• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Korg pa800mu, Korg pa2xmi ?

• Konbuyu başlatan Fth20
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 52
  • Görülen : 10K
Cevap: Korg pa800mu, Korg pa2xmi ?

pa2x de hoperlor olan model yok yanlız karıstırıyor olmalısnız

Arkadaşım bende Hollandadanım. Pa 800 sıfır kapalı kutu var .Ama şimdi pa 900 çıktı biliyorsun bence hiç uğraşma git al pa 900.Neden mi? Çünkü alacağın pa 800 sıfır kapalı kutu 64 mb ram ve mp3 çalar olmadan gelecek. Bunları upgrada etmen için bir sürü masrafa gireceksin . Pa2x ise 2.el diyorsun yerinde olasam pa 900 alırım.Yada paran biraz daha varsa ki 3300 Euro:) az para değil paz3x al.

Pa2x hoparlörlü olan modelde ekolaizer kısmı çok ilgimi çekiyor. Ayni zamanda bir müzik stüdyosu gibi kullanılabiliyor sanki. Benim gözümde olan bir alet. Önümüzdeki 1 yıl içinde daha iyi harbi bir model çıkmaz ise -ki pa900'ün bir hayal kırıklığı olmasından dolayı zor gözüküyor- benim gözüm pa2x'de. Bunu da ilk burada açıklıyorum işte :D

PA900' ü neden hayal kırıklığı olarak yorumladınız? Kullandınızmı? Yani tamda PA900 almanın arifesine gelmişken böyle yorumlar hoşuma gitmiyor :)

Yani sıkıntı nedir anlamadım? Sağlamlıkmı? ki bundan kastınız nedir? Şantiyedemi kullanacaksınız?

Yoksa performansmı? ki PA800 den çok çok hızlı bir aletmiş..

Üstelik 1 aydır araştırıyorum,Korg orijinal sitesinde PA800/PA900 ve 3x ritim ve demolarını birebir dinledim,PA800 ile 900 birebir aynı ritim karşılaştırdım ve PA900 resmen bomba,inanmıyorsanız sizde dinleyin büyük fark var..

PA900 ile 3x arasındada sound olarak hiç fark göremedim..Önemli olan gerekli parametreleri ayarlayabilmek..

Yani diyeceğim arkadaşlar gerçekten canlı performans görmeden soğutmayalım aleti :)

Hafta sonu bir düğüne davetliydik,salona girmeden sesler geliyordu,aha dedim elektro bağlamacı var heralde ama baktımki adam PA900 üstünede BK5 i koymuş döktürüyordu..
Helal olsun 10 numara sahne yaptı adam,en azından almadan önce salon ortamında birebir sound ve ritim performansını görmek gibi bir şansım olduki akustik çok önemlidir..

Üstelik PA900 Türkiye fiyatı 1650€ civarındaki Hollanda da belki dahada ucuz olabilir,yani PA800 2x karşılaştırması yaparken bunuda değerlendirin diye söylüyorumki PA800 hem eski bir model oldu hemde donanım olarak eksik yani donanıma vereceğiniz ekstra paralarla daha yüksek ram kapasitesine ve özelliklere sahip olan PA900 ü almak bence daha mantıklı..Ama siz bilirsiniz tabi seçim sizin..

Edit:Ben yazarken başka arkadaşta üste tavsiye etmiş zaten :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

pa2x de hoperlor olan model yok yanlız karıstırıyor olmalısnız

Yanlış birşey yazmamak için çok detaylı aradım ancak yanlış bakmışda olabilirim. Siz korg kullanıcısı olarak öyle diyorsanız öyledir. Bende öğrenmiş oldum :)

PA900' ü neden hayal kırıklığı olarak yorumladınız? Kullandınızmı? Yani tamda PA900 almanın arifesine gelmişken böyle yorumlar hoşuma gitmiyor :)

Yani sıkıntı nedir anlamadım? Sağlamlıkmı? ki bundan kastınız nedir? Şantiyedemi kullanacaksınız?

Yoksa performansmı? ki PA800 den çok çok hızlı bir aletmiş..

Üstelik 1 aydır araştırıyorum,Korg orijinal sitesinde PA800/PA900 ve 3x ritim ve demolarını birebir dinledim,PA800 ile 900 birebir aynı ritim karşılaştırdım ve PA900 resmen bomba,inanmıyorsanız sizde dinleyin büyük fark var..

PA900 ile 3x arasındada sound olarak hiç fark göremedim..Önemli olan gerekli parametreleri ayarlayabilmek..

Yani diyeceğim arkadaşlar gerçekten canlı performans görmeden soğutmayalım aleti :)

Hafta sonu bir düğüne davetliydik,salona girmeden sesler geliyordu,aha dedim elektro bağlamacı var heralde ama baktımki adam PA900 üstünede BK5 i koymuş döktürüyordu..
Helal olsun 10 numara sahne yaptı adam,en azından almadan önce salon ortamında birebir sound ve ritim performansını görmek gibi bir şansım olduki akustik çok önemlidir..

