• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Or700 v2 Plus 8/8'lik aksak ritim lazım

Cevap: Or700 v2 Plus 8/8'lik aksak ritim lazım

Salim hocam ben de bir yandan öğrenmeye çalışıyorum ritim yazmayı ama çok zorluyor gerçekten :) Bu aşamada hazırlamış olduğunuz or700'de ritim yazma videonuzun çok yararı oldu bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama kafama takılan bazı noktalar var. Bunları sormak istedim.

1. Örneğin ritimin içinde bir gitar var ve bastığımız akora göre arpej yapıyor diyelim. Biz bu arpeji ritimi yazarken manuel olarak elle çalacak mıyız yoksa org bastığımız akora göre çeşitli kalıplardan kendisi arpej yapıyor mu, bu iş nasıl oluyor? Yani ben ritimi yazarken la minör akoru bastığımda org kendisi bu akorun içindeki la-do-mi seslerini otomatik olarak arpej yapacak mı yoksa ritim yazma aşamasında bu arpeji tek tek elle kendim mi çalacağım?
Sorumu daha iyi anlatabilmek için kısa bir kayıt yapıp ekledim. Kaydın ilk bölümündeki 4/4'lük pop halk ritimindeki gitar arpeji sorduğum soruya örnek olabilir.

2. İkinci sorum da gitar ritimiyle ilgili. Gitar ritimlerini de manuel olarak mı yazacağız yoksa bastığımız akora göre çeşitli ritimleri org otomatik olarak yapıyor mu? Eğer bu ritimleri org üzerinde elle çalmamız gerekiyorsa epey zor olur. Belki midi programlarıyla yapabilirim gitar ritimini ama org üzerinde zor olacağını düşünüyorum.
Bu sorumu da daha iyi anlatabilmek için kaydın 2. bölümündeki 4/4'lük pop flamenco ritimi örnek olabilir.

Son olarak biraz acemiyim çalarken yanlışlıklar yapmış olabilirim ama umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Saygılarımla...

Örnek Kayıt:
Zippyshare.com - yeni kayıt.mp3

jososoft.dk sitesinde aletin ritim yazma bölmünde bulunmayan ölçülerin şablonları var abicim. Gerekirse ordan temin edebilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise, cubase ile bir midi datası oluşurun (istidiğiniz ölçüde) bu midiyi EMC style converter programıyla (song to style converter) Yamaha SFF formata çevirin işlem tamamdır.

diğer konu 5/4 ritmin metronomu kesinlikle 4/4 vurmamalı Mezur başı tik sesi açıkmı???

(Funtion / Config1/Satır 2/ Metronome Sound Bell ON )

ya da hangi ritmi seçiyorsunuz?
Açıklama için sağol Salim..Son kısma geleyim mesela en baştan 5/4 bir ritm yaratacağım.Tüm ön hazırlıkları yapıp iş metronomla ritmi yazmaya geldiğinde metronom aynen 4/4 ölçüsünde vuruyor.Mezur başı tık sesi açık...E, bu durumda ben metronomda 5/4 vuruş duyamadığım için ritmi de sağlıklı yazamıyorum :)

"Mezur başı tık sesi açık"
Edit:Kendimi yalanlıyorum kapalıymış şimdi açtım teşekkürler ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:

geçmiş olsun ozaman abi :)

Salim hocam ben de bir yandan öğrenmeye çalışıyorum ritim yazmayı ama çok zorluyor gerçekten :) Bu aşamada hazırlamış olduğunuz or700'de ritim yazma videonuzun çok yararı oldu bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama kafama takılan bazı noktalar var. Bunları sormak istedim.

1. Örneğin ritimin içinde bir gitar var ve bastığımız akora göre arpej yapıyor diyelim. Biz bu arpeji ritimi yazarken manuel olarak elle çalacak mıyız yoksa org bastığımız akora göre çeşitli kalıplardan kendisi arpej yapıyor mu, bu iş nasıl oluyor? Yani ben ritimi yazarken la minör akoru bastığımda org kendisi bu akorun içindeki la-do-mi seslerini otomatik olarak arpej yapacak mı yoksa ritim yazma aşamasında bu arpeji tek tek elle kendim mi çalacağım?
Sorumu daha iyi anlatabilmek için kısa bir kayıt yapıp ekledim. Kaydın ilk bölümündeki 4/4'lük pop halk ritimindeki gitar arpeji sorduğum soruya örnek olabilir.

2. İkinci sorum da gitar ritimiyle ilgili. Gitar ritimlerini de manuel olarak mı yazacağız yoksa bastığımız akora göre çeşitli ritimleri org otomatik olarak yapıyor mu? Eğer bu ritimleri org üzerinde elle çalmamız gerekiyorsa epey zor olur. Belki midi programlarıyla yapabilirim gitar ritimini ama org üzerinde zor olacağını düşünüyorum.
Bu sorumu da daha iyi anlatabilmek için kaydın 2. bölümündeki 4/4'lük pop flamenco ritimi örnek olabilir.

Son olarak biraz acemiyim çalarken yanlışlıklar yapmış olabilirim ama umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Saygılarımla...

Örnek Kayıt:
Zippyshare.com - yeni kayıt.mp3

1) Gitar piyano ve pad sesleri Emin olarak basmalısın. Bu, akor(stroke) da olsa arpej de olsa Emin notalarından dışarı çıkma.

Burada yapman gereken Kayıt yaptığın kanalın Paramter ayarlarında
Source ROOT :C
Source Chord : M7
NTR : ROOT TRANS
NTT : CHORD
RTR : PITCH SHIFT olmalıdır.

Bir tek bass kanalında CMAJ7 gam notalarını gezebilirsin. Onun parametre sekmesindeki ayarları ise ;

Source ROOT :C
Source Chord : M7
NTR : ROOT TRANS
NTT : Melody (Bass) (Bass ON)
RTR : PITCH SHIFT TO ROOT olmalıdır.

Tüm gitar ve piyano arpejlerini elinle manuel basmalısın.
ACC ve Bass seslerde akor değiştirdiğinde istenmeyen ince notalara isabet eders, NOTE LIMIT parametresi ile gerekli oktav sınırlaması yapabilirsin.

Eğer megavoice seslerle çalışmak istersen, burada mecburen bir Sequencer programına ihtiyacın olacak.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bu değerli bilgiler için. Sağolun.

Basit de olsa türkünün ritmini yazmaya çalıştım.
İlk ritm denemem oldu.
Saygılarımla...

Ekli dosyalar

• su kislanin.S837.zip
    1.1 KB · Görülen: 171

teşekkürler deneyeceğim

Küçük bir deneme. Sonra geri kalanları da eklerim. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• su kislanin kapisina.zip
    1.2 KB · Görülen: 145

teşekkürler ikisini de deneyeceğim

valla fuat ece ile gorusun ritim konusunda