Bakın dinamik mikrofon yakındaki sesleri alan daha çok yakını gören bir göz gibi hayal edin.
kondenser ise odanın içerisinde pencerenin kenarına konan bir böceğin çıtırtısını alabilecek kadar hassas bir mikrofondur. ikisinide tercih eden var.
sorunuza bir daha yazmak istedim çünkü. dinamik vokal mikrofonlar daha çok sahnede kullanılır. condenserler ise stüdyoda tabi siz evde sahnedeki gibi canlı okuyup telefona kayıt ediyorsunuz burada kafa karışıklığı oluyor.
Anladığım kadarıyla sahnede alınan ses kadar temiz bir ses istiyorsunuz.
sahnede mixer ve aktif höperlör vokal mikrofon kullanıyoruz ama siz evde kayıt yaptığınız için biraz daha home studyo tarzı olmalı bence.
önemli olan doğru teknik:
rode ve bm800 karşılastırma
basit bir vokal kayıt yapma teknigi:
ayrıca istediğiniz tonu yakalamak için cubase kullanabilirsiniz. cubase en iyi ses kayıt programıdır
cubase 5 versiyonu nette var ama daha üst versiyonlarıda alabilirsiniz. ( pahalı program malum maddiyat )
sesteki detoneleri bile düzeltebilirsiniz.Vari audio ile
tüm profesyoneller bunu uygular örn
ayrıca eq düzeltmeleride yapabilirsiniz bazı tizi vs ayarlayabilirsiniz (o burundan gelen ses tonu vs)bu program ile.
ses kayıt teknolojileri gerçekten deniz derya konu
ama canlı okuyup telefonla (amatör) kayıt yapacak olsam benim yapacagım şey şu olurdu
pedal kullanmazdım evde gerek yok sahnede kullandığımız mixerin ufak ucuz bir benzerini kurardım. örn
şu:
F 100 4 Kanal Dec Mikser Fiyatları ve Özellikleri
programsiz effect delay da verebilirsiniz kanallara bas tiz ayarıda olur.
mikrofon olarakta av jefe avl 2600 yada shure sv100 gibi bi mikrofon ve orgumu bağlar
canlı şekilde telefonda kayıt yaparak okurdum. çünkü amatör kayıt yapabilecegim fazla bir şey yok.
son olarak
sizdeki av jefe avl 2500 bende de var. mg16xu mixer ile kullanıyorum. gayet güzel ses veriyor.
o dediğiniz burundan gelen ses ve seste filtre hissi tahminimce pedaldan.
Çok yazdım neyse
tabii bunlar bir tavsiye