• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Neden Düğünlerde YAMAHA KULLANAN yok ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Neden Düğünlerde YAMAHA KULLANAN yok ?

Gelin Trakya'da çalın Yamaha'yla.Düğünü zor bitirirsiniz.Millet gümbür gümbür davul sesi istiyor.Hem KORG'da set sıkıntısı yok.Hiç bilmediğim bir ritimi açarken bile "Acaba ritim iyi mi?" diye düşünmüyorum.Çünkü o ritim en kötü hâliyle bile gümbür gümbürdür.Başka varyasyonlara bile gözüm kapalı geçiyorum.Ankara havalarında da Yamaha on numara.Çünkü o kaşık ve parmak sesleri çok iyi.Bilgisayarda Yamaha iyi, tesisatta da KORG.

Abi o tamamen yazılan ritimlerle alakalı bence. Şimdi Emo ya da Cevo A1000 için set yapsaydı yine tonlar yumuşak mı olurdu. Tamamen tarz ile alakalı yani. Ha ne olmuş, bizim Trakya müzisyenleri KORG tonlarını seviyorlar ve i serisinden beri neredeyse tüm Trakya KORG kullanıyor, e bu durumda da Trakya tarzı yazılan ritimler KORG'da olmuş oluyor. Mesela benim A1000TR'm vardı ve mecburen bu tarz sert ritimleri kendim yazmam gerekti, şöyle bir örnek verebilirim: http://www.dailymotion.com/video/xd650r_emir-yamaha-a1000-9-8-davul-ritim-d_music Şu ritimin tesisatta verdiği tınıyı anlatamam, gerçekten yeterince sert ve aynı zamanda hoş geliyor tonları. Sırf bu ritimlerimi özlediğim için Pa80'in yanına bir tane de çipli A1000 alasım geliyor :)

Buyur burdan yak simdi :)
Cidden hep diyorum yarida kalan Hakan tyros setide bu sekildi simdiye kadarklere gore daha bir.sert daha bir duguncu arkadaslara uygun olacakti. ...
Ama olmadi :)
Olasilik hesabi yapmak bu isten hayatini kazananlara gore degil bu bi gercek....

Abi o tamamen yazılan ritimlerle alakalı bence. Şimdi Emo ya da Cevo A1000 için set yapsaydı yine tonlar yumuşak mı olurdu. Tamamen tarz ile alakalı yani. Ha ne olmuş, bizim Trakya müzisyenleri KORG tonlarını seviyorlar ve i serisinden beri neredeyse tüm Trakya KORG kullanıyor, e bu durumda da Trakya tarzı yazılan ritimler KORG'da olmuş oluyor. Mesela benim A1000TR'm vardı ve mecburen bu tarz sert ritimleri kendim yazmam gerekti, şöyle bir örnek verebilirim: EMiR - Yamaha A1000 9/8 Davul Ritim Demo - Dailymotion videosu Şu ritimin tesisatta verdiği tınıyı anlatamam, gerçekten yeterince sert ve aynı zamanda hoş geliyor tonları. Sırf bu ritimlerimi özlediğim için Pa80'in yanına bir tane de çipli A1000 alasım geliyor :)

Emir kardeşim bendede a1000tr var ama cihazın üzerindeki ritim ne olursa olsun tesisatta randuman vermiyor.. ve benim dikkatimi çeken başka birşeyde pa80 in tesisattaki verdiği kaliteyi pa800 de bulamadım.. pa80 her tesisatta güzel tonlar veriyor ama diğer korg ve yamahalar için bu söz konusu değil..bunuda göz ardı etmeyelim.. bende pa80 alacağım büyük bi ihtimalle.. kredi işlerini halletmeyle uğraşıyorum

Bende korg serisinde pa1x deki kaliteyi hicbirinde bulamadim bilmem ne dersiniz...

