Audya 5 TR Yeni Demolar

• Konbuyu başlatan islam01
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 61
  • Görünümler : 14K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Audya 5 TR Yeni Demolar

bağlamadaki triller güzel, legatolar güzel
ritimlerin işlenmesi lazım.

Sound fena değil aslında
Ama sağlam bir ekibin el atması lazım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Coşkun hocam,

Benim en çok merak ettiğim şey;
Herhangi bir kullanıcı dilediği sample sesi orgun okuyabildiği formata çevirip dilediği şekilde kullanabilecek mi? Yani org sample yüklemeye ve edit'e açık mı?
Yoksa sx3000 ve xd9'daki gibi sesler yine tünel'in keyfine mi kalmış?
Ayrıca sıfır fiyatlarında ne zaman bir değişiklik olacak? (Düşme)
Cvp verirseniz çok memnun olurum.

Saygılar

Herkese Selamlar!!!

Sorunuzu şöyle yanıtlamaya çalışayım...

Audya'da iki türlü sample seçeneği var...
1-".ins" formatı ile yapılan sample ses( bu sadece özel ses kartı ile yapılabiliyor)
2-"msp" Multi Sample buda org üzerinde Kullanıcının yapabildiği sample ses...
Org üzerinde nasıl yapıldığını size şöyle izah etmeye çalışayım...
herhangi ".wave" uzantılı "bu wave dosyasının 16 bit olması gerek" bu dosyayı orgun içine koyuyorsunuz ve wave edit seçeneği ile istediğiniz dosyayı istediğiniz tuşa atayabiliyorsunuz.

Örneğin;
C2 den C3 e kadar yada daha fazla uzaklığa kadar tek bir wav dosyasını tuşlara yayma şansınız var...
Aynı korglardaki "kmp" mantığı gibi...

Bunun dışında;

10 aydır Audya'da bulunmayan bir çok özelliği fabrikaya teknik destek vererek ben yaptırıyorum....

Mesela daha önce "Ketron"ların hiçbirinde ritim versiyonları biribirinden bağımsız değildi...
Şöyle açıklayayım...
Ritim yazan arkadaşlar bilirler "time signature" özelliği vardır bütün orglarda..
Bu özellik ritim yazarken ritmin kaç kaçlık olacağını belirlediğiniz özelliktir...
Mesela 2-4 ritim yazacaksınız "time signature" ile ritimi 2-4 olarak ayarlarsınız ve ritimi yazarsınız...
fakat "ketron"larda bu özellik ritimin tüm bölümleri için tek seçenekli idi...
yani ritimin A kısımını 2-4 yazıp B kısmını 3-4 yazamıyordunuz....
ya ritimin tamamını 2-4 yada 3-4 yazabilirdiniz...ritimin bölümleri birbirinden bağımsız değildi...

Şuanda benim fabrikaya teknik olarak yardımlarım sayesinde bu mümkün...
Yani artık bölümler birbirinden bağımsız hangi varyasyonu kaç kaçlık yazmak istiyorsanız istediğiniz gibi yazabiliyorsunuz...

A kısmı 5/8 diyelim B kısmı 15/8 C kısımı 4/4 vs... gibi

Ve yukarıda anlattığım özelliklere benzer bir çok özelliği Fabrikaya teknik destek sağlayarak yaptırıyorum ve hala yaptırmaya devam ediyorum...
Yaptırdıklarım her yeni güncelleme ile hayata geçiyor...

Konu ile ilgilenen arkadaşlarımız demoları dinliyor kimisi beğeniyor ,kimisi beğenmiyor...
Fakat bazı arkadaşlarımız saygı sınırlarını aşan yazılar yazıyorlar...

Malesef "Ketron" için ben bu kadar çaba harcadığım halde ...
Benim harcadığım çaba ile hiç kimse ilgilenmiyor...
Ben sadece set yapmak ile uğraşmıyorum arkadaşlar önce bunu belirteyim...
Ben Audya'daki eksik gördüğüm tüm özellikler için gece gündüz fabrikaya proje hazırlıyorum...
Benim herşeye yetişemeyeceğimi 10 tane elimin olmadığını bazı arkadaşların anlamasını rica ediyorum...

