• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

A2000 Kampanyası için "ÖNEMLİ AÇIKLAMA"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: A2000 Kampanyası için "ÖNEMLİ AÇIKLAMA"

korg u korg yapan bu ülkede emo dur... ben emoyu 5-6 ay önce tanıdım şahsen tanımam... orglar hakkında son bi kaç aydır fikir sahibiyim açıkçsı hiç umrumda bile değiller...ben a 1000 tr nin bile hala çok iyi bir org olduğunu düşünüyorum bk-5 çok lüks a 2000 ütopyo 3x t4 ise ulaşılmaz AUDYA 5 İSE DAHA ÜRETİLMEDİ BENİM İÇİN...

BU ÜLKEDE EMO GERÇEĞİNİ KABUL ETMELİYİZ MAALESEF... MAALESEF DİYORUM BU EMONUN ÇOK İYİ OLDUĞUNDAN DEĞİL BİZLERİN NE KADAR MÜZİSYEN OLDUĞU İLE İLGİLİ... BEN KENDİMDE DAHİL BU ÜLKEDEKİ PİYANİST ŞANTÖRLERİN MÜZİKAL KALİTESİNİN İÇLER ACISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM... AYRICA HİÇBİR ORGUN FANATİĞİ YA DA SAVUNUCUSU DEĞİLİM BU İŞTE SANAT YA DA MÜZİSYENLİK UMRUMDA BİLE DEĞİL BU BENİM İŞİM VE BU İŞTEN PARA KAZANMAK EVİMİ GEÇİNDİRMEK ZORUNDAYIM...

BÖYLE TARTIŞMALARIN DAHA SIK YAPILMASI LAZIM ÖĞRETİCİ VE BİLGİLENDİRİCİ OLUYOR...

AYRICA BİR MÜZİSYEN ONUN BUNUN LAFINA BAKIPTA MÜZİK ALETİ ALIYOR SONRA DA OTURUP AĞLIYORSA ALDANDIĞINI DÜŞÜNÜYORSA KİM NE YAPABİLİR... BURDA SUÇLU ARAMASIN İMSE ÇÜNKÜ HERKES KENDİ MÜZİKAL ANLAYIŞINA GÖRE ALETLERİ İNCELİYOR VE YORUM YAPIYOR...

BİRDE ALETLER HAKKINDA YORUM YAPANLAR YADA KIYASLAYANLAR ELEŞTİRENLER NEDEN BU KADAR TENKİT EDİLİYOR ANLAMIYORUM...

korgu korg yapan cevo dur.emo da i4 i30 lara çalışmasını cvodan öğrenmiştir.pa 80 nede beraber çalımışlardır

Tünele gidipte veya herhangi bir şehirdeki herhangi bir müzik aletleri firmasına gidipte incelemek istediğiniz aleti istediğiniz kadar inceleyebilirsiniz. Kimse size hayır demez. Ben tünelde bir mağazaya girdim, korg i-30'u inceliyorlardı (eski zaman). Yaklaşık 1 saat içeride durdum, hatta ara sıra müdahale ettim. Kimse bana sen kimsin, necisin, ne istiyorsun demedi. Demek istediğim mal ortada ve kurcalamak isteyene istisnalar hariç kimse hayır demez. İncelersin, duyarsın, araştırırsın senin paranla ne kadar ettiğine karar verirsin. Sonuçta elektronikte olsa bir enstrümandan bahsediyoruz. Senin temel isteklerini karşılıyorsa alırsın. Detay isteklerini karşılamıyorsada ya zarar eder değiştirirsin, yada detayı aramazsın. Bana göre her cihazın kişinin kendi parasına göre bir ederi olmalıdır. A2000 benim paramla 2000 TL ediyorsa, onun parasıyla 2500 TL edebilir. Böyle bakmak lazım, yoksa bu işin sonu her zaman, veya çoğunlukla zarardır.

Bu kampanya olayı insanın canını sıkan bir durum hak veriyorum. Ama satıcının böyle bir kampanyaya gitmesinide anlayabiliyorum.Bunlar ticaretin içerisinde olan uygulamalardır. Herhangi bir nedenden para ihtiyacı veya stok eritmek için kampanya yapılması anlaşılabilir bir durumdur. Bu kampanyanın belirli süreli olması a2000 alanları koruyacak bir uygulamadır. Süre sonunda fiyat eski seviyeye gelecekse yine aletin ticari olarak ederi aynı olacaktır. Ve satılacak 100 klavye kullanıcı sayısını artıracağı için bu olumlu bir durumdur.

Bir cihazın işlenmesi, destek verilmesi veya verilmemesi ise ayrı bir konudur, tartışılabilir.

