- Enst.
- Roland BK-5OR
Cevap: Sizce Bir İnsanın Evinde Org Bulundurması (Kullanması) Ne Kadar Mantıklı.
Haklısınız Hocam.
Haklısınız Hocam.
Ben şahsen sezondan sezona düğünlere giden, onun haricinde orgu evde kullanan birisiyim. Ben bazen işten eve geldiğimde kulaklıklarımı takarak çevreyi rahatsız etmeden stresimi org üzerinde atıyorum. Bu ya ritim yazıyorum, ya ritim düzenliyorum, ya da öylesine kendi kendime takılıyorum.. Beni büyük ölçüde rahatlatıyor.
Müzik sevdanıza katılıyorum, güzel. Sen, ben müzikle ilgisi olmayan meslek sahibi olup hobi olarak klavye ile ilgilenmemiz o da güzel. Peki, niçin ARIKAN' dan alıntıyla cevapladınız. O ve onun gibi kişiler, tek meslekleri veya ek iş olarak da olsa dahi, gerçek müzik sevdalısı olamazlarmı? Bazı insanlarımızda olduğu gibi, babalarımız baskıyla git ciddi işlerle uğraş derlerse, bizlerde maalesef dediklerine uyar ve ömür boyu müzik içimizde ukde kalır. Bizim müzik sevdamızda buradan gelmektedir, bence. Müziğin gerçek sevdalısı, o ruh sana bahşedilmiş ise olur. Yoksa para, pul, mevkii hepsi masal. Kötü niyetle yazmadığına çok eminim. Bana ters geldiğinden idi. Sevgilerimle.müziği para için yapmayan gerçek müzik sevdalısıdır. bunun ispatı da hiç bir karşılık beklemeden o kadar parayı verip de evde çalmaktır
Evde org bulundurmanın mantıksız yanı asıl, eve gelen misafirin biraz çalda dinleyelim'in yanında küçük çocukları varsa, yavrum sende amcanın yanına oturda şuralardaki tuşlara da sen bas oluyor. Bunu yazarken bile cinlerim tepeme çıktı.