bi konu açıp ortalığı karıştırıp gidiyorlardı.

Bu konuya da öyle bir konu olarak baktım ve böyle alaycı bir yaklaşımda bulundum.

son iki açıklamanızdan dolayı olayın ciddiyetini ve gerçekliğini kavradım.

c# ve C++ dilleriyle yakından alakalıyım ve ilk zamanlar bu konu üzerinde ben de bir araştırma yaptım.

Bana bir .ypp proje dosyası gönderebilmeniz, %40'ın bittiğini açıklar zaten.

işin önemli kısmı bit UTG ya da RAW editör yapabilmek. araştırdığım kadarıyla, yamaha'nın utg editörü donanımsal bir cihazla çalışan, MAC bilgisyarlar için geliştiririlmiş bir yazılım olduğunu bilyiorum.

Sanırım UTG bölümü için sanal bir sample makinesi hazırlayarak Decrypt edilmiş ses dosyasını tekrar aynı şifreleme algoritmasıyla sıkıştırıp paket yapıldığında Tyros4 dahil tüm modellerin bu sıkıntısı giderilmiş olacaktır diye düşünüyorum.

bir de tahmin ettiğim kadarıyla .raw tyros PremiumVoice || tyros sample voice
.utg ise yeni nesil psr serileri formatı olması gerekiyor. (s650,s750,s950,a2000)

ben yine de ypp dosyasını incelemek isterim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu tarz konularda o kadar çok yazılan çizilen oldu ki,
cö! deyip bi konu açıp ortalığı karıştırıp gidiyorlardı.

Bu konuya da öyle bir konu olarak baktım ve böyle alaycı bir yaklaşımda bulundum.

son iki açıklamanızdan dolayı olayın ciddiyetini ve gerçekliğini kavradım.

c# ve C++ dilleriyle yakından alakalıyım ve ilk zamanlar bu konu üzerinde ben de bir araştırma yaptım.

Bana bir .ypp proje dosyası gönderebilmeniz, %40'ın bittiğini açıklar zaten.

işin önemli kısmı bit UTG ya da RAW editör yapabilmek. araştırdığım kadarıyla, yamaha'nın utg editörü donanımsal bir cihazla çalışan, MAC bilgisyarlar için geliştiririlmiş bir yazılım olduğunu bilyiorum.

Sanırım UTG bölümü için sanal bir sample makinesi hazırlayarak Decrypt edilmiş ses dosyasını tekrar aynı şifreleme algoritmasıyla sıkıştırıp paket yapıldığında Tyros4 dahil tüm modellerin bu sıkıntısı giderilmiş olacaktır diye düşünüyorum.

bir de tahmin ettiğim kadarıyla .raw tyros PremiumVoice || tyros sample voice
.utg ise yeni nesil psr serileri formatı olması gerekiyor. (s650,s750,s950,a2000)

ben yine de ypp dosyasını incelemek isterim.

Seve seve yollarım ypp çıktısını, yeter ki siz gönül verip ilgi ve alakanızı kesmeyin. Bunun dışında ".raw" formatı genel olarak kullanılan dosyaların ve dosya parçacıklarının ham halini oluşturur. Yani herhangi bir değişkene uğramadan direkt olarak kökü olmuş oluyor.

İncelemen için gereken ".ypp" hali.

DİKKAT! Dosyayı hiç bir kullanıcı alete yüklemeye yada aletin üzerine atıp denemeye çalışmasın. Cihaza gelebilecek sorunlardan mesul değilim bilginize. Sadece "mertpa" isimli üye için bilgilendirme amaçlı paylaşılmıştır.

TEST YPP-1.rar

Diğer bir konu;
Foruma girmeye yazmaya benim pek vaktim olmuyor, çok yoğun çalışıyorum. Bu konuya da ekstra zaman ayırmam gerekiyor, geceleri geç saatler şeklinde birşeyler yapıyorum. Dilerim ki bu konuda eğilimlerimiz sürer ve birşeyler yaptıktan sonra Yamaha'nın bu hep bana bana kampanyasının sonunu getirebiliriz.

Ufak bir hatırlatma daha :) Yamaha S650 cihazımı da dün gece itibari ile A2000 olarak değiştirmiş bulunmaktayım.

evet proje dosyanızı inceledim.

10 notalık bir drum kit dizilimi oluşturulmuş gördüğüm kadarıyla. (c1- A1 notaları arası)

(3,4 ir) isminde de sample isimleri görülüyor.

ve tüm filitre parametreleri standart değerde.
sanırım yppde wavelarin bin hali ypp içerisine gömülmüyor ilk etapta. YEP olacağı zaman gömülecek sanırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

10 notalık bir drum kit dizilimi oluşturulmuş gördüğüm kadarıyla. (c1- A1 notaları arası)

sanırım yppde wavelarin bin hali ypp içerisine gömülmüyor ilk etapta. YEP olacağı zaman gömülecek sanırım.

Evet görmüş olduğun dosya kısaca bir xml hali diyebiliriz. Bir kaç kaynak göndereceğim, gün içinde müsait olursam eğer. Şu anda ben ofisteyim eve geçtiğimde muhtemelen göndermiş olurum.

Peki yaptığınız çalışmayı USB Belleğe kilitleyebiliyor musunuz?
Layer şansınız var mı? yani bir nota üzerinde iki sample ses velocity olarak çalıştırma ?

Peki yaptığınız çalışmayı USB Belleğe kilitleyebiliyor musunuz?
Layer şansınız var mı? yani bir nota üzerinde iki sample ses velocity olarak çalıştırma ?

Evet bu konuda biliyorsunuz ki KORG'un inanılmaz bir protect mantığı var, biz daha çok başlarda olduğumuz için bunları usb içerisine şifrelenmiş şekilde atabileceğiz ancak emin olun ki yol haritası çok uzun. Layer mutlaka var mecburen olmak durumunda ki yayılımı sağlayacak. Örnek bir ses üzerinden daha nota akışına gelmemiz için öncelikli olarak bir sample editore ihtiyacımız var sanıyorum ki bunu Yamaha'nın Tyros ve daha önce ki cihazları için kullandığı Motif vb. editorlerinden örnekler alarak yapmayı düşünüyoruz. Kore'de yaşayan dostumuz bir örnek deneme yapmış, bunu paylaştı halen test aşamasında cihazda çalıştırdık ama söylediğim gibi son kullanıcıya hazır olması için uğraşıyoruz doğrusu. Söylediğim gibi kesin olan hiç birşey yok ama birşeyler için emek verdiğimizi bilmenizi isterim. Dilerim ki hepimizin işine yarar.

Evet - evet, aynen öyle. ypp yapı taşı dizilimini sağlıyor, yani buna göre yep içerisine compressing işlemini yapıp daha sonra org işletim sistemi üzerinde bu açıldıktan sonra alete yayılıyor. Sıkıştırma yöntemi ve dağılma yöntemi çok önemli bir unsur an itibari ile. Bakalım bu akşam bir deneme yapacağız alet ölmez umarım :)

Arkadaslar bu konuyla ilgilenen tüm arkadaslara tesekkür ediyorum.Yamahanin bu politikasina karsin girisimde bulunan bir cok insan var; örnegin Rusyadan Osenko isimli arkadas hala büyük ugraslar veriyor T3 ve T4 Casm Editor programini cikarabilmek icin .Sorensen isimli arkadas ise ypp tasi icin bir program üretmis sanirim ( a 2000 ve 650 icin) Iste adresi:
YAMAHA Keyboard - Style In YEP Files
.... insallah isinize yarar....