Şunuda söylemeden geçemeyeceğim; bazı arkadaşlar "bu kadar indirim yapıldığına göre aletin esas fiyatı şu kadarmış" gibi cümleler kuruyorlar. Tüm marka ve modeller dahil hepsi maliyeti baz alınırsa çok yüksek fiyatlara satılıyor zaten. Bu serbest piyasanın doğasında olan bir şeydir. Bunu anlamak için böyle bir olayın yaşanmasına gerek yoktur.

Burada a2000 cilere zarar verecek olan asıl durum yersiz yorumlardır. Klavye alacak bir kişi internete klavyenin markasını, modelini vs. yazıp arattığı zaman karşısına temelde üç şey çıkacaktır.

1-Müzik marketler vs.
2-Youtube videoları
3-Trakya Müzik Net

Bir cihazın eksik yönlerini belirtmekte hiç bir sakınca yoktur fakat cihazı yerden yere vurmak inanın gerçek dışıdır. Eksiklerini belirtmek ve kötülemek çok farklı şeylerdir. Şu para etmeyen gw-8 i bile kimsenin kötülemeye hakkı yoktur lakin cihaz eksiklerine rağmen çok kaliteli bir cihazdır.

Bakın ben gw-8 i almadan önce onunla ne yapıp ne yapamayacağımı iyice araştırdım. Ve satmak istersem zarar edeceğimi çok iyi bilerek aleti aldım. Çünkü çeşitli nedenlerle benim gibi evde hobi amaçlı tabir edilen (aslında bir tutkudur) amatör bir müzisyenin isteklerini karşılayacak bir aletti ve benim paramla ederine karar vererek cihazı aldım. Yani satmak için almadım.

İnanın şurada kötülenen aletlerin çoğunu doğru ellerde dinlerseniz etkilenirsiniz. Yani iş dönüp dolaşıp kullanan ellere geliyor. Her aletin eksi ve artı yönleri, iyi ve kötü tonları vardır. Bunları kullanım amacımıza göre araştırıp öyle cihaz almadığımız sürece ve bu klavye işine bir borsa simsarı mantalitesiyle yaklaştığımız sürece bu tartışmaların sonu gelmeyecektir.

Son söz olarak şunu söylemek istiyorum;
Bir müzisyen klavyesini satmak için değil, çalmak için almalıdır.

Herkese sevgiler & saygılar.

almadıkları konusunda kesin bir bilginiz var mı?Türkiye satış yetkilisi firmadan bahsediyoruz, bana çok makul gelmedi...

Bir kere ben pa600 ile "filmin sonunun" geldiğine inanmıyorum.hala tuhaf bir şekilde a2000 ve henüz yaygın oranda Türkiye'ye yerleşimi sağlanmamış pa600 karşılaştırmasına giriyorsunuz.Belki farkında değilsiniz ama bu bilinç altında böyle maalesef.....:)
Benim görüşüm değil bu...A2000 kullananların görüşü....Benim için gayet iyi alet.....

a

...
Fakat,
konuya "biz zamanında söylemiştik" tarzında yaklaşımları çok doğru bulmuyorum.çünkü bu durum hala pa bilmem ne modelinin a2000 den üstün olduğuna yada olabileceğine dalalet değil...

...:)

Adam hergün arıyor. Adam gibi kullan diyorsun. Yok şu eksik bu fazla..... Benim uyarım aletin eksiği fazlası değil.....Zaten tanımıyorum bile....Ama bu özelliklerle ticari olarak satışta zorlanacağını ve dolayısıyla çoğalamayınca ikinci elinin çok düşeceği yönünde..... Aradan bir ay sonra aynı kişi özür dileyince ne diyeceğim......Siz söyleyin.....

Şonuç olarak yazıda isimi geçenler burada mağduriyetini belirten arkadaşlara kendileri cevap vermek durumunda....Sağdan soldan değil....Zira onların yazıları yüzünden bu arkadaşlar tercihlerini yaptı...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Abi, yüksek müsadelerinle bu dediklerine karşı çıkacağım...

..:)

''Org yoktur emo vardır'' diye yazı yazıp koskoca Yamaha,Korg firmasını yok sayanlara cevap vermeyecekmisiniz. Emo yok da org satılmıyormu yani..

asıl korg olmasaydı,ne emo, ne cevo ,nede memo olurdu..zaten durum ortada...

ben pazarda limon satsam ve her gün bir kaç kilo daha fazla satsam.limonumda güzel ve sulu ise limonun fiyatını düşürmem.

piyanist arkadaşlar alet alırlarken farklı amaçlarla alıyorlar. ve farklı beklentileri var .kimi uğraşamak istemez herşey hazır olsun güzel olsun. sağlam bir referansı olsun.ve fiyatıda uygun olsun.

Bana göre yamaha firmasına ; pitch benderi değiştirin, Birde emonun seslerini koyarsanız bu defa iş tamamdır diye bilgi sunan herkes yanılmış ve bugünki sonucu doğurmuştur. Zira bu kişiler org ilk çıktığında Can Başer üstadın çipini devre dışı bıraktırmış, tüm sitelerde reklam rüzgarına başlayarak işi kotaracaklarını sandılar. Ez cümleden Diğer bir sitede emo resmen '' A2000, Korg pa3x den çok çok iyi. Bu yüzden korg pa3x se set yapmaktan vazgeçtim'' dedi. Konuya '' emonun yamaha a2000 orguna set yapmada tek yetkili olduğunu, dolayısıyla tekel durumda bulunduğundan bu tespitinin doğru bile olsa önem arzetmeyeceği'' mealinde yazı yazmıştım. Ama söylem kulaktan kulağa yayıldı . İnsanları putlaştırmada uzman olduğumuzdan pianistler EMO ismine güvendiğiden A2000 i törenle aldı. İlk satış rakamları iç açıcı olmayınca V2plus çip devreye girdi ve satış grafiği yükseldi...Taki Pa600 'ün duyurusu ve özellikleri belli olunca filmin de sonu geldi.

Bu sitede pompalanan rüzgarın etkisiyle a2000 kullanan arkadaş korg pa3x i alan herkes satıyor, pa3x kullandığını ve a2000 in çok daha iyi olduğunu konu başlığıyla verirken '' genç arkadaşımıza mealen ''okulda matematik dersini iyi dinlemediğini, yakında gerçekleri göreceğini'' yazdığımda bana bozulmuştu. Aradan yaklaşık bir ay sonra benden özür dileyince kendisine 'Uslu sözü.....diye başlayan bir ata sözünü hatırlattım.

Sizde hala orgların önemi yoktur emonun önemi vardır diyorsunuz. Burada tiyatro oynanıyorda haberimiz mi yok.

hocam süreci ve durumu çok iyi özetlemiş

arkadaşlar olay tercih meselesi şimdi bi org çıktı mp3 çalmıyor ya işte piyanist dediğin kendi çalar vs.diyenler çıkabilir ama mp3 azda olsa lazım kullanmayan yoktur.neden mi düğün yapıyorsun adam gelip senden bilmediğin bi dans parçası istedi koy mp3 ü çal amcam yapmış a2000 i mp3 değil wave çalıyomuş e ben öyle duydum yanlışsam düzeltin adam geldi sana dansta bunu çal dedi sen ne diycennn abi wave ye çevir getirmi diyeceksin.ya da 2 saat bide onumu çevircen program ortasında yav terliklere bile mp3 çalar koydular abi artık:)bazı arkadaşlar abi ben karasız kaldım a 2000 mi 800 mü dedi ben 800 dedim tabiiki sonra satmaya kalktı abi keşke seni dinleseydim dedi.

bakın arkadaşlar bende eski yamaha kullanıcılarındanım a 1000tr kullandım ama dokunmatik ekran mp3 çalan ve nevalesi daha çok olup piyasada en çok satan dolayısıyla fiyatı az düşen korg varken aynı fiyattaki a 2000 i almak bana tuhaf geliyor aleti kötülemiyorum bakın bence zaten bu alet piyasaya pahalı girdi...
şikayet eden arkadaşlar haklılar böyle bi düşüş bence hakarettir...en başta fiyat bu olmalıydı zaten.

Moderatör tarafında düzenlendi:

''Org yoktur emo vardır'' diye yazı yazıp koskoca Yamaha,Korg firmasını yok sayanlara cevap vermeyecekmisiniz. Emo yok da org satılmıyormu yani..

bu ülkede hala emo cevo memo adları herneyse bu ülkede orgun adı olduğunu düşünüyorum ve savunuyorum... yamaha ve korg firması alet üretiyor abi müzik değil müziği biz üretiyoruz... bu müziği yapacak alt yapılarıda emo ve benzeri adamlar yapıyor bu o adamların işi... ayrıca bu korg u da patlatan izmirli roman müzisyenlerdir... korg bir gemi dolusu pa 800 sattı bu ülkede hurda niyetine 5000 tl ye kapış kapış gitti yedek servislerden gelmedi aletler ama kimsenin tıkı çıkmadı ölesiye sevgi bu olsa körü körüne edilgence itaat bu olsa gerek... hangi pa 800 kullanıcısı çıkıpta yav bu org çok pahalı dedi ya da çok arıza yapıyor şudur budur dedi mi ben hiç hatırlamıyorum... şimdi pa 600 çıkıyor 1000 euro özellik ve sound olarak pa 800 den çok daha iyi gözüküyor o zaman pa 800 kullanıcılarıda çıksın pa 600 ün hesabını sorsun. a 2000 alan arkadaşların isyanını hala anlamış değilim ona bakarsak pa 800 ü olan arkadaşlar korg a savaş açması gerekir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...