Emir kardeşim bendede a1000tr var ama cihazın üzerindeki ritim ne olursa olsun tesisatta randuman vermiyor.. ve benim dikkatimi çeken başka birşeyde pa80 in tesisattaki verdiği kaliteyi pa800 de bulamadım.. Sevgili kardeşim 1998 de korg is 40 yeni çıktığı dönem de aleti şehir dışından almıştım otobüsten indim koşa koşa sahneye gittim .Bağlamacı sahnede beni bekliyor.Alette set yüklü zamanın on numara aleti. Ama oda ne tesisata bağladık seslere yüklenmeme rağmen ses alamıyorum. Daha önce roland e40 kullanıyordum ama böyle bir şey başıma gelmemişti. Belkide gelmişti (dikkatini çekerim 1990 _1996 arası herkes roland kullanıyordu korg un esamesi bile geçmiyordu yani alışkanlık)sen haklısın düğünlerde dinleyici bile korg saundlarına ;ataklarına (fill in ;introlarına )alışmış ezberlemiş bunu değiştirmek çok zor .Haa şu an bazen değişik enstrumanistlerle sahne yapıyorum adam diyor ki or 700 ü görünce _Abi sakın atak yapma niye daha önce çalmamış or 700le atak kaç mezur veya metro tahmin edemiyor. Benim sana naçizane tavsiyem aklın neyde kaldıysa ona git ben yamahacı veya orgcu korgcu değilim.Hangi alet gönlüne yatıyorsa al kullan gerisi teferruat

Moderatör tarafında düzenlendi:

valla bende yamahadaki tadi korgda tobeki bulmadim o biraz cihazin kalitesinede bagli ben korg kullandim onceleri rezaletin daniskasyidi sesler ritimler teneke gibi salonda bi karsiya bide bana ger donup carpiyordu malesef kimse alinmasin ama tr de cihaz kalitesi sifir hala yag tenekeleri gibi cihazlarla caliniyor ondan ne cihaz olcakki ne tat alincak kaliteli cihaza tak yamahayi gor bende su an mixs yamaha mg32 kule dedininiz satalitler yamaha dxr12 orgda yamaha valla dangir dangir geliyo her sey

Emir kardeşim bendede a1000tr var ama cihazın üzerindeki ritim ne olursa olsun tesisatta randuman vermiyor.. ve benim dikkatimi çeken başka birşeyde pa80 in tesisattaki verdiği kaliteyi pa800 de bulamadım.. pa80 her tesisatta güzel tonlar veriyor ama diğer korg ve yamahalar için bu söz konusu değil..bunuda göz ardı etmeyelim.. bende pa80 alacağım büyük bi ihtimalle.. kredi işlerini halletmeyle uğraşıyorum

Evde klavye çalmak ayrı şeydir, düğün yapmak ise apayrı birşeydir. Sadece klavyenin iyi olması yetmez tesisattaki tonlamanı da iyi yapman lazım. Yoksa elinde 3x olsa ne yazar. Yani A1000den randuman alamıyorsan orada bir sorun var demektir, çünkü A1000 tesisatta çok canlı olan bir cihazdır. 800TL'lik fiyatına göre fişek gibi alettir hele güzel bi tonlamayla çok iyi işler çıkarır. Mesela çipsiz A1000le gittiğim düğünde diğer piyanist arkadaşlar aleti pa80 sanmışlar, benden setimi istiyorlardı. Aynı şekilde klavye sıkıntısı yaşadığım bir dönemde KORG ix300 ile düğüne gitmiştim, yıl 2011 :) Ama hiç gözümü kırpmadan gittim çünkü setime ve tesisatıma güveniyordum nitekim 800lerle 2xlerle gidenlerden de daha iyi düğün yaptım o akşam.

