- Enst.
- Bağlama, Pa-80 ve Or-700 TR V1
Cevap: Korg PA-80 Soru - Cevap
Edit (Düzenlemek) Copy (Kopyalamaktır)
Ritim 4 varyasyonlu olarak hazırlanmış ise aynen dördünü aynı anda kopyalar zaten lakin tek varyasyonlu ritimden 4 varyasyon bekleyemezsin. Eger 4 Varyasyonlu yazılmış ise Ricord düğmesine bas orda Cv1, Cv2, Cv3 ve Cv4 göreceksin hangisini seçersen o varyasyonun içinde değişiklik yapabilirsin. Örneğin Cv1 seçtin birinci varyasyondasın zil sesini silmek istiyorsun önce tüm tuşlara tek tek bas o anda silmek istediğin zil sesiyle birebir örtüşen sesi bul ritmi çal ritim çalıyorken ERESE tuşuna ve zil sesi olan tuşa basılı tut zil tamamen susunca silme işlemi gerçekleşmiştir enter/yes vrite yap tamamdır. eger bir ses ekleyecek isen de çalmadan ekleyeceğin sesi bul örneğin davul sesini, ritmi çal çaldığı anda gerekli yerlerde davul tuşuna bas sesleri tam yerleştir write enter/yes okey dir kolay gelsin saygılarımla,
belliki kopyala yapıştır yapmışsın neyse hocam madem bu kadar biliyorsunuz benim takıldığım bir nokta var gerçekten ilerleyemiyorum bana yardımcı olmanızı rica edicem..Edit copy olayında bilmiyorum duydunuz mu?ritmi kopyalıyorum fakat sadece birinci varyasyonu kopyalıyor.Oysa ben hepsini kopyalayıp üzerinde ne bileyim zil sesi eklemek veya davulları daha belirgin yapmak istiyorum CV1 i çaldırıyorum recordda üzerine istediğim değişiklikleri tek tek vuruyorum veya ekliyorum.Fakat CV2 ye geçince ritim çalmıyor yani benden tamamını kendim yapmamı istiyor V2 v2 olarak görünüyor yani boş olarak görünüyor bunu ne yapmalıyım anladığım kadarıyla büyük harfle yazınca ritim çalıyor kopyaladığım ritimde ilk varyasyon sadece büyük harfle çıkıyor diğerleri ufak harfle çıkıyor edit modundan çıkınca ritim çalıyor ama edit modunda değişiklik yapamıyorum.ya kitler çalmıyor ya ritim lütfen yardımcı olun....
Edit (Düzenlemek) Copy (Kopyalamaktır)
Ritim 4 varyasyonlu olarak hazırlanmış ise aynen dördünü aynı anda kopyalar zaten lakin tek varyasyonlu ritimden 4 varyasyon bekleyemezsin. Eger 4 Varyasyonlu yazılmış ise Ricord düğmesine bas orda Cv1, Cv2, Cv3 ve Cv4 göreceksin hangisini seçersen o varyasyonun içinde değişiklik yapabilirsin. Örneğin Cv1 seçtin birinci varyasyondasın zil sesini silmek istiyorsun önce tüm tuşlara tek tek bas o anda silmek istediğin zil sesiyle birebir örtüşen sesi bul ritmi çal ritim çalıyorken ERESE tuşuna ve zil sesi olan tuşa basılı tut zil tamamen susunca silme işlemi gerçekleşmiştir enter/yes vrite yap tamamdır. eger bir ses ekleyecek isen de çalmadan ekleyeceğin sesi bul örneğin davul sesini, ritmi çal çaldığı anda gerekli yerlerde davul tuşuna bas sesleri tam yerleştir write enter/yes okey dir kolay gelsin saygılarımla,