• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Bunuda gordum

Cevap: Bunuda gordum

Bundan 3 hafta kadar önce benim yeğenin sünnet düğünü oldu. İlk başlarda bana teklif ettiler bende solist ve tesisat da lazım olduğundan, ayrıca çalışma saatlerim uymadığından kabul etmedim. Bilader de bir organizatör ile işi bağlamış. Akşam 8 gibi iş çıkışı geldim, üzerimi değiştirerek biladerin evinin önüne geldim, her şey çok mükemmel görünüyordu, balonlar, palyaçolar, masalar..vs. Piyanist de kurmuş hazırlık yapıyor falan. Klavyeye baktım pa2x üzerinde laptop falan var ben her halde repertuarı okumak içindir dedim. Neyse düğün yavaş yavaş başladı bilgisayardan slov parçalar, dans falan derken arkadaş 2/4 ritmi açtı 3 parçadan sonra roman havasına geçildi. Artık buradan itibaren tamamen, yani düğün bitene kadar bilgisayardan çaldı ve bitirdi. Bilader düğün sonunda sordu bana nasıl güzel çaldımı diye, ben de çok güzel bilgisayar çaldı dedim. Arkadaşın orgu kötü de değildi ama en azından 2 saat kendi çalıp da aldığı paranın hakkını verseydi iyi olurdu. Ben diyarbakır silvan polisevinde aralıksız 4-5 saat program yapıyordum, bu yılbaşında 6-7 saate çıkıyordu. Ben de mp3 yada md çaldım ama dinlenmek yada ihtiyaç için 1-2 parça... Onun haricinde hep canlı çalındı. Bunu da görünce kendi kendime "burada düğün çalmak ne kadar da kolaylaşmış" dedim.

ya arkadasim yani pa2 calanda süs niyetine orgu ortaya koyup laptopla calisiyor ve dügün bitiriyorsa söylenecek bisey yok

bizim buralarda bir dügün zaten 6 -7 saat sürüyor bizde sadece canli degil ara sira mp3 dende okuyoruz

bide laptop deyince arkadaslar herseyi canli calmak bir piyanist icin yeri geldimi mümkün olmuyor iste bir ozamanda laptop icin icine giriyor

Geçen gün benden yaşça büyük bir piyanist abim bana şunu söyledi."Kardeşim bana aynı güne birkaçtane düğün gelebiliyor.Sana veya bir başkasına işi paslamıyorum artık.Çünkü bir fabrikada çalışan genç bir arkadaşıma bir loptop aldık.Ucuz yolluda bir tesisat aldık onu gönderiyorum.(Tabi bu arkadaş müzisyen falan değil)Ve şu ana kadar gittiği hiçbir düğünden ŞİKAYET ALMADI.Dikkat edin şikayet almadığı kısmı çok önemli.Çünkü bu halkın bunu yadırğamadığı hatta tercih ettiği manasına geliyor.Zaten bende bu söz üzerine hayırlı işler dedim ve gittim.Bu gibi arkadaşlar 100-150 tl arası işi alıp 30-40 tl de işe giden arkadaşa yövmiye verip bir taşla iki kuş vuruyorlar.Yani onlar 50-100 tl fazla kazanacaklar diye bizler 300-400 tl paradan olup o günü boş geçiriyoruz.Çok yazık.

Bir organizasyon firmasıyla bağlantım var.Bana düğün gelince veya almak istemediğim olunca direk oraya aktarıyorum.Belki işe ihtiyacı olan arkadaş vardır.Açgözlü olmaya gerek yok.İnsanların paraya ihtiyacı var fakat paranın hareketli olduğu piyasada herkes kazanır.

Arkadaşlar her kez güzel yazmış size bir örnek vereyim düğün salonu 2000 tl başlıyor adam bana geldi kına çalarmısın dedi 250 veya 300 tl dedim adam ya kardeşim adam 100-75 tl kına yapıyor dedi.tamam git dedim ona yaptır 10 dakka gecmeden bir arkaşım aradı cihazın varmı elinde dedi var dedim 1 kolon bir anfi 75 liraya kiraya verdim mikrofon yok kablolar dandik anfi zaten kızdım eski anfiyi verdim.neyse gezmeye çıktım baktım ses geliyor baktım benim anfi kolon iş yapıyor laptop tan çoçuk çalıyor

ne diyeyim hem de mp 3 ne diyeceksin adam yanıma geldi bak 125 tl çalıyor dedi ne diyeceksiniz

Arkadaşlar her kez güzel yazmış size bir örnek vereyim düğün salonu 2000 tl başlıyor adam bana geldi kına çalarmısın dedi 250 veya 300 tl dedim adam ya kardeşim adam 100-75 tl kına yapıyor dedi.tamam git dedim ona yaptır 10 dakka gecmeden bir arkaşım aradı cihazın varmı elinde dedi var dedim 1 kolon bir anfi 75 liraya kiraya verdim mikrofon yok kablolar dandik anfi zaten kızdım eski anfiyi verdim.neyse gezmeye çıktım baktım ses geliyor baktım benim anfi kolon iş yapıyor laptop tan çoçuk çalıyor

ne diyeyim hem de mp 3 ne diyeceksin adam yanıma geldi bak 125 tl çalıyor dedi ne diyeceksiniz

Pes yani!!!

kusura bakmayın konuyu actım ama o gunden sonra internette giremedim benim burda anlatmak istedigim önundeki pa800 hakkını vermiyorsan ortaya cıkartmayacaksın adam lettoptan calmadi pa800 le caldı ama malesef org okudu mp3 leri oda ustune birseyler yapmaya calıstı beni uzun ac ritimini cal kardesim potpori bile yapamadi buna uzuldum

Sayın arkadaslar dun gece bursa inegöle gittim dugune salonda pa800 vardı ama org pa800 du ama piyanist ona uygunmu bilemedim her zaman dikkatimi ceken birsey vardı pa800 mp3 calması ne anlama geldigini aksam gordum ve yanında rezaleti gordum bir zamanlar lettopculara laf söyleyenlere gelsin sözum önunde pa800 var ama mp3 ustune calarsan ne anlamı kaldı potpori kavrami ritim kavramı kalmamıs bir piyanistti dinledim hey onbesli yi fidayda ya baglamaya calisan piyanist gordum en utanilmazida ortaya gelip insanlardan bahsis dileyen sarkı soyleyeni gordum bunlarda duguncu iste buyurun sizlere ses kalitesi o kadar bozuktuki anlatilmaz bunlarda piyanis sayın arkadaslar beni nasil anlarsanız anlayın o orgun hakkını vereceksiniz saygılar

gecen bana bahsettiğin dğünmü abi))

Evet arkadaşlar hepiniz güzel yazmışsınız Ama itiraf edeyim bende şuanda düğünlerimi biraz mp3 ağırlıkta çalıyorum Aslında böyle yapmak istediğimden deilde bikaç sebebi var Mesela refertuarım çok fazla geniş deil ve bu işte biraz daha yeni sayılırım size göre İlerde bu problemi çözerim inşallah Ama şunuda yapmıyorum tabi Sabahtan aakşama kadar mp3 çalmıyorum Refertuarım genişledikçe bende daha fazla sahne alıyorum doğal olarak Birde şu konuda çok haklısınız Ne yaparsanız yapın halka kendinizi beğendiremiyosunuz Herkez sizden olağanın üstünde bişey istiyo Tıpkı orjinali gibi istiyo Millet bizim gibi bilmezki pa800 tyros audya falan Millet senin çalmana bakar Beğenirse ne ala Beğenmezsede feriştah olsanız gözüne giremiyosunuz kimsenin

Evet arkadaşlar hepiniz güzel yazmışsınız Ama itiraf edeyim bende şuanda düğünlerimi biraz mp3 ağırlıkta çalıyorum Aslında böyle yapmak istediğimden deilde bikaç sebebi var Mesela refertuarım çok fazla geniş deil ve bu işte biraz daha yeni sayılırım size göre İlerde bu problemi çözerim inşallah Ama şunuda yapmıyorum tabi Sabahtan aakşama kadar mp3 çalmıyorum Refertuarım genişledikçe bende daha fazla sahne alıyorum doğal olarak Birde şu konuda çok haklısınız Ne yaparsanız yapın halka kendinizi beğendiremiyosunuz Herkez sizden olağanın üstünde bişey istiyo Tıpkı orjinali gibi istiyo Millet bizim gibi bilmezki pa800 tyros audya falan Millet senin çalmana bakar Beğenirse ne ala Beğenmezsede feriştah olsanız gözüne giremiyosunuz kimsenin

İşte bak bu dediğinde çok haklısın. Mp3 kullananlara biraz kızıyoruz, biraz sitem ediyoruz ama tabiki herkezin kendine göre haklı nedenleri var.

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

• Evet

Oy: 20 64.5%
  • Kararsızım

Oy: 7 22.6%
  • Hayır

Oy: 4 12.9%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri