BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Cevap: BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Pa800 deki üstün yönleri bana yazarmısınız...sonra ben size orantıyı bulcam cevabınızdan sonra :))

arkadaşlar iki laet kıyaslanmaz bencede bikere semple olayıvar bağımsız mikrofon ve efeck leri var ped olayı çok fark var tabiki arada ama şunu belirtmek isterim sahne yapan la ev kullanıcıları olaya aynı yerden bakamaz pratik alet başkadır saygılar

Pa800 deki üstün yönleri bana yazarmısınız...sonra ben size orantıyı bulcam cevabınızdan sonra :))

pa800 ü benden iyi bilemezsin demişsiniz de siz korg italya da ürün mühendismisiniz ki ? ayrıca kendinizle kıyaslamak için benim bilgi düzeyime nasıl kanaat getirdiniz ?

genel olarak ;

. dokunmatik ve renkli ekran
. tc helicon vocal prosessorü
. amfi ve hoparlör ses çıkış güçleri
. 4 çıkış alabilme
. assingable switchler
. padlerin olmaması tabiki efect sesler de yok
. ayrıca fill ve
. user ses ve ritm bank sayısının çok daha fazla oluşu
. emrah kaça haricinde diğer usb leri de kullanabilme imkanı ( emrah tarzını herkes sevmek zorunda değil ben oyunhavalarını beğenmem mesela )
. 256mb ta yükseltilebilen ram sayesinde meyan yükleme loop ritm gibi özelliklerin rahatça kullanılabilmesi.
. dahili adaptörü olması ve universal çok kullanılan herhangibir kablo ile çalışabilmesi.

bu aleti roland dahi pa800 e rakip olsun diye piyasaya çıkarmamışken sizin bu iddaanıza biz değil roland taki mühendisler bile güler kusura bakmayın. İngilizceniz varsa biraz yabancı forumları da dolaşın orada değil pa800 le anca microarranger ya da pa50 ile kıyaslıyorlar bu aleti siz hala rüya görmeye devam edin.

Bu arada emrah bk5 te gerçekten iyi iş çıkardı sesler çok güzel..
ama aynı güzelliği belki de daha fazlasını yeni bir usb de çıkaracak pa3x p2x ve pa800 de kullanılabilen.

bana ozellıkten sadece soz ettınız eyvallah ama ben sıze o kadar sahsınıza kabalaşak sekılde konusmadım şimdi siz acın kualgınızı benı dınleyın....

1- renklı ve dokunmatık ekran o ozellıgın saglamlıgına ınanmıs olsalardı roland bunu yıllar oncesınden yapmıs bı marka
2-pad ozellıgı olmaması buyuk bı sıkıntı deıl cunku bı kalvyenın saundu hossa ve barındırdıgı nevalelerı tonlu bı sekılde verıyorsa yazılan rıtımler pad a ıhtıyac duyurmucaktır
3-usb parası vermekten bu ınsanlar bıkmadımı ben buna da şaşıyorum.. madem alet loop okuyor madem alet sample okuyor kac kişi sample yapabılıyor kac kısı aletıne loop yukluyebılıyor...
4-mıkrofon sıstemı zaten klavyede mevcut belkıde ılerkı yazılımlarla bu ozellık daha da gelıstırıcekler...
5-user bank sayısı fazla demıssınız kacta kacını kullana bılıyor kullanıcı yanı kac tane sesı tonlu gelıyor..ben akonpanya atarken bass sesını cok zor duyuyordum pa800 de ama bu alette kı basları ozellıkle tesısatta acıp dınlemenızı ısterım ve tavsıye ederım ozellıkle sleep
basları..
5-emrah kardesımıze bende tsk edıyorum gercekten hos bı iş cıkarmıs kısa surede
6-4 tane fiil ozellıgı var 4 tane ıntro ozellıgı var alette pa800de 3 tane ıntro var
7-saundu zaten hos ve tam anlamıyla streo 4 cıkısa bence hıc ıhtıyacı yok aletın..
8-ben aletı ılk aldıgım gun pa800 un gırdıgı kanala taktım pa800 le ayarlanmıs bı volum potansı--sonra roland ı taktım o bas volumlarını en az ceyrekten fazla aşagıya cekmek zorunda kaldım bunu sızde uygulayıp deneyebılır sonucu buraya bana yazabılırsınız
9--Ben bunları bı kullanıcı olarak yazıyorum--hıc bı kımseyle baglantım yok arastırmasını yapabılırsınız
10-polemık ıstemıyorum kendı adıma kesınlıkle--saygılar herkese...

bilen insanların tartışmasını izlemek keyifli oluyor.. fakat soru 500tr ile bk5 kıyaslamasından 800 ile bk5 kıyaslamasına döndü.. bu durumda sanırım cevap otomatik olarak alınmış oluyor..