Üstelik PA900 Türkiye fiyatı 1650€ civarındaki Hollanda da belki dahada ucuz olabilir,yani PA800 2x karşılaştırması yaparken bunuda değerlendirin diye söylüyorumki PA800 hem eski bir model oldu hemde donanım olarak eksik yani donanıma vereceğiniz ekstra paralarla daha yüksek ram kapasitesine ve özelliklere sahip olan PA900 ü almak bence daha mantıklı..Ama siz bilirsiniz tabi seçim sizin..

Edit:Ben yazarken başka arkadaşta üste tavsiye etmiş zaten :)

Ben korg'ları çok detaylı bilmediğimi belirtmiştim siz bana bakmayın :) KORG'un yeni üst düzey ürünleri hep bir beklenti oluşturup fırtına havası estirir bu kadarını görebiliyorum yıllardır. Pa900 için yorumları okuyorum başka forumlarda dolaşıyorum piyasaya bakıyorum, fırtına yine oluşmuş ama poyraz ile lodos karşılıklı esiyor :)

Birde ben KORG için konuşuyorsak tasarımın pa3x pa800 gibi 6-7 yıl önceki aletlere göre gerçekten itici ve kötü olduğunu düşünüyorum pa900'de...Lütfen kimse yanlış anlamasın ben uzak birisi olarak kokladığım havayı söylüyorum. Yoksa sound ritim daha iyi alet süperdir canavardır onlar için konuşmuyorum. :)

Sen bana bakma korg kullanıcılarının söylediklerini değerlendir kardeşim :)

Arkadaslar pa 800 de ilk ciktiginda cok elestirildi her yeni dogum sonrasi donem sancilidir biraz bekleyin bebek yurusun o zaman elestirelim .pa 800 de kullanmis biri olarak size sunu soyleyebilirim ki Pa 900 de saglam olmayan ne gordunuz merak ediyorum.2 klavyeyide karbon testinemi soktunuz anlamis degilim.Daha pa 900 uzerinde yazilmis bir set bile yokken hemen pa 900 hayak kirikligi yazmissiniz .Herkez diledigini kullansin tabiki kullansin ama lutfen iyice deneyip yorum yszsin muzik magzalarinda ayak ustu deneme ile pa 900 kullanmis olmazsiniz hemen.zaten pa 900 de pa 800 seti kullanip yorum yapacaksaniz bu alete yazik etmis olursunuz.Evet pa 800 deki saglamlik hissi cogumuzda pa 900 de gorulmemis olabilir ama bu pa 900 saglam degil hayal kirikligi yorumunu gerektirir mi?? Pa 900 tabiki bir pa3x. Degil ama sound olarak ses motoru olarak pa3x in yakinidir kendisi:) neyse bu arada pa 900 hollanda fiyati 1703 euro ile 1799 euro aradindadir.yani tr den daha ucuz degil.

@müziksiz_asla

Yok zaten farkındaysan bende esprisine takılarak yorumumu yaptım,sözüm sana değil ama bu böyle gelmiş böyle gidiyor..

İnsanlar kullandıkları alete çok alışır,çok severler,doğal olarakda yeni çıkan bir ürün oldumuda kendi aletlerine toz kondurmazlar ama yan gözlede komşuyu keserler :)

Kimse alınmasın bu böyle,zamanındada PA80 efsane idiki ben o dönemde sattım aleti..Kimse toz kondurmaz,bende kondurmazdım...Sonra 800 çıkıncada şuan 900 için yapılan yorumların fazlasını duyduk ki o yüzden aldırış etmiyorum artık..

Moderatör tarafında düzenlendi:

yeni alet alıcaksan ve korg istiyosan pa900 ve pa3x daha ucuz evde takılcam dersen yamaha a2000 v2 plus +emo usb yada roland bk5 öneririm

@müziksiz_asla

Yok zaten farkındaysan bende esprisine takılarak yorumumu yaptım,sözüm sana değil ama bu böyle gelmiş böyle gidiyor..

İnsanlar kullandıkları alete çok alışır,çok severler,doğal olarakda yeni çıkan bir ürün oldumuda kendi aletlerine toz kondurmazlar ama yan gözlede komşuyu keserler :)

Kimse alınmasın bu böyle,zamanındada PA80 efsane idiki ben o dönemde sattım aleti..Kimse toz kondurmaz,bende kondurmazdım...Sonra 800 çıkıncada şuan 900 için yapılan yorumların fazlasını duyduk ki o yüzden aldırış etmiyorum artık..

Seni anlayabiliyorum sen alma aşamasındasın. Ben esas kullanıcıları anlamıyorum. Yahu ÇAMUR Atmadım ki kötüleyeyim. Yazdığımızın içeriğini okumadan herkes hemen celalleniyor. Üstelik kelimelerimi özenle seçtim. Tasarım dedim Sağlam'lığa döndü mesele. Sen işlevine bak diyenler olacaktır.O'da benim yorumum. :)

Arkadaslar bence burdan direk itiraf ediyorum baslikli konuya itirafta bulunun iciniz rahatlasin :D