BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Cevap: BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Bk 5 i
bizzat denedim octave tuşları bile yok menü içerisine girip bulmak lazım kullanışşız bir org

bk-5 te ana ekran üzerinde var ya kardeşim octave fonksiyonu.nasıl bizzat denedin.senin amacın aleti kötülemekse..tenekedir tabii...lütfen eleştiri yaparken pozitif ve tarafsız düşünerek eksi ve artıları söyleyelim..diğer arkadaşlarında yazdıgı gibi her klavyenin eksisi de var artısı da..herkesin tarzı farklı..25 yıllık piyanistim ben, bk-5 bana pratik,sağlam,saunları güzel..ritim ve ses olarakta mükemmel.ses motoru çok güçlüve diğer teknik özelliklerde mevcut.canlı performanslar içinde kısayollar mevcut..daha ne istiyorsunuzki..hemde bu fiyata bu kalite...13 yıl ara verdim ve bk-5 beni 41 yaşından sonra tekrar sahnelere geri getirdi beni..teşekkürler roland..

Bende bu orgu alıcam bugün' Dante' tr ve Bk5 arasında kaldım

Dügünlere çıkıcam bu org yeterli gelirmi ustalar'dan yardım istiyorum ?

düşündüğünüz aletlerin hepsi kullanıcıya kapalı aletler.al birini vur ötekine.fiyat bakımından makul olanı öneririm size.ama benim şahsi fikrim kullanıcıya açık olan minimum pa600 almanız.inanın pişman olmazsınız.

Katılıyorum

ikiside aynı değerlerde aletler.

Ev kullanıcısıyım. Birkaç ay önce ikinci el mağazasında deneyip beğenerek PA55TR aldım. Daha önce hiç KORG kullanmamış olmama rağmen, birkaç dakika içinde neyin nereden yapıldığını anlayabildim.
Ardından girdim internete setler aradım. Aralarından eleyerek 70 civarı set kaydettim.
Baktım alette disket sürücü var, gittim çinden usb floppy emulatörü aldım (işim bilgisayar olduğu için rahatlıkla takabildim). Kopyaladım setleri usb emulatöre, tıkır tıkır yükledim çaldım.
Bu işi profesyonel olarak yapan birkaç arkadaşım geldi, ooo süpermiş ya bu sesler deyip döktürdüler :)

Bugün de gittim BK-5 aldım.
Malzeme kalitesi PA55TR'den daha iyi. Ritimler ve sesler arasında gidip gelmek zor geldi ilk etapta. Korg'ta ritimi seçince ekranın altında S1,2,3,4 altında ayrı sesler atanabiliyordu. Aynısı BK-5'te de var. One Touch özelliğini açınca ritme ses atanabiliyor.
Korg'ta sevdiğim bir diğer özellik ise stil seçince ona göre seslerin hemen aktif olması. Yani ritmi seçince ses aramadan direk çalmaya başlayabiliyorsunuz.
BK-5'te bu işlem performans seslerinden oluyor anladığım kadarıyla. Ama tam olarak Korg'taki gibi de değil (yada ben tam bulamadım.)
Flash disk ile kullanılması hem iyi hem kötü. Ama daha çok iyi. Org'a ait tüm ayarlarınızı cebinizde taşıyorsunuz. Birileri gelip orgunuzu kurcalasa bozamaz. PA55TR'de arkadaşlarım floppy'den set yükleyip benim ayarlarımın içine ediyordu (evet evet. orgunuzun yedeğini alabiliyorsunuz PA55TR'de. Ama gelgelelim ben önemli birşey yapmadan önce yedek alırken, kurcalayıcı arkadaşlar bu noktayı atlıyorlar :))
BK-5'ten mp3'ü açıp vokali iptal edebilmek, üstüne de klavyeden çalabilmek güzel bir özellik.
BK-5'in ekranı biraz daha büyük olsaydı ve ekranın sağında solunda aletin çeşitli özelliklerine kolay ulaşmak için düğmeler olsaydı daha iyi mi olurdu kullanıp göreceğiz.

BK-5 ile ilgili ilk izlenimim malzeme kaliteli, sesler kaliteli, ses bankası ve ritim neredeyse sınırsız. Ama bu aleti kullanabilmek için biraz profesyonel olmanız lazım sanki.
Diğer yandan da Korg'tan çok daha az düğmesi var. Zaten aldığımda korgun ekran kenarındakitüm düğmeleri bozuktu. Hepsini değiştirmek zorunda kaldım. Daha az düğmeyle BK-5 sizi yönlendiriyor gibi.
İlerideki izlenimlerime göre bu yorumumu editlerim.
Konuyu açan bundan 3 yıl önce orgunu aldı :)
Zaten bende BK-5 aldım.

Ben düğünlerde çalmadığım için yüzlerce € verip set almam. Ama orgların bilgisayar yazılımı olsaydı ve oradan ritim, stil ve sesler oluşturabilseydik tadından yenmezdi. Orgun üstündeki minik minik tuşlarla bir oradan bir oraya giderek ses oluşturmaya çalışmak çok zor.

Neyse yazı çok uzun oldu. Herkese selamlar.

