• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

A2000 Kampanyası için "ÖNEMLİ AÇIKLAMA"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: A2000 Kampanyası için "ÖNEMLİ AÇIKLAMA"

Ben inanıyorum

o zaman kanıtla

Kanıtlayacak bişey yok herşey ortada

İnanmanı tavsiye ediyorum geniş düşün

...

Allah aşkına işte audia orada duruyor...Sitede Bahri Hocam audia ile şov yapıyor resmen.Çalmadım ama demoları dinlediğim de aslında bu aletin çok önemli yeteneklere sahip olduğu ortada.İndirim filan da yaptılar sanırım...Peki bizim çok yetenekli müzisyenlerimiz neden bu işlere el atmıyor?

...:)

Bahri hocam Audyanın özel yazılımıyla seq tarzında şahane şeyler çalıyor doğru... Ama parçalar sana bana uyuyor. % 98 in zevklerine uygun değil. Yetkili bir çok arkadaş uğraştı 3 ay, 6 ay,9 ay ay sonra set geliyor diye başlıklar atıldı ama alet bizim müziğimize uygun hale getirilemedi ve ikinci elde fiyatı haketmediği seviyelere geriledi.

Şonuç olarak şunu unutmayınız. Bir aletin kalitesi ne olursa olsun, satış rakamı düşükse, daha kalitesiz ama çok satan karşısında(iki ürün farklı markalar olabileceği gibi aynı marka da olabilir) ikinci el piyasasında daha zor satılır . Zira aracı esnaf ağır giden aleti almama eğilimine girer (ki haklıdır. Mal kaç ay dükkanı işgal edecek belli değil) ve ısrarla satılmak istenmesi durumunda mecburen daha fazla fiyat düşüşü gerçekleşir.

Öyle birşey yok;

KORG i3'ler ilk çıktığında bildiğimiz standart kitteki tumba seslerinden çivi gibi darbuka sesi üreten, bu yaratıcılığa sahip insan Cevdet Kuruoba'dır, i3'te 4 tane darbuka tonu, 2 tane de davul tonu (davul bile denemez, yine tumbalardan üretilmiş bass tonlu sesler) vardır ve tüm alt i serisi ritimleri bu kitlerle yazılmıştır. Kusura bakmayın ama bunlar olmasaydı o i serisi cihazlar satmazdı. Özellikle trakya ve ege bölgesindeki KORG sempatisi taa o zamanlardan kalmadır. Aynı şekilde yine i30, is40 gibi cihazları bize sevdiren o şıkır şıkır ritimleri yazan kişi Cevdet Kuruoba'dır, KORG'u Türkiye'ye cevo sevdirmiştir. Ritim yazma girişiminde bulunanlar hep bu adamlardan esinlenmişlerdir, çünkü önlerinde örnek olmadığı için oturup "bu adam nasıl yazmış bu darbukayı" diye ritimi açıp incelemişlerdir. Ayrıca Ekrem & Gültekin gibi adamlar bu dönemde cevonun yazdığı 5 tane ritimle 10 tane albüm piyasaya çıkardılar ve ünlü oldular, şuanda da ekmek yemeye devam ediyorlar. Aynı şekilde KORG'un yeni seri cihazlarına (pa1x, pa1xpro) ilk çalışma yapan kişi EMO'dur. Emo bu çalışmayı taa 2004 yılında yaptı ve millet sample nedir multisample nedir, OSC nasıl katmanlanır hep EMO'nun yaptıklarına baka baka öğrendi. Açık ve net söylüyorum, bu adamlar olmasaydı KORG burada olamazdı. Ayrıca da Emonun 2004 yılında (dikkatinizi çekeyim 8 sene olmuş) yaptığı EXB setin benzeri bile yapılamadı 8 yıldan beri. O kalitede bir ürün hala yok piyasada. Şuanda da zaten Emo'nun setlerinden çalınmış bir sesi olmayan set yoktur piyasada.

Cihazlarınızı sevin, setlerinizi, ritimlerinizi sevin ama ardında emeği olan insanları unutmayın.

Ayrıca Serkan abinin görüşüne katılıyorum, KORG'un bu kadar patlaması 2008 itibariyle izmirli roman müzisyenlerin oturup çılgınlar gibi ritimler sesler yazmalarıyla olmuştur. O zamana kadar belirgin bir fark yoktu ama artık var. Roman tarzı konusunda KORG'un üstüne yok çünkü geliştirildiği, hamurunun yoğurulduğu ortam KORG, kulaklar ona alışkın.

i30, is40 gibi cihazları bize sevdiren o şıkır şıkır ritimleri yazan kişi Cevdet Kuruoba'dır, KORG'u Türkiye'ye cevo sevdirmiştir. Ritim yazma girişiminde bulunanlar hep bu adamlardan esinlenmişlerdir, çünkü önlerinde örnek olmadığı için oturup "bu adam nasıl yazmış bu darbukayı" diye ritimi açıp incelemişlerdir. Ayrıca Ekrem & Gültekin gibi adamlar bu dönemde cevonun yazdığı 5 tane ritimle 10 tane albüm piyasaya çıkardılar ve ünlü oldular, şuanda da ekmek yemeye devam ediyorlar. Aynı şekilde KORG'un yeni seri cihazlarına (pa1x, pa1xpro) ilk çalışma yapan kişi EMO'dur. Emo bu çalışmayı taa 2004 yılında yaptı ve millet sample nedir multisample nedir, OSC nasıl katmanlanır hep EMO'nun yaptıklarına baka baka öğrendi. Açık ve net söylüyorum, bu adamlar olmasaydı KORG burada olamazdı. Ayrıca da Emonun 2004 yılında (dikkatinizi çekeyim 8 sene olmuş) yaptığı EXB setin benzeri bile yapılamadı 8 yıldan beri. O kalitede bir ürün hala yok piyasada. Şuanda da zaten Emo'nun setlerinden çalınmış bir sesi olmayan set yoktur piyasada.

Cihazlarınızı sevin, setlerinizi, ritimlerinizi sevin ama ardında emeği olan insanları unutmayın.

Kimsenin kimseyi unuttuğu yok. Bu hizmetleri karşılığı emeklerini almadılar mı.
Kabiliyetli üstadlarmış. Bu sektörde tanınıyorlar ne güzel. Korg firması bu arkadaşlara ambargomu koydu ? Set yapamazsınız, satamazsınız diye ?

Üstad tercihini Roland Bk5 ve Yamaha A2000, Tyros 4 ve çıkacak diğer modellerden yana kullanmıştır. Vede müzik sitelerinde korg pa3x se set yapmama nedenini'' A2000 kadar randıman alamadığı ''mealinde açıklamıştır.

Hakkında hayırlı olsun demekten başka ne yapabiliriz..

İşte bunları yapma imkanı vardiki kişiler çoğaldı bunlara imkanı Korg verdi o zamanlarda ne rolandtA ne yamahada bu imkanlar yoktu ayrıca korgun bu kadar patlaması diğer firmaların duyararsız politikasından böyle oldu

Yukarda dediklerim geçerlidir

Desenize Yamaha olmasaydı ben ritm yazamazdım ve haliyle bu sitede olmazdım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...