Ben elimden gelen herşeyi yapıyorum hiç şüpheniz olmasın...
Burada yapılan demoların iyi veya kötü olması önemli değil burada Aletin kullanıcıya ne kadar açık olduğu önemli...

Yani orgu alan kişi için aleti ne derece kolay kullanabileceği yada alete istediği gibi sorunsuz bir şekilde ritim ve ses yapabileceği önemli...

Ben bu noktada üstüme düşeni fazlasıyla yerine getirdiğime inanıyorum...

Şimdi herkes set yaparken aletin özellikleri ne derecede kişiye imkan verirse o ölçüde set yapıyor değil mi?
İşte bu noktada Audya ben bu işe başlayana kadar kullanıcıya kapalı bir aletti...
Set yapmaya başladığım zaman bir çok sıkıntı ile karşı karşıya kaldığımı tahmin edersiniz...
Bazı arkadaşlarımız Tünel bu orguda harcadı diyor tabi işin içinde olmadıkları için böyle söylemeleri doğal...
Hatta "emo,baykal,yada diğer set yapanlarla Tünel Müzik neden anlaşma yapmıyor da diyenler var...
Şimdi size şunu belirteyim onlar sadece orgun özelliklerinin el verdiği derecede set yapabilirler çünkü bilgisayar programlama gibi konularda bilgileri yok...
ve durumda böyle olduğu için Audya'ya birşey yapamadılar...

Ben bu işe girişmeden önce Tünel Müzik "Emo" ile görüşme yapmış ve kendisine set yapması için bir adet Audya verilmiş...
Fakat yukarıda da belirttiğim gibi bu arkadaşlarımız sadece aletin kendilerine sunduğu imkanlar dahilinde "set" yapabilirler,
benim gibi orgun sistemini değiştiremezler bu sebeple alete malesef hiçbir şey yapamadılar...

Şimdi durum böyle olduğu için 10 aydır Tünel Müzik benim ile çalışmaya başladı...
ve tahmin edeceğiniz gibi sistem programlamak öyle "set" yapmak gibi kolay bir iş değil bilgisayar yazılım dillerinden en 5 ,6 tanesini su gibi bilmeniz gerekir...

Sanırım herkes için yeterli bir açıklama yaptım...

Fiyat konusuna gelince fabrika ile görüşmeler devam ediyor...
Fiyatın aşağıya çekilmesi konusunda Tünel Müzik olarak Türkiye'deki kullanıcılar ile aynı düşüncedeyiz...

Şimdilik söyleyebilceklerim bunlar...

Tünel Müzik

By_CTO

Evet fiyatı biraz yüksek gibi.

Cvp için çok teşekkürler Coşkun hocam.
Peki ins formatı ile msp formatı arasında sound farkı var mı?
Daha önce sx3000 kullanan biri olarak audya'nın ritim kalitesini tahmin edebiliyorum.
Ancak beni düşündüren sesler tabi.
Özellikle de yaylı ve üflemeli enstrüman sesleri.
Sizden ricam, morg m3 radias yaylılarını ve triton moss klarnetini
Bu cihazda demo olarak bize tanıtabilir misiniz?
Yaylılarda legato, portomento, trem vs gibi örneklerle de desteklerseniz sunumu sanıyorum bir çok takipçi için yararlı olacaktır..
Saygılar

Cvp için çok teşekkürler Coşkun hocam.
Peki ins formatı ile msp formatı arasında sound farkı var mı?
Daha önce sx3000 kullanan biri olarak audya'nın ritim kalitesini tahmin edebiliyorum.
Ancak beni düşündüren sesler tabi.
Özellikle de yaylı ve üflemeli enstrüman sesleri.
Sizden ricam, morg m3 radias yaylılarını ve triton moss klarnetini
Bu cihazda demo olarak bize tanıtabilir misiniz?
Yaylılarda legato, portomento, trem vs gibi örneklerle de desteklerseniz sunumu sanıyorum bir çok takipçi için yararlı olacaktır..
Saygılar

Öncelikle konuyu takip eden herkese selam!!!

Sizin sorunuza gelirsek eğer;

Msp ile ins arasında Sound farkı yok fakat edit farkı var...

şöyle açıklayayım;

MSP ile yapılan Sample sese edit seