Re Üzeri Koma Varken Transpoze -1 Olursa Ne Olur.

İyiki Doğdunuz :)

Pesidelphia

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Roland BK-5OR
Re Üzeri Çalıyorum Transpoze -1 Yapınca Sesler Çok Güzel Oturuyor. Kulaktan Çalıyorum. Genelde Çaldıklarım. Roman, Oryantel, Çiftetelli V.s.

Cevap: Re Üzeri Koma Varken Transpoze -1 Olursa Ne Olur.

Do Diez oluyor re üzeri çaliyorsan

Do Diez oluyor re üzeri çaliyorsan

RE Üzeri Çaldığımı Biliyorum Sadece. Full Kulak Misali Çaldığım İçin Süper Oturuyor RE Üzeri -1 Transpoze. Romanların Koma Ve Transpoze Olayını Nasıl Kullanıyolar Acaba Hocam Bir Bilginiz Varmı.

RE Üzeri Çaldığımı Biliyorum Sadece. Full Kulak Misali Çaldığım İçin Süper Oturuyor RE Üzeri -1 Transpoze. Romanların Koma Ve Transpoze Olayını Nasıl Kullanıyolar Acaba Hocam Bir Bilginiz Varmı.

Çalicağin parçaya göre değişir şöyle söyliyim çalacağin parçanin makamina göre koma vermen gerekir bazi makamlarda da koma gerektirmez çaliş olarak ve akor olarak fark eder. tüm makamlarin akorlari farklidir ve transpoze olayi ise senin sesin hangi notaya yatkinsa söylerken o nota üzerinden transpoze yaparsin yada bi sanatçiya çaldiğin zaman bir grup çalarken bunlar önemli. akor ve armoni bilgisi şart bunun içinde. Saygılar ;) Umarim doğru açikliyabilmişimdir :)

Re üzeri çalarken transpozeyi -1 yapınca do diyez olur. Transpozeyle oynayınca hangi karardan çaldığınızı öğrenmek için size çok kolay bir yöntem söyleyim. Re üzeri çalıyorsunuz ya, sol elinizle Re Major akoru basınız (üçüncü parmak-fa diyez, ikinci parmak-la, baş parmak-re notasına basacak şekilde). Ekranda D (Re Major) akoru bastığınız görünecektir. Şimdi transpozeyi örneğin -1 yapın ve re major akoruna basınız. ekranda C# (do diyez) görünecektir. Mesela transpozeyi +1 yapın ve takrar re majoz akoruna basınız. Bu sefer ekranda E bemol (yani mi bemol) görünecektir. Bu dediğim işlemi yaparak transpozeyi kaç yaparsanız yapın D (Re Major) akoruna bastığınız zaman hangi notaya çektiğiniz görünecektir ;)

Ayrıca notalar harflerle gösterilmektedir. Bunlar; La=A, Si=B, Do=C, Re=D, Mi=E, Fa=F, Sol=G şeklinde gösterilir. Bu harflerin yanlarında # işareti varsa diyez olur (örneğin C# do diyez demek), b işareti varsa bemol olur. ;)

do diyez tonundan çalıyorsun kardeşim yarım ses daha gidersen yani -2 do olur yarım ses daha -3 si yarım ses daha gitme gittikçe ton bozuluyor :)

mümkün oldukça kendi orjinal tonlarından çalmaya çalış re yi kapdıysan mi üzeri la üzeri sol üzeri derken bakmışsın ki tranpozeyi unutmuşsun kolay gelsin.

Saolun Arkadaşlar. Cihazımı Satıyorum Bu Yüzden Herşey İle Uğraşır En İyisini Yapmaya Gayret Ederim Ama Bu İş Beni Çok Terletti.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri