• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Transpose olmasaydı???

Cevap: Transpose olmasaydı???

akorlar sıkıntı değil...
6 yıllık gitar geçmişimiz var hangi tondan olursa olsun akorlar sorun olmaz da, solo zorlar açıkçası :)

Ben re çalarım

ben fiks la,mi,re üzeri çalarım, solo olarak hepsini yerinden çalabilirim ama akora gelince karar akorunda kalıyorum işte o zaman elim hemen + ya da - transpoze ye gidiyor.:)) Dürüst olmak gerekirse her duyduğunu "yerinden" akorları ile birlikte çalan insanlara büyük saygı duyuyorum.

transpose olmasaydıda gönüle dolmasaydı dünya neye yarardı korg roland yamaha olmasaydı :)

keşke hiç bulunmasaydı gerçek müzisyenler hakettikleri yerlere gelebilseydi.

kemana yeni başladım kemanda ya re yada la çalabiliyorum başka karar yok bende merak ediyom bu kemancılar her tondan nasıl çalıyorlar diye kafa çok karışıyor biyerden sonra

cok sukur her karar sesin orj yerinden calabiliyorum cok zorlanırsam la üzeri transpoze yapıyorum saygılar.

Tranpoze olmasaydı ne olurdu? Ya koma olmasaydı? Ya ritimler olmasaydı? Ya ritim yazma olmasaydı? Ya sample ses olmasaydı?
Arkadaşlar bu örnekler "ya ritimli orglar olmasaydı?" sorusuna kadar gider.
Org çalmak klavyesi itibarıyla bir çok enstrumandan daha kolay gibi görünse de, o kadar da basit değildir! ( bu benim fikrim )
Asıl mesele bizlere " piyanist" denmesinden kaynaklanıyor! Ben her zaman söyledim yine söylüyorum: bizim %95'imiz piyanist değil. Piyano çalabilen arkadaşlar istisna. Piyano çalmak başka bir şey. Bize müzisyen, orgcu, çalgıcı vs denebilir; ama piyanist değiliz. Önüne notayı koyup, o notayı hem okuyup hem de çalabilen adama piyanist denir. Onlarında zaten transpoze gibi bir problemi olmaz.
Bizim yaptığımız işe gelince: Müzik kulağı, ritim duygusu, duygu , sahne performansı gibi yetenek isteyen taraflarını icra ederken; aynı zamanda teknolojik olarak çok gelişmiş, üzerinde bir sürü ayar vs olan bir cihaza da hakim olmak hiç de kolay değil arkadaşlar.
Bağlama çalmak çok zordur ama bağlamacı çıkar bağlamasını çalar. Kemençe çalmak da çok zordur, ama akordunu yapar ve çalar. Bu örnekler çoğaltılabilir. Hiç birinin klavyeci kadar ayrıntısı yoktur.
Burada bize düşen şudur: Yaptığımız işi küçümsemememiz gerektiği gibi, günde 6-7 saat çalışarak 10 yıl konservatuvar okumuş adamlarla aynı kefeye konmayı beklememeliyiz.
Saygılar.

mecburen transpozesiz yani sesler yerinden çalınacaktı.. zor olduğu içinde herkes bu işe heveslenemeyecekti ve her önüne gelen bu kadar kolay orgcu olamayacaktı...

Moderatör tarafında düzenlendi: