• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

A2000 Kampanyası için "ÖNEMLİ AÇIKLAMA"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: A2000 Kampanyası için "ÖNEMLİ AÇIKLAMA"

Emo pa3x için set yapmıyor çünkü emo yamaha bayisi yamaha firması emo müziğe yüklü para verdi. Sorun pa3x'in randıman vermemesi değildir ticaridir.

Desenize Yamaha olmasaydı ben ritm yazamazdım ve haliyle bu sitede olmazdım :)

Siz en iyisini yazardınız muhakkak.
Mesela romanları, 3/4 lük ritim örneğini hızlandırarak yazardınız ama atak sabit kalırdı. Davul olarak da batı tumbaları darbuka, crosu asma davulun gümü olarak kullanırdınız. Şu anki ritimlerle mukayese bile edilemez.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benim görüşüm değil bu...A2000 kullananların görüşü....Benim için gayet iyi alet.....

bence a2000cilerin yerine konuşmayın...kaç kişiden bahsediyorsunuz ki bunu a2000ciler diye genelliyoruz Abi?

Adam hergün arıyor. Adam gibi kullan diyorsun. Yok şu eksik bu fazla..... Benim uyarım aletin eksiği fazlası değil.....Zaten tanımıyorum bile....Ama bu özelliklerle ticari olarak satışta zorlanacağını ve dolayısıyla çoğalamayınca ikinci elinin çok düşeceği yönünde..... Aradan bir ay sonra aynı kişi özür dileyince ne diyeceğim......Siz söyleyin.....

Şonuç olarak yazıda isimi geçenler burada mağduriyetini belirten arkadaşlara kendileri cevap vermek durumunda....Sağdan soldan değil....Zira onların yazıları yüzünden bu arkadaşlar tercihlerini yaptı...

O zaten Yamahanın genel sorunu, bugün varolmuş bir sorun değil ki...ikinci el pazarında zarara uğrayanlar sanırım bu durumu bilerek almışlardır...şahsen ben öyle yaptım...:)
Eğer biri yazı yazdı diye klavye alınıyorsa, akıllarına şaşayım ben onların...
Yoksa sen de mi öyle yapıyorsun Abi?:D

''Org yoktur emo vardır'' diye yazı yazıp koskoca Yamaha,Korg firmasını yok sayanlara cevap vermeyecekmisiniz. Emo yok da org satılmıyormu yani..

Buna cevap vermeye dahi gerek, beni tanıyorsan böyle hikayelere sadece gülüyor olduğumu bilirsin sanırım...

Bahri hocam Audyanın özel yazılımıyla seq tarzında şahane şeyler çalıyor doğru... Ama parçalar sana bana uyuyor. % 98 in zevklerine uygun değil. Yetkili bir çok arkadaş uğraştı 3 ay, 6 ay,9 ay ay sonra set geliyor diye başlıklar atıldı ama alet bizim müziğimize uygun hale getirilemedi ve ikinci elde fiyatı haketmediği seviyelere geriledi.

Şonuç olarak şunu unutmayınız. Bir aletin kalitesi ne olursa olsun, satış rakamı düşükse, daha kalitesiz ama çok satan karşısında(iki ürün farklı markalar olabileceği gibi aynı marka da olabilir) ikinci el piyasasında daha zor satılır . Zira aracı esnaf ağır giden aleti almama eğilimine girer (ki haklıdır. Mal kaç ay dükkanı işgal edecek belli değil) ve ısrarla satılmak istenmesi durumunda mecburen daha fazla fiyat düşüşü gerçekleşir.

Ben Türkiye'de bu işi yapabilecek nitelikte kişiler olduğunu düşünüyorum hala...:)

Ch.

İşte bunları yapma imkanı vardiki kişiler çoğaldı bunlara imkanı Korg verdi o zamanlarda ne rolandtA ne yamahada bu imkanlar yoktu ayrıca korgun bu kadar patlaması diğer firmaların duyararsız politikasından böyle oldu

Yukarda dediklerim geçerlidir

emo cevo bu ülkede orgun adıdır kim ne derse desin... ayrıca korg u bu ülkede popüler yapan arabesk müzik tarzı ve roman müzisyenlerin orglara eğilmesidir... özellikle izmirli roman arkadaşların bütünü korgla çalışıyor bu alet onların sitl ve tarzına çok uygun... çünkü romanlar sadece ritm ve solo severler aynen korg da olduğu gibi... ve işlerinde de çok başarılılar kendi tarz ve sitil olarak... her zaman söylerim korg da davullar sağda zurnalar soldadır reverb ve eko heryerindedir

Kimsenin kimseyi unuttuğu yok. Bu hizmetleri karşılığı emeklerini almadılar mı.
Kabiliyetli üstadlarmış. Bu sektörde tanınıyorlar ne güzel. Korg firması bu arkadaşlara ambargomu koydu ? Set yapamazsınız, satamazsınız diye ?