Anlayacağın bu kadar takılmamak lazım klavye olayına. Elinde sağlam bir klavye olsun (a300 vs girmiyor bu kategoriye) kendine ve tesisatına da güveniyorsan paşalar gibi düğün yaparsın herkes de tatmin olur ister Yamaha olmuş ister KORG, bunlar işin fasafisosu :)

Evde klavye çalmak ayrı şeydir, düğün yapmak ise apayrı birşeydir. Sadece klavyenin iyi olması yetmez tesisattaki tonlamanı da iyi yapman lazım. Yoksa elinde 3x olsa ne yazar. Yani A1000den randuman alamıyorsan orada bir sorun var demektir, çünkü A1000 tesisatta çok canlı olan bir cihazdır. 800TL'lik fiyatına göre fişek gibi alettir hele güzel bi tonlamayla çok iyi işler çıkarır. Mesela çipsiz A1000le gittiğim düğünde diğer piyanist arkadaşlar aleti pa80 sanmışlar, benden setimi istiyorlardı. Aynı şekilde klavye sıkıntısı yaşadığım bir dönemde KORG ix300 ile düğüne gitmiştim, yıl 2011 :) Ama hiç gözümü kırpmadan gittim çünkü setime ve tesisatıma güveniyordum nitekim 800lerle 2xlerle gidenlerden de daha iyi düğün yaptım o akşam.

Anlayacağın bu kadar takılmamak lazım klavye olayına. Elinde sağlam bir klavye olsun (a300 vs girmiyor bu kategoriye) kendine ve tesisatına da güveniyorsan paşalar gibi düğün yaparsın herkes de tatmin olur ister Yamaha olmuş ister KORG, bunlar işin fasafisosu :)

katılıyorum sana ama pa80 le yapılan bi düğünün tadıda başka oluyor :)

A1000tr'yi tesisatta da, bilgisayarda da, canlı da denedim.Hatta karşılaştırmak için Roland-E86 ile karşılaştırdık aynı tesisat üzerinde.Şu an o cihazı bana bedava verseler almam.OR 700 ondan kat kat daha canlı.Ben bütün davulların sesini en tepeye çekmiştim.Yok arkadaş, yok...Elinizde sert ses olmayınca hiçbir şey olmuyor.Aksine bilgisayarda da sesleri çok dengeli geliyordu.Sanki albüm kaydı yapılmış gibiydi A1000tr.Sesler kendinden compressor yemiş gibi dengeliydi.Fakat pa800 gibi bir makine varken Tyros dışındaki makineye dönüp bakmam Yamaha'dan.Bir de psr3000 idi sanırım, sesleri çok sağlam.

A1000tr'yi tesisatta da, bilgisayarda da, canlı da denedim.Hatta karşılaştırmak için Roland-E86 ile karşılaştırdık aynı tesisat üzerinde.Şu an o cihazı bana bedava verseler almam.OR 700 ondan kat kat daha canlı.Ben bütün davulların sesini en tepeye çekmiştim.Yok arkadaş, yok...Elinizde sert ses olmayınca hiçbir şey olmuyor.Aksine bilgisayarda da sesleri çok dengeli geliyordu.Sanki albüm kaydı yapılmış gibiydi A1000tr.Sesler kendinden compressor yemiş gibi dengeliydi.Fakat pa800 gibi bir makine varken Tyros dışındaki makineye dönüp bakmam Yamaha'dan.Bir de psr3000 idi sanırım, sesleri çok sağlam.

işte bende bunu söylüyorum ama anlamıyorlar üstad.. bilgisayar üzerindeki kayıtlarda cihazın saundu güzel geliyor ama tesisat her ne kadar kaliteli olursa olsun a1000tr den randuman alamadım..Üzerindeki set piyasada 2-3 kişide belki vardır belki yoktur.. çok süper geliyor kendi hoparlöründen ama kolonlara bağladığım zaman çok balanssız ve tonsuz.. sesler kazık gibi..ritimleri dağıtıyor ustalar.. yalana gerek yok kendi aletim hakkında konuşuyorum..a300 ün saundu bile a1000tr den daha iyidir.. Zurna konusuna girmeye gerek bile yok..Piyasadaki en iyi zurnayı attım ama a300tr deki zurna tonunu bile yakalayamadım..

2-3 farklı tesisatta denedim ama sonuç aynı.. setle alakalı değil.. her türlü seti denedim tesisattada ama ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...