Cevap: korg pa3x kitlenme sorunu!!!
Ben simdiye kadar alette donanimsal bir hataya rastlamadim. Dokunmatik ekranda sorun diye bahsedilen sey ayarlarla ilgili. Ekran ayarlarini yapinca gayet düzgün calisiyor. Setler konusunda da eski modellerin GLOBAL'lerini yüklemeyeceksiniz hepsi bu. Ilk yapacaginiz is aleti alir almaz, Korg'un resmi sitesinden UPDATE'i indirmek ve aleti güncellemek. Kaldi ki bunlarin tümü kullanma kilavuzunda yaziyor. PAt diye atlayip aletin orasini burasini bilmeden, etmeden, tanimadan kurcalayinca haliyle problem olmasi dogal. Bu bizim dogal tabiyatimiz. Okumayi , ögrenmeyi sevmiyoruz. Sonra hata olunca alet yaramaz diye hemen karalamaya kalkiyoruz.
Sunu unutmayin arkadaslar. Artik cihazlar eski mantikla calismiyor. Hersey bilgisayardaki gibi. Bu sebeple Update 'ler yapiliyor. Ona bakarsaniz eski cihazlarda bu avantajlar yoktu. Korg'un son PAX2 ve PA 800 icin yaptigi güncelleme ile neredeyse yepyeni bir orga sahip oldunuz bunu da unutmayin.
O kolonlardan gelen pat sesi, volümün acik olmasi ile alakali birsey
Mixer acikken mikrofon kablosunu cikarip takmak gibi
)) Bazen unutuluyor.
Fark yok diyenlere de OHA diyorum. PAX2 ve pA800 ile PAX3 arasinda daglar kadar fark var. Allah carpar adami! Tabii bu orgu ne sekilde kullanmak istediginize, bilgi seviyenize, ne yapmak istediginize bagli... Böyle bir alete ( ki benim icin 10 yillik yatirimdir ) o kadar para verip hala ordan buradan derleme setlerle calmak isteyen arkadaslar tabii ki almasinlar. Ona bakarsak calmayi bildikten sonra g-800 ile de hala is bitiyor.
Bence cok iyi bir org. On numara alet. Bir sikinti yasayacak olursam da sizlere bildiririm.
Sunu da unutmayin. Org tek basina yeterli degil. Bütün ekipman ayni kalitede olmazsa randiman alinamiyor. Mixeriniz, kabinleriniz, mikrofonunuz vs. Sahnede giydiginiz kiyafetten tutun, yerlerde sarkan kablolar vs artik akliniza ne geliyorsa.
Sorusu olan olursa her zaman paylasmaya hazirim. Hepinize sevgiler saygilar, bol kazanclar.