Cevap: *yamaha a3000 satılıktır*
Yamaha'nın kullanımı zor değil tam tersi Yamaha orglar dünyanın kullanımı en kolay aletleridir.
Bir kere registrasyon denilen bir özellik var ki ben bunu diğer bütün markalarda denedim ama en iyi sonuç veren hatasız çalışan tek registrasyon programı Yamahadadır. Bir düğme abartmıyorum bir düğmeye basarak bir şarkının ritmini, kullanacağın enstrumanı, şarkının temposunu, transpozesini ve daha bir çok özelliğini hazır halde karşınızda bulabilirsiniz. Daha bir çok özellik derken mesela bunlardan bazılarına deyinelim; Örneğin bir ritmin ana yapısına kesinlikle zarar vermeden kitlerini değiştirebilir, ritmle birlikte yazılmış bas gitarı ve bütün akor enstrumanlarını tek tek değiştirebilir, bunların volume, pan, efect vb. ayarlarını tek tek değiştirebilir, ritmin içindeki bütün enstrumanların tek tek volume ayarlarını yapabilir, kendinize özel yazmış olduğunuz multipad'leri seçebilir, şarkıda kullanacağınız sesi dilediğiniz gibi editleyebilir, isterseniz şarkının komalarını da seçebilir, ritmin hangi varyasyonla yada atakla başlayacağını tayin edebilir bütün bu saydığım ayarların hepsini yaptıktan sonra bunu tek bir tuşa kaydedebilirsiniz. Şimdi Korg yada diğer orglarda bir şarkı çalabilmek için önce bir ritm sonra ses seçersin, transpoze yaparsın, temposunu ayarlarsın ve çalarsın, peki ya bas gitar düşük gelirse ya da akorları duymuyorsan ya da bateri az geliyorsa yahut çaldığın enstrumanın efekti çok fazlaysa vb. şeyler olursa ne yapacaksın, tekrar içerden girip bir çok ayar yapman gerekiyor. Bu nedenle Korg ile Yamahayı her konuda kıyaslayın ama kullanım kolaylığı anlamında kıyaslamayın. Yamahanın enstruman seslerinin yetersiz yada güçsüz olduğunu düşünen arkadaşlar belki az da olsa kısmen haklı olabilir ama onunda çaresi sesi editlemektir, bunu yapan için zaten sorun yok. Pyst79 hayırlı satışlar dilerim keşke kullanabilseydin aleti, çok şey kaçırıyorsun...