Yamaha or700 v2 plus sorun?

uğur demirel

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800 256 MB RAM+DAVUL
Arkadaşlar 4 5. Kez tesisata baglıyorum orgu düğünlerde ritmler acayıp cıkıyor sesler desene hiç anlasılmıyor nden olabılır sizce. Yanımda pa800 çalan abım var ona eşlik etmeye korkar vaziyete geldım seslerın bozuklugundan her defasında bana işaet edıyor bn sen aynn devam et abi diyorum oda bu duruma kızıyor

Cevap: Yamaha or700 v2 plus sorun?

usdat kullanan arkadaslar daha net bilgi verebilirler ama acayip bir durum ritimlerin net cikip seslerin kotu olmasi

Hemen söyliyim ben sana evde çalıyorsun çok iyi salano gidiyorsun veya tesisata bağlyrosun ritimelrde sorun yok sesler de var bunun nedeni or 700 çok tesisat sçer benim kendi tesisatımda seslerin balance ayarları left regt 50-50 dir genelde ama başka tesisatlarda değişiyor o yüzden sahneye başlamadan sesleri ayarlıyorum tesisata bağlayıp genelde şunu yap öyle birşey olduğu zaman orgu kapat tetkrar aç ilk önce frezee tuşuna bas sonra reglerindeki seslerini kendin oluştur onalral program yap 1 de yaylı örnek onu aç exıt diyrek balance den sol ve sağ çıkışları 90 100 ve 90 arası yap sonra momory e basılı tutarak hangi sayıdaysan ona bas bırak yanıp yanıp sönerek kaydedicek...

orgu bağladığınız mikser kanalında efekt olmamasına dikkat ediniz.

değerli kardeşim yamaha or 700 asla tesisat secmez bu orgun bu şekilde bir özelliği yok yapman gereken sadece mix bölümünden boş bi zamanında anfiye bağlayarak sesleri mix bölümünden istediğin tonlara cekerek savelemek yamaha or 700 de 4 adet standart ayarlanmış 2 adet de senin secebileceğin mix ayar seceneği bulunmakta bu seceneklerin birini evde caarken diğerinede anfiye bağladığın zamanki şekli ile iki adet kaydedersen her ikisinide evde save 1 i anfide save 2 yi kullana bilirsin eğer ayarlamaları düzgün yapar isen hiçbir şekide sıkıntı cekmeyeceğini düşünüyorum saygılarımla

uzun zamandır bu işi yapıyorum çalıştığım salonda sorun yaşamaya başladım.sebebi bana tepki gösteriyorlar bu v2 yüzünden A1000 mi arar oldum.Ha hakkını yemeyelim trombo ses sistemi vardı bir arkadaşımın. dışarda düğün yaptım v2 ile millet ve ben dahil şoktaydım bu kadarmı güzel ve ses ve ritimlermi olur keşke kayıt yapsaydım.Düğün sahibi dahil herkesten teşekkür aldım bunun para ile alakası yok teşekkür beni daha mutlu etti.Gelgelelim mekana çıldıracam.tamam hopörlörler eski.İyide a1000 beni bu kadar terletmiyordu.Abisini aldık ortalığı yıkar diye.bir ritimden bir ritime geçtiğim anda baslar ziller akumpanya tıss.sadece güm.oda seslerin arasın darmadağın.yani dertliyim arkadaş..kendi hopörlerinden dinlersen inanılmaz.mp3 modunda ses ve kalite.Ama mekanda bukadar perfonmasın düşmesi bence çok çok anormal.bayan sanatçı bu orgta zil yokmu diyor sinirden çıldırıyorum gelde anlat.başka ses kullan başka ritim yokmu? uff ne biçim çalıyon...vs hiç bir markayı yada klavyeyi kötüleme maksadımla yazmadım çok aşırı marka yada klavye değiştiren biri değilim.e30.g 600.a1000 enson or700 ...ama beni sahnede resmen ter su içinde bırakıyor..selamlar

abisi or700 gercekten mukemmel bi alet tabi kullanmayi bile yanliz bu aletin kotu bir yani var kapaki alanda asiri derecede seslendirme cihazi seciyo alet benim sana tavsiyem kardesin olarak salonlarda mixerinde bas a yuklenme ve mid tiz potasiyesini cok ince bir detayla ayarlaman gerekiyo cunku orgun acik alanda netses gurultu debisi 9.4 db lerde ic mekanda ise 7.2db lerde mixerden potans ayarini birazdaha incelersen o zaman daha iyi performans alabilirsin birde cihazlarinin kalitesine bagli

abisi or700 gercekten mukemmel bi alet tabi kullanmayi bilene yanliz bu aletin kotu bir yani var kapaki alanda asiri derecede seslendirme cihazi seciyo alet benim sana tavsiyem kardesin olarak salonlarda mixerinde bas a yuklenme ve mid tiz potasiyesini cok ince bir detayla ayarlaman gerekiyo cunku orgun acik alanda netses gurultu debisi 9.4 db lerde ic mekanda ise 7.2db lerde mixerden potans ayarini birazdaha incelersen o zaman daha iyi performans alabilirsin birde cihazlarinin kalitesine bagli

bunu bende çok merak ediyorum orglarda ses motoru diye bişey var mı yani sesi tesisata göndermek için kullanılan parçalar sabit mi yoksa kalite farkı var mı
merak ediyorum doğrusu. casio at1 sıfır aldık tesisata bağladık az ses verelim dedik çocuk oyuncağı sesler verdi or700 bağladık ses iyi ama hoparlörde hiç bişey anlaşılmıyo korg pa1x i bağladık işte bu dedik. korglar tesisatta daha iyi performans gösteriyor diye düşünüyorum. or700 le çok düğün bitirdim hakkını yemiyim ama her defasında yarım saat önce gider mix ayarlarını yapar balance ayarlarını yapar öyle çıkardım sahneye

valla or 700 tam 4 yıl kullandım cami anfisinede bağlasanız mükemmel ses alırsınız tamamen kullanıcıdan kaynaklanan sorun olduğuna inanıyorum...