Üstad tercihini Roland Bk5 ve Yamaha A2000, Tyros 4 ve çıkacak diğer modellerden yana kullanmıştır. Vede müzik sitelerinde korg pa3x se set yapmama nedenini'' A2000 kadar randıman alamadığı ''mealinde açıklamıştır.

Hakkında hayırlı olsun demekten başka ne yapabiliriz..

Abi konu hakkını alma almama konusu değil, adam diyor ki Emo, Cevo olmasaydı KORG yine böyle olurdu, ben de diyorum ki mümkün değil. Ve hala da mümkün olmadığını söylüyorum.

Adam artık şu alete set yapmam buna yaparım demiş, kendi tercihidir. Ama bu adamların olduğu klavyeler satılıyor, açık ve net. Ben EMO USB olmasa A2000 alır mıydım? Zor. Benim için EMOsuz A2000'in Or700v2 plus'tan pek aşırı farkı yok. Birçok kişi sırf EMO USB için A2000 aldı zaten. BK-5'te EMO soundları ve ritimleri olmasaydı da OMEXR arkadaşın çalışmaları olsaydı bu kadar satar mıydı? Zor. Bu adamlar çalışma yaptıkları modeli yükseltiyorlar, satmasını sağlıyorlar, bu bariz şekilde ortada.

emo cevo bu ülkede orgun adıdır kim ne derse desin

madem öyle yapsınlar org ta bizde satın alalım

orgun adıymış bırakın bu işleri

genelleme konuşuyorsunuz hep

ben kimse onu bunu yaptı diye org almıyorum

bunlar benim görüşlerim katılır katılmazsınız

Abi konu hakkını alma almama konusu değil, adam diyor ki Emo, Cevo olmasaydı KORG yine böyle olurdu, ben de diyorum ki mümkün değil. Ve hala da mümkün olmadığını söylüyorum.

Adam artık şu alete set yapmam buna yaparım demiş, kendi tercihidir. Ama bu adamların olduğu klavyeler satılıyor, açık ve net. Ben EMO USB olmasa A2000 alır mıydım? Zor. Benim için EMOsuz A2000'in Or700v2 plus'tan pek aşırı farkı yok. Birçok kişi sırf EMO USB için A2000 aldı zaten. BK-5'te EMO soundları ve ritimleri olmasaydı da OMEXR arkadaşın çalışmaları olsaydı bu kadar satar mıydı? Zor. Bu adamlar çalışma yaptıkları modeli yükseltiyorlar, satmasını sağlıyorlar, bu bariz şekilde ortada.

Sizinle tamamen aynı şeyleri düşünüyor ve yazıyorum. Emo markası var diye millet A2000 aldı.... Buda demektir ki başarıda payı varsa başarısızlıkta da vardır. Siz matematikcisiniz. Bir eşitliğin her iki tarafına aynı sayı olmak kaydıyla ilave yapma ,çıkartma veya bölme yapmak sonucu değiştirmez. Do re müziğin pazarlama atağından satışlardan memnun olmadığı izlenimini aldım. Yaşananları formülüze etmeye çalışırsak ,

= Emo, Korgdaki başarısını tekrarlayamamış , onun görüş ve önerilerine uyarak hareket edenler maddi kayıplar yaşamıştır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Alıntı:
keşanlı mustafa Nickli Üyeden Alıntı

''Org yoktur emo vardır'' diye yazı yazıp koskoca Yamaha,Korg firmasını yok sayanlara cevap vermeyecekmisiniz. Emo yok da org satılmıyormu yani..

Buna cevap vermeye dahi gerek, beni tanıyorsan böyle hikayelere sadece gülüyor olduğumu bilirsin sanırım...

sevgili chordsolo siz buna neden gülüp geçiyorsunuz anlamadım, gülsenizde bu böyle belki siz emoya ihtiyaç duymuyor olabilirsiniz roland korg ve a 2000 şuanda emodan besleniyor... ayrıca bu ülkenin müzisyenlerinin kaderi emo ya da cevo nun elinde olması ne kadar garip ve vahim... bu ülkede müzisyen aletini çalabiliyorsa birazda bunu onlara borçlu sizce de öyle değilmi yoksa hala rhumba dan 2-4 yapmaya çalışıyor olmazmıydık... bugün dünyadan türkiye ye sample ses almaya gelen adamlar emodan alıyor ismini hatırlamıyorum o şirketin firmanın... çok iyidir ya da çok kötüdür onu bilemem...

emir

" adam " dediğin Ben İsem
" adam diyor ki Emo, Cevo olmasaydı KORG yine böyle olurdu, "

Ben Böyle Bişey Demedim Dememde Benim demek istediğimi siz anlayamamışsınız

Ben Dedimki Korg Bu İmkanları Verdiki Kişiler Çoğaldı

yani

korgta hertürlü imkanı yapıyorsun buda ses ritim yazanların model değiştikçe daha profosyenel hale geldiler

çarpıtma yapmayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...