BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Cevap: BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Klavyenin iyi veya kötü olmasından daha önemli bir şey var: Fiyatından daha üstün br performansı var mı?Eğer cevabınız evet ise hangi model olursa olsun en iyisi odur.Gidip 8.000 TL'ye org alıp da ondan memnun kalmazsanız en kötü org odur.

bun konuyu roland başlığında açtığın için sanırım sizinde gönlünüz bk 5 den yana :) ama tavsiyem gelişen bir aleti almak yerinde duran bir aleti almaktan daha iyidir bk5 in 3 kötü yanı var korg a alışmışlar için tabi benim için 1 tane oda ekran daki yazılar kalın yazılsa iyi olurmuş diyer sorun olarak görünen ama benim için sorun olmayan 2 şeyse şu alet son kullanıcıya kapalı bu bir ikinciside bazı basit işlemler için menüyü kullanmak gerekiyor seçim senin org u işleyen kullanıcısıdır her keze kendi orgu güzel görünür aletleri bire bir dene senin kişiliğini müzik kulağını hangisi yansıtırsa onu al :)

Ya bu korg ta ne buluyorsunuz ben anlamadım naturellik desen yok canlılık desen yok Korg beş para etmeyen orglar üretiyor korg sadece sample olayı var son kullanıcıya herşey açık gerçi bir waw ı kmp yaptıktan sonra o işin de bir anlamı kalmıyor ama neyse :) Aslında türkiyede en iyi iş yapacak alet ketron series leri misal audya üstüne düşüldüğü zamn neler çıkacağını tahmin bile edemiyorum resmen gerçek davul vuruyor ketron lar ses desen zaten üstüne yok nese aklımdaki leri yazdım : )

pa 500 ü çıplak dinlediğin zaman tonları güzel ama cihaza taktınmı resmen teneke.bk5 i de cihazda denemek lazım eğer oda böyle ise pa 80 almanı tavsiye ederim.

BK-5 Kullanıcısıyım cihazda sese yüklensem bile bozulma olmuyor ritim arşivi yakında sınırsız olacak gibime geliyor. ayrıca hoşunuza giden 2 ritim için komple set yüklemenize gerek yok. sesleri ve ritimleri ayarladığınız bir flaş belleği türkiyenin diğer ucundaki bk-5 orga takıp 5 sn içinde kendi programınıza başlayabilirsiniz. Org pratik değil diyenlere duyrulur ..

bk 5 ten şaşma arkadaşım

Kısaca birde söyle demekte fayda var ....teknik olarak yani....arızalar açısındanda bakarsak eger ....roland başı çekecektir ....bk-5 ileriki yıllarda tekerlek podu sıkıntısı yaşayabilir .....fakat ana kart ve rem konusunda sıkıntı yaratmayacak bir klavye olabilir.....

Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Bu siteyi yapan ve yürüten arkadaşlara gerçekten teşekkürler... Çok faydalı bilgiler var...

Bende Google Amcaya BK5 mi PA500 TR mi diye yazdığımda ilk burası geldi:) Tüm değerli mesajlarınızı okudum. Her iki ürünün de bence kendisine göre artısı var...

Tabii ki Rolandın yeni teknolojisi, (Zuhal müzikte bile MP3 çalmasını tanıtan bir pano var) sample yüklenmesi, gibi birkaç özelliği var... USB ile çalışılailirliği

Korgta bunların olmaması tabii ki (bence) bir dezavantaj..

Ben teknoloji ile de ilgilendiğim için ilk önce teknolojik durumuna baktım:) Dediğim gibi ben profesyonel biri değilim. Evimde sadece çalacağım.

Fakat rolandın da sanki kullanımı çok kolay değilmiş gibi geldi. Yani herhangi bir ses veya ritm değiştirmek isterken ... Bilmiyorum tabii kullanan arkadaşların yorumları benim için çok önemli.

Korgun dokunmatik ekranı olması seslerin ve ritmlerin ekran üzerinden değiştirilmesi birazdaha kolay gibi geldi.

Bu arada Korgun Türkiye distribütörünü aradım. PA600 QT modeli Şubat Mart gibi çıkacakmış.

Hepinize bol düğünlü günler dilerim...