Ev kullanıcısıyım. Birkaç ay önce ikinci el mağazasında deneyip beğenerek PA55TR aldım. Daha önce hiç KORG kullanmamış olmama rağmen, birkaç dakika içinde neyin nereden yapıldığını anlayabildim.
Ardından girdim internete setler aradım. Aralarından eleyerek 70 civarı set kaydettim.
Baktım alette disket sürücü var, gittim çinden usb floppy emulatörü aldım (işim bilgisayar olduğu için rahatlıkla takabildim). Kopyaladım setleri usb emulatöre, tıkır tıkır yükledim çaldım.
Bu işi profesyonel olarak yapan birkaç arkadaşım geldi, ooo süpermiş ya bu sesler deyip döktürdüler :)

Bugün de gittim BK-5 aldım.
Malzeme kalitesi PA55TR'den daha iyi. Ritimler ve sesler arasında gidip gelmek zor geldi ilk etapta. Korg'ta ritimi seçince ekranın altında S1,2,3,4 altında ayrı sesler atanabiliyordu. Aynısı BK-5'te de var. One Touch özelliğini açınca ritme ses atanabiliyor.
Korg'ta sevdiğim bir diğer özellik ise stil seçince ona göre seslerin hemen aktif olması. Yani ritmi seçince ses aramadan direk çalmaya başlayabiliyorsunuz.
BK-5'te bu işlem performans seslerinden oluyor anladığım kadarıyla. Ama tam olarak Korg'taki gibi de değil (yada ben tam bulamadım.)
Flash disk ile kullanılması hem iyi hem kötü. Ama daha çok iyi. Org'a ait tüm ayarlarınızı cebinizde taşıyorsunuz. Birileri gelip orgunuzu kurcalasa bozamaz. PA55TR'de arkadaşlarım floppy'den set yükleyip benim ayarlarımın içine ediyordu (evet evet. orgunuzun yedeğini alabiliyorsunuz PA55TR'de. Ama gelgelelim ben önemli birşey yapmadan önce yedek alırken, kurcalayıcı arkadaşlar bu noktayı atlıyorlar :))
BK-5'ten mp3'ü açıp vokali iptal edebilmek, üstüne de klavyeden çalabilmek güzel bir özellik.
BK-5'in ekranı biraz daha büyük olsaydı ve ekranın sağında solunda aletin çeşitli özelliklerine kolay ulaşmak için düğmeler olsaydı daha iyi mi olurdu kullanıp göreceğiz.

BK-5 ile ilgili ilk izlenimim malzeme kaliteli, sesler kaliteli, ses bankası ve ritim neredeyse sınırsız. Ama bu aleti kullanabilmek için biraz profesyonel olmanız lazım sanki.
Diğer yandan da Korg'tan çok daha az düğmesi var. Zaten aldığımda korgun ekran kenarındakitüm düğmeleri bozuktu. Hepsini değiştirmek zorunda kaldım. Daha az düğmeyle BK-5 sizi yönlendiriyor gibi.
İlerideki izlenimlerime göre bu yorumumu editlerim.
Konuyu açan bundan 3 yıl önce orgunu aldı :)
Zaten bende BK-5 aldım.

Ben düğünlerde çalmadığım için yüzlerce € verip set almam. Ama orgların bilgisayar yazılımı olsaydı ve oradan ritim, stil ve sesler oluşturabilseydik tadından yenmezdi. Orgun üstündeki minik minik tuşlarla bir oradan bir oraya giderek ses oluşturmaya çalışmak çok zor.

Neyse yazı çok uzun oldu. Herkese selamlar.

Konuyu ben açmıştım daha org satışa çıkmadan ve çıktıktan 3 gün sonra aldım.Halada bk5 sahibiyim ve iyiki almışım bu aleti parasın ı sonuna kadar fazlasıyla hakediyor.Paylaşımlarımdan anlaşılır zaten ne kadar güçlü ve canavar olduğu.Sizde güle güle kullanın...

Merhaba baybozkurt,

Aletin en hoşuma giden yeri kolay koma. Tam benim gibi acemiler için.
Bir diğeri de hem ritim, hem de seslerde tekerlek ile peşpeşe deneyebiliyorsunuz.
Bir sürü düğmeye tıklamaya gerek yok.
Ben hala ritim seçince seslerin one touch'a yüklenmemesine takıldım.
Nedense tam tersi oluyor. Yani sesi seçiyorsunuz birden alakasız bir ritim çalmaya başlıyor.
Bazı seslerde ritim bulunamadı diyor.
Aslında ses demeyelim de performans setleri. Anladığım kadarıyla bu alette ses yapmak diye birşey yok. Varolan seslere efekt uygulamak ve 3 sesi birleştirebilmek var.

Bir diğer konu da, istisnasız tüm ritimlerde tuhaf birşey var. Sanki ritmi yapan öyle yapmamış, ama benim alette bozuk çalıyor. Bozuk diyeceğim ama herşeyi çalışıyor. Performansları ve ritimleri rolandtr den indirdim.
Adamı videodan izliyorum ritim güzel. Aynı ritmi çalıyorum hoşuma gitmiyor.
Neyse, Roland Türkiyeye götürüp sormak en iyisi.

Ben bilgisayarda Ableton ve Presonus kullanıyorum. Bu programlarda ritim yapmak zevkli ve kolay.
Acaba bilgisayarda ritim yapıp orgta çalmanın bir yolunu biliyor musunuz ?

Bu alana bir cevap yazın...