Cevap: or700 v2 ile GW-8 arasında kaldım lütfen yardım..
madem roland'çısın sana sorayım o zaman dostum
gw-8 de aynı yamaha or 700'deki gibi chip vs taktırmamız gerekiyor mu yoksa Türk sesler aletin orjinalinde mi var ?
bir de usb'den ritim atabiliyor muyuz ? ritim, midi vs paylaşımı piyasada yamaha kadar çok mu ?
+ ilave CENTER CANCEL diye bir özellik varmış GW-8'de herhangi bir mp3'ü atıp bu tuşa bastığınızda vokali tamamen kesip şarkının sadece alt yapı ile çalmasını sağlıyormuş. Bu doğru mu ? Sorunsuz şekilde çalışıyor mu bu özellik ? ve bu özellik YAMAHA OR 700 V2 'de var mı ?
Belki biraz fazla oldu ama yardımınıza ihtiyacım var.
gw-8'de çip olayı yok, sesler ve davul takımları içinde yüklü, efektlendirmelerle yeni ve orijinale yakın sesler elde etmek mümkün,ayrıca Turkish 1-2 ve turkOrMix davul takımlarıyla kaliteli türk ritimlerini yazmak daha iyi oluyor ama oriental 1-2-3-4 takımları çok iyi değil, yine oriental3 içlerinde en iyisi, roland gw-8 rolandın eski modellerinin ritimlerini de okuyor,ritim ve midileri orgun üzerinden davullarından tut seslerine kadar değiştirilebilinir. GW-8 sample almaz,nevalesi piyasada bol değil,genelde rolandın eski ritimleri dönüştürülüp paylaşıma sunuluyor,ama yamaha or-700 özellikle türk müziğinde roland gw-8den daha iyi.bildiğim kadarıyla sample (örneklenmiş sesler) özelliği de var,
Yamaha or700'de usb özelliği var , roland gw-8de usb kablosuyla ve flaş bellekle ritim,midi,sistem dosyası orgun hafızasına atılır ve orgun hafızasından da alınır. roland gw-8 mp3 okur ama or700 okumaz. center cancel özelliği var ama vokali %100 kısmıyor, windowsun da öyle bir özelliği var, sanki sesler banyodan yankılanıyormuş gibi. yamaha or-700 mp3 okumadığı için böyle bir özelliğe sahip değil. ama or700 tavsiye ederim,...
eğer bana soracak olursan "kardeşim öyle diyorsun da sende gw-8 var", valla gw-8 aldım memnunum , sen a300tr kullanıyormuşsun ,ben de roland e-86'dan roland gw-8'e terfi ettim. istersen sitemizin roland bölümünde Roland GW-8 kısmında sabit konular içinde yapmış olduğum iyi kötü roland gw-8 demoları mevcuttur, hatta diğer kullanıcı abilerimizin,kardeşlerimizin, üstadlarımızın harika performanslarını dinleyebilirsin. sonra da yamaha bölümündekileri de dinle, sen kararını ver.