Bu tür konular her zaman tartışma çıkarmıştır bk-5le pa500tr yi kıyaslamak için 2 klavyeyide kullanan biri olması lazım tabi marka fanatiği olmayacak bk-5 yeni çıktığı için kaç kişi kullanmıştır bilemiyorum hadi onu geçtim konuyla alakasız bi tartışma pa800 bk-5 kapışması çıkmış,tartışma tabiki olacak ama seviyemize çok dikkat ederek takipteyim....

bana ozellıkten sadece soz ettınız eyvallah ama ben sıze o kadar sahsınıza kabalaşak sekılde konusmadım şimdi siz acın kualgınızı benı dınleyın....

1- renklı ve dokunmatık ekran o ozellıgın saglamlıgına ınanmıs olsalardı roland bunu yıllar oncesınden yapmıs bı marka
2-pad ozellıgı olmaması buyuk bı sıkıntı deıl cunku bı kalvyenın saundu hossa ve barındırdıgı nevalelerı tonlu bı sekılde verıyorsa yazılan rıtımler pad a ıhtıyac duyurmucaktır
3-usb parası vermekten bu ınsanlar bıkmadımı ben buna da şaşıyorum.. madem alet loop okuyor madem alet sample okuyor kac kişi sample yapabılıyor kac kısı aletıne loop yukluyebılıyor...
4-mıkrofon sıstemı zaten klavyede mevcut belkıde ılerkı yazılımlarla bu ozellık daha da gelıstırıcekler...
5-user bank sayısı fazla demıssınız kacta kacını kullana bılıyor kullanıcı yanı kac tane sesı tonlu gelıyor..ben akonpanya atarken bass sesını cok zor duyuyordum pa800 de ama bu alette kı basları ozellıkle tesısatta acıp dınlemenızı ısterım ve tavsıye ederım ozellıkle sleep
basları..
5-emrah kardesımıze bende tsk edıyorum gercekten hos bı iş cıkarmıs kısa surede
6-4 tane fiil ozellıgı var 4 tane ıntro ozellıgı var alette pa800de 3 tane ıntro var
7-saundu zaten hos ve tam anlamıyla streo 4 cıkısa bence hıc ıhtıyacı yok aletın..
8-ben aletı ılk aldıgım gun pa800 un gırdıgı kanala taktım pa800 le ayarlanmıs bı volum potansı--sonra roland ı taktım o bas volumlarını en az ceyrekten fazla aşagıya cekmek zorunda kaldım bunu sızde uygulayıp deneyebılır sonucu buraya bana yazabılırsınız
9--Ben bunları bı kullanıcı olarak yazıyorum--hıc bı kımseyle baglantım yok arastırmasını yapabılırsınız
10-polemık ıstemıyorum kendı adıma kesınlıkle--saygılar herkese...

tamam dostum sen belliki orgunu çok sevmişsin aşkın gözüde kör maalesef pa800 kıyaslamalarını buna yoruyorum. Ha öte yandan enstrumanını sevmek de iyi de bir şeydir bu tabiki güle güle kullan demolarını ben de dinledim gayet güzeller.

hocam amac kımseyı kırmak deıl ozur dılıyorum oyle bıyapıda da ınsan deılım ama bıraz sagduyumuzu artık gorelım..cunku kolay para kazanılmıyor ve muzık pıyasası gercekten cok salaş bı hal aldı.. o nedenle paramızın kıymetını bılerek tercıh etmek zorundayız..eger kabalastımsa ozur dılerım mılyon defa....saygılar

hocam amac kımseyı kırmak deıl ozur dılıyorum oyle bıyapıda da ınsan deılım ama bıraz sagduyumuzu artık gorelım..cunku kolay para kazanılmıyor ve muzık pıyasası gercekten cok salaş bı hal aldı.. o nedenle paramızın kıymetını bılerek tercıh etmek zorundayız..eger kabalastımsa ozur dılerım mılyon defa....saygılar

rica ederim güzel kardeşim nedemek. burada benim de amacım rolandın kötü olması yada sizi kırmak değildi biraz sertleştiysek özür dilerim ben de tabiki. benim de ilk orgum m50 iydi :) ama 6 sonra yarı fiyatına zor sattım ve tam bir fiyaskoydu benim roland maceram. para kolay kazanılmıyor zaten bunun için hemen yeni orga temkinli yaklaşıyorum ki arkadaşlar alıp sonra mağdur olmasınlar. ha şunu itiraf edeyim bu kadarını beklemiyordum senin demoları dinleyince beğendim ben de orgu gerçekten.O sınıfta sıfır org alacak olsam düşünürdüm gerçekten. İşallah yamaha da atılımlar yapar hatta ketron gem de piyasaya girer, rekabet iyidir piyasanın kalitesini arttırır.