• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

BK5'mi OR700TR'mi

Cevap: BK5'mi OR700TR'mi

Bugün bk-5 i fiziki anlamda görüp dokundum. Cihaz gerçekten çok ufak. Sesler ve özellikler iyi.Ama menüye ulaşmak gerçekten biraz sıkıntı gibi saçma olmuş bence. 2 buton koysa daha iyi olurmuş. Ayrıca or700v2'yi de inceledim. O da oldukça iyi. Benim için en büyük sorunu ise yukarı aşağı pitchbend. Roland destek tarafında çok iyi ürün yeni herşey güzelde, ben bu ara ürün için 2300 lira para verip vermemekte halen kararsızım. Sadece sesler ve mp3 vs okuyor diye bu kadar para verilir mi yoksa bu paralara daha iyi birşey alınabilirmi. Gerekirse biraz daha çıkarız zaten 1000 liradan çıka çıka 2500'e kadar geldik. Ifade off ön içinde pedal alacağız mecbur 3000'e dayandıkmi.

Merhabalar.

Öncelikle , tercih tabiki sizin ; ama , ikibin üçyüz TL BK5 e verilmez.Sesler iyi olabilir fakat ritim saundu tam bir teneke malesef.Şahsen o paraya BK5 alacağıma gider altı-yediyüz TL civarına Korg İ30/İS40/50 v.s. alırım daha iyi ; hatta ne bileyim dokuzyüz-bin TL civarına Yamaha A1000 de olabilir.Malesef para o kadar kolay kazanılmıyor.Tamamen benim düşüncem olmakla beraber bana katılmayacak kişiler de olacaktır ama "GW8 ve BK5"ten asla ritimli bir cihaz performansı beklemeyin ; hüsrana uğrarsınız.Keza , bu cihazlar "Roland"ın resmi sitesinde "synthesizer" kategorisindeki cihazlardır.Hiç tavsiye etmem.İllâki OR700 ile BK5 arasında bir seçim olacaksa da bu tabiki OR700 olmalıdır.

Şu da var , o paralara taş gibi "SX3000"i çok rahat alırsınız.İster batı ister yerli müzik ; SX3000 hepsine fazlasıyla yeter.Fiyat/performans oranı en yüksek cihazdır kendisi. :)

Tercihinizde kolaylıklar dilerim.Hayırlısı olsun.

Yapmayın bunu bana yapmayın :) Kesin ketron'dur dedim çıktı. Şaka bir yana. Daha önce gem kullanırken ne ritim ne ses konusunda çok hareket alanı ve destek bulamadık doğal olarak. Bende şimdi 3 marka dışına çıkmamaya yemin ettim kendi kendime.

BK-5 Or için yapmış olduğunuz OLUMSUZ yoruma çok teşekkür ediyorum,bu tarz yoruma ihtiyacım vardı.

Hocam bk 5 al üzerine 2. el ipad 1 al 300 lira civarı yanlış hatırlamıyorsam.Bağla aleti sen salim ben selamet on numara olur bence :)

Roland malesef türk müziği org piyasasında çoook geri kaldı. Bk5 diye bir ara model çıkardı. Bence çoook kullanışsız. Şuan burda yazmakta olduğum cep telefonundan küçük olan ekranından ritimleri vs görebilirsen tekerlekle üzerine gelip entere. basacaksın hemen hemen birçok işlem bu küçücük ekrandan tekerlekle yapılıyor. Mp3 çalıyor diyede bu org alınmaz bence. Birde ipad bağlanıyormuşda ne yapıldığıda meçhul zaten ipadla. Org 2380 tl ipad 1000 küsür tl topla parayı git başka org al. 1000euro bence bu oyuncak görünümlü bu orga çooook para. Bence sıfırının edeceği para 1500 tl civarı bence. Kesinlikle Yamaha Or700v2 plus almalısın ki or700 ile bk5 arasında dağlar kadar fark var. Bk5 in Saundu çok iyiymiş mış miş hikaye. Org kullanışlı olmadıktan sonra saunfu ne yapacaksın. Mp3 çalacaksan laptoptan yükle programını çal transpoze de yaparsın.

Araya giren birkaç farklı ürünü elemiş olsamda su anda başladığım yere geri döndüm. Yani cumartesi kesin alacağım ama halen or700 plus ile bk-5 arasında kesin kararımı veremedim. :(

arkadaşım git bir müzik markete her ikisinide canlı canlı dinle ve içine sineni al.Benim için ağırlık yada görüntü önemli diyorsan gidip korg 14s al.Yok ses ve ritim diyorsan gücün yetiryorsa 3x al ha o kadar param yok diyorsanda o zaman bk-5 yada 0r700 al.Yamaha kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ritimler yumuşaktır.Bk-5 in ritimleri korg ile yamaha arsında.Ne çok yumuşak nede çok sert.

saygılar....

bk-5 yada 0r700 al.Yamaha kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ritimler yumuşaktır.Bk-5 in ritimleri korg ile yamaha arsında.Ne çok yumuşak nede çok sert.

saygılar....

Yahu zaten bk-5 veya or700 arasında kalmıştım ben :) Zaten ikisinden birini alacağım.

bugün bir or700 v2plus kullanıcısı bir pa80 kullanıcısının önüne bk5 i incelesinler diye koydum. Tarafsız yorumları şöyle. ikisi de sampleları beğendi önce aleti küçümsediler sonra bu cümbüş bağlama sesi bu orgtan mı geliyor dediler. Tesisatta değil üzerindeki hoparlörle test ettiler. Ritmleri zayıf buldular davul ve darbuka sesleri dolgun gelmemiş onlara. herkesin müzik zevki farklı yorumları böyleydi.

bugün bir or700 v2plus kullanıcısı bir pa80 kullanıcısının önüne bk5 i incelesinler diye koydum. Tarafsız yorumları şöyle. ikisi de sampleları beğendi önce aleti küçümsediler sonra bu cümbüş bağlama sesi bu orgtan mı geliyor dediler. Tesisatta değil üzerindeki hoparlörle test ettiler. Ritmleri zayıf buldular davul ve darbuka sesleri dolgun gelmemiş onlara. herkesin müzik zevki farklı yorumları böyleydi.

dolgun gelmediyse altına acık çimento kum karışımı yapacaktın emre birazda kısık ateşte çevirdinmi dolar davul darbuka

not: make up tools ta ritmlerde kullanılan her enstrmanı tek tek tonlayabilirsin equlaizel editten davulları dinamit darbukalarıda çivi gibi yapabilirsin ah len şöyle akustiği iyi ir yer olcek birde bol zaman 2-3 te kafası acık kırık herif uğraşıcan bu bk-5 le 3-4 gün gör bak ritmleri :D

abi keşke bilsem dediklerini yapardım alışmışlar dangır dungur seslere :D

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

• Evet

Oy: 20 64.5%
  • Kararsızım

Oy: 7 22.6%
  • Hayır

Oy: 4 12.9%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri