Cevap: Roland BK-5OR ile ilgili elestirilerimiz ve beklentilerimiz!
Gerçekçi olmak gerekirse Rolanddan hiç beklemezdim böyle bi aleti çıkarıp emoya çalışma yaptırıp piyasaya süreceğini...Gerçekten şaşırttı bu aniden ortaya çıktı ve gündeme oturdu bk5..
Alette gördüğüm eksiklikler;
1-doğu düğünlerinde olmazsa olmaz edi zurna bu önemli arkadaşlar..
2-cihazın bazı sesleri efekt olayından sanırım çok kuru geliyor, biraz efekt ayarlarıyla oynansa daha güzel işler çıkar bu aletten..( cihazdaki set biraz aceleye gelmiş gibi )
3- 2-4 ritmi düğünde ne çalanı ne oynayanı tatmin eder, ya videodaki ritim kötü yada bende sorun var. bizim bu tarafta bu tarz 2-4 ler gitmiyor.. izlemiş olduğum videolardaki ritimle bizim yörede düğün yapsan insanı linç ederler
şaka bi yanada 2-4 ritimleri güncellemelerde umarım düzeltirler
aletin + larına gelecek olursak
1-o sınıftaki bi aletin mp3 okuması şaşırtıcı ve sevindirici.
2-alet küçük ,ufak tefek kolunun altına al gez gbisinden duruyor ve kendi hoparlörü ile çekilmiş bi video vardı bu sitede ilk paylaşılan, bizim türkler arkadan konuşuyordu abi emo yapmış aleti, klarnete bak, saza bak filan .D arkadaşların orgu övmesinden cihazı dinleyememiştik bi türlü..
3- NEY SESİ MÜTHİŞTİ... BU SON ATILAN MÜRHEN HOCANIN VİDEOLARINDA BELLİ DEĞİL..İLK TR DE ÇEKİLEN VİDEODA ARKADAŞ KLARNETLE GİRİŞ YAPTIĞINDA İŞTE BU DEMİŞTİM..tuşa sert basınca klarnet tavır alıyor..
4-Emo ve zuhal müzik desteği ile kullanıcıları kimsesiz kalmayacağa benziyor ..
5-Roland her zaman bana çok özel gelmiştir.. Hele o batı ritimleri ve slov tarzı ritimleri, klarnet ve yaylı seslerini hiç bi orgta bulamadım...
bu alet alınır.. fiyatına göre bence çok iyi.. pa500tr ile aynı fiyatta sanırım şu an.. ben pa500tr ye 1000 euro para verene kadar bk5 alırdım...