Cevap: O Ses Türkiye Birincisi
Evet maalesef Ahmet Kaya taklidi kazandı. Aslında taklit olarak da çok başarılı değildi. Çünkü Ahmet Kaya taklit edilebilecek bir yorumcu değildi; kendine has ses tonu ve yorumuyla muhteşem bir yorumcuydu. ( bu benim fikrim katılmayanlar olabilir ).
Halkımız öyle takdir etti: İyi de şimdi halka kızalım mı? Halkımız bu işten anlamıyor mu diyelim?
Sms atan vatandaştan ziyade, oradaki jüriye bakmak lazım. Bence jüri içinde müziği en çok bilen Mustafa Sandaldı, gerisi reyting maymunu.
Bence asıl sıkıntı Türk televizyonlarında, bir tane kendine özgü program var mı? Hepsi ithal formatlar. Ya dizilere ne demeli! 150-200 kişilik bir sözde oyuncu gurubu, o dizi senin bu dizi benim dolaşıp para kazanıyorlar. Hadi oyuncular neyse, ya senaryolara ne demeli? Bu kadar mı konu üretme kısırı olunur. Saçma sapan hikayeler ve saçma sapan kültürler empoze ediliyor bizlere. Kimin eli kimin cebinde belli değil, iğrençlik diz boyu.
Daha da derine inersek: Adamın fabrikası var ve üretiyor, fabrikasında asgari ücretle kim çalışıyor? Biz ve bizim gibiler. Üretiiği malları kime satacak? Sana bana. Ürettiklerini ya da ithal ettiklerini satmak için reklama ihtiyacı var, reklam için de tv kanallarına, bu kanalları izletmek için de saçma sapan, reyting yapacak programlara. İşin özü: Bizleri sömürerek ürettirdikleri malları yine bizlere satmak için tv izletiyorlar. Biz bu ürünleri birkaç katı fiyata satın alıyoruz, neden? Çünkü reklam maliyeti var, reklam izletmek için çekilen saçma sapan işlerin maliyeti var.
Başladım ama bitiremicem galiba.
İzlemeyelim ve izlettirmeyelim bu rezillikleri.