• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Bunuda gordum

Cevap: Bunuda gordum

Valla bende bizim düğünlerde bazen romanları mp3 çalıyorum ama sadece su ve sigara içebilmek için geri kalanı hep canlı böyle olsalar canımı yesinler ama nerdeeee....!

arkadaşlar biz piyanistler olarak md leri boykot edelim bakın 1 sene içinde yavaş yavaş nasıl tükeniyorlar bu piyasadan :) biz diyoruz 400 TL adama soruyolar 100 TL..artık altyapıyı geçtim oyun havalarında playback yapanlar bile var yahu :)

orhan & kemal diye ünlenen rumeli zibidileri de ekremle gültekinin kasetinin üzerine okuyup meşhur oldular maalesef böylelerine halk prim veriyorsa bizim yapıcak birşeyimiz yok. Acı ama maalesef gerçek :) bu millet bayhanı ajdarı alkışladı o sebeple bana pek ilginç gelmiyor bunlar. Zaten türk halkı maalesef artık ne sanattan ne de müzikten anlar oldu. Her önüne konanı hiç incelemeden anlamadan dinlemeden mideye indiriyor. Bakın dizilere ya da izlenen saçma acun tarzı programlara..

Geçen gün benden yaşça büyük bir piyanist abim bana şunu söyledi."Kardeşim bana aynı güne birkaçtane düğün gelebiliyor.Sana veya bir başkasına işi paslamıyorum artık.Çünkü bir fabrikada çalışan genç bir arkadaşıma bir loptop aldık.Ucuz yolluda bir tesisat aldık onu gönderiyorum.(Tabi bu arkadaş müzisyen falan değil)Ve şu ana kadar gittiği hiçbir düğünden ŞİKAYET ALMADI.Dikkat edin şikayet almadığı kısmı çok önemli.Çünkü bu halkın bunu yadırğamadığı hatta tercih ettiği manasına geliyor.Zaten bende bu söz üzerine hayırlı işler dedim ve gittim.Bu gibi arkadaşlar 100-150 tl arası işi alıp 30-40 tl de işe giden arkadaşa yövmiye verip bir taşla iki kuş vuruyorlar.Yani onlar 50-100 tl fazla kazanacaklar diye bizler 300-400 tl paradan olup o günü boş geçiriyoruz.Çok yazık.

hadi bayhan gene bi nebze de Ajdar kimdir yahu ne iş yapar bu adam...!Yemin ederim 1 hafta dövsem bıkmam onu ya :D

arkadaslar yanlis anlasilmasin ama hepimizin isine mp3 gerekiyor

türkiyedeki dügün tarzini pek cok bilmiyorum ama burda almanyada bir dügünde cok cesit muzik tarzi yapiliyor sanatten tut halk müzigine kadar bu aradada dügünlerde pop müzigi gencler cok istiyor bunuda cogu orgcular ya laptoptan yada orgun mp3 den caliyorlar yani hazir mp3 sözlü sözsüz nasil refartuarlarini hazirlamislarsa öyle dügüne cikiyorlar

bide baza kina veya nisanda bayan sanatcilar terci ediliyor bu gelen bayan sanatcilarda dj tarzinda müziklerini laptoptan bitiriyorlar

sözlerim yanlis anlasilmasin ama piyasa öyle bir duruma geldiki eyer sen ne calyorsan cal nasil sarki söylüyorsan söyle o önemli degil ama milleti eylendirebiliyorsan en büyük sensin

yani anlicaniz yeri geldimi md dende calin yeri geldimi mp3 te calin yeri geldimi canli da calin milleti eylendiriyorsaniz bunlari yapin

Merhabalar.

Arkadaşlarımızın görüşlerine katılıyorum. Toplum artık hiç sorgulamadan, doğru yanlış demeden, sunulanı tüketiyor. Bazen duyup algıladıklarına bile inanamıyorum. Gümbürtüye alkış tutuyorlar. Zaman zaman kayıtlar yapıyoruz, bizlerde. Yaptığımız kayıtlar, tek kanallı ve eğitici nitelikli olursa üretmeye yönelik olabilir. Herkesin bildiği bir atasözünde de denildiği gibi, balık vermekten ziyade, balık tutmayı öğretelim.

bi arkadaşımz yoksulluktan bahsetmiş. yokluktan yapıolar bu işleri demiş. hocam bu nasıl bir yokluktur adam 4000 tl verip pa800 alıor ses düzeni alıyor işe çıkıyor :)ben 14 senedir bu camiadayım hala bir pa800 üm yok.. bu yokluktan falan değil. elbette herkez bir işin ucundan tutmak ister hayatta. bazılarıda mesleğimizin vitrinine hayran. orgun başında durup yalandan müzik yapar gibi görünüp sonrada eş dost arasında ''ya geçen bi düğün çaldım'' diyebilmek için bu işlere soyunanlarda var :) bu konu üzücü bir konu ama yapılabilecek bişeyde yok. ünlü düşünür kenan doğulununda dediği gibi ''artık herkez haddini bilicek, durma sınırını çizicek'' diyorum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

İnsanlar bir parçayı istediklerinde tv de veya mp3 olarak dinleyip kulaklarına yerleştirdikleri seslerle eşleştirmeye çalışıyorlar birebir olmayıncada suratlarını asıyorlar.Bu durum müzisyenleri hazıra yönlendiriyor.Toplum her alanda yozlaşıp değer yargılarını hızla yitiriyor,bu durum müziktede kendini gösteriyor,müzisyenin canlı çalması,parçayı kendince yorumlaması kimin umrunda

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

• Evet

Oy: 20 64.5%
  • Kararsızım

Oy: 7 22.6%
  • Hayır

Oy: 4 12.9%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri