• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

Djorhan

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
8 Haz 2011
Mesajlar
742
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
34
Konum
İstanbul
Enst.
Klarnet
Evet arkadaşlar yeni bir konu ile daha karşınızıdayım :D kusura bakmayın çok konu açıyorum ama 3 sene aralık verdim müzik ve teknigi ile ilgili eskiden çok ugrasırdım aletlerde teknik kısımları ile ama ara verince unuttum ve yeni çıkan aletlerle bilgim olmadı.

Öncelikle sorularım bende korg i30 var idarelikten almıştım yeniden müzige başladım diye ama artık yeterli gelmiyor :) 2 tane alet var aklımda

1) Or700 V2
2) Korg Pa 80

1 ) Or700 V2 hiç kullanmadım hayatımda yamaha kullanmadım roland korg kullandım sürekli ve picht bend konusu hep sorun olmuştur benim için çok iyi kullanamasamda picht bend bir sigara alışkanlıgı gibidir bırakamıyorsun :) Hiç yamaha kullanmadıgım için bilemiyorum bana yeterli gelebilecek mi? Bunun yanı sıra or700 v2 ile plus arasında çok fark varmı ? örnek veriyorum edi zurna varmı ( çok takıntılı ve klasik bir sorudur müzisyenler arasında ) :) yaylılarda fark varmı aglayan yaylılar gibi ( ne demek istedigimi anlamışsınızdır umarım ) :) ve or700 v2 alsam 2000 lira. sonradan plus'a çevirsem ne kadar bir ücret ödemem gerekiyor ?

2 ) Korg pa80 eski kullandııgm alet müzigi bırakmadan son kullandıgım alet korg'un bir havası var nedense poplarda ve tekno pop halaylarda ayrı bir hava veriyor.belirttigim gibi pa80 ni daha önceden kullandım kullandıgım aleti bir dahamı kullansam or700 v2 mi denesem ? ve bunun yanı sıra artık pa80 10 yaşını doldurdu temizini bulmak zor satarken eskisi gibi gitmiyor gibi geliyor bana ve artık bitiş kısmına yaklaştı. sound olarak korg da beklentim yok zaten or700 v2 dinledim kullanmadım arkadasımda v1 vardı tesisatta bende korg 80 varken ikisini kurduk evet sound olarak çok fark vardı ama ses olarak çok gerideydi. ( Arkadaşlar sound ile sesi karıştırmayalım lütfen karıştaran çok oluyor ) 80 nin cazip kısmı ses yüklenebiliyor ama neye fayda hep aynı sesler artık 16 mb kısıtlı bunun için yüklenmeside bir ifade etmiyor diye düşünüyorum.

ve bunlarda kararsız bırakıyor beni burada siz degerli ve tecrübeli müzisyen arkadaşlarım araya giriyor :)

cevap yazmasınız bile bu kadar yaızıyı okuma zahmeti verdiginiz için teşekkür ederim :)
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

Oncelıkle bır magazaya gıt kıyaslama yap kendın dene yamaha korg a benzemez korg menu olarak daha pratık ve hersey elının altındadır v2 plus aldım pıcbendı beceremedım bana sorarsan korg pa500tr derım kullandım memnun kaldım rıtım saundu cok ıyı degıl ama ses olarak super demo bolumunde paylastıgım demolara var dısardao sample atılmıyo ama ıcınde yeterlı samle var sıtemızde 45e yakın set v ar
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

hocam hiç düşünmeyin or700 plus alın yeni bir teknoloji kart derdiniz yok usb ile her işinizi yapabilirsiniz hemen bilgisayarda. ve plusın içinde sample sesler var bunun içine edi zurna yaylılar elektrolar var. zaten şuan or700 v2 alsanız bile dönüşüm yapma işlemi bitti diye biliyorum o yüzen direk or700 plus alın derim ben ve güncel ritimler yazıldı bir yıl güncelleme yapıldı. fakat korg pa80 eski bir alet artık bana göre zamanını doldurdu. aşagıdaki linkte de or700 plus hakkında bütün konuları bulabilirsiniz.

LİNK:
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

valla dostum ben sana faydalı olamıyorum çünkü bende yeni alet alacağım SX3000 ile A2000 arasında karasız kaldım. Ben daha önce pa80 kullandım 80 iydir ama temiz ikinci elini bulmak zordur or700 zü hiç bilmem istanbul dore müzikte aleti dinledim denedim şahsen pek beğenmedim. Bence çok pahalı olmayan alınınca uzun süreli kullanılan piyasada sıfır alınabilecek aletler Korg'ta PA800, Yamaha'da A2000, ketronda'da SX3000'dir. pa500 ara alettir tavsiye etmem banada tavsiye etmediler OR700 iydir lakin A2000 daha iydir çünkü A2000'nin picht bend'i senin istediğin gibidir. Tabi karar yine senin sende benim gibi kararsız kalma :)
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

Dostum öncelikle şunu söylemek istiyorum. Or700 V1 veya V2'yi artık plusa çeviremezsin. Yılbaşından itibaren çevirme olayı kalktı. Or700 V2 plusta edi zurna sesi var ve gayet de başarılı. V2 plus'ı denemiş birisi olarak gayet beğendim. Cihazda büyük emek var. Ben de V1 kullanıyordum ama artık pa55TR aldım.

Aslında bu zevk meselesidir yani kişiden kişiye değişir. V2 plus daha teknolojik, içerik olarak baya zenginleştirilmiş durumda... Pa80 dersen piyasada peynir ekmek gibi. Evet eski bir cihaz ama kolay kolay da piyasadan silinmez. Günümüzde piyasada hala g600-g800 ler varken pa80'in 10 yıllık bir sürede kaybolup gideceği ihtimali söz konusu olamaz. Pa80 uzunca bir süre daha gider. Sonuç olarak son karar senin. İkisi de gayet güzel cihazlar...
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

pa800 al derim üstad.. şu anda pa3x bile 800 ün performansına yetişemedi, şahsi görüşüm..

yamaha serileri ile belirli bi yerden sonra yol katedemezsin
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

pa800 pa3x gibi aletler biliyorumda para oakdar yetmiyor 2000 lira en fazla or700v2 den plus'a çevirilimemesi çok büyük bir eksi zaten alet kapalı alet çip durdurulması kayıp olmuş. bunun için 80 ' e yönelecem galiba. yamaha ailesine katılmak isterdim ama chip durdurumu bozdu olayı.neyse saglık olsun.
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

çip olayında eylül ekim ayından itibaren söylenmişti. 31 aralık son gün yeni çip siparişi verilmeyecek stoklar eritildikten sonra çalışmalar durduralacak çünkü yeni model geliyor die duyurular yapıldı.
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

salim abi o aylarda alet elimde olsaydı yaptırırdım yalnız aleti i30 ile takas yapıcam bunun için adamdaki v2 sadece alırsam 75 euro verip sonra yaptırırım dedim ama olmuyormus. i30 u elden verebilirsem taktassız zaten plus olarak alırım takaslı diye v2 oluyor adam yaptırmamış zamanında.
 
Cevap: Yamaha Or700 V2 Düşünüyorum.

Dostum sana şayle söyleyim.
Bende pa 80 vardı gittim or 700 v2 aldım alet güzel ama ben alışamadım geri verdim ve pa 800 aldım.korgtan yamahaya geçmek biraz zor gibi ama pa 80 alacağına or 700 v2 plus al derim yeni soundlar var kafana göre düzenlersen ses farklarını vs ritmleri şahane olur tabi zamanın varsa.
 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 14 70.0%
  • Kararsızım

    Oy: 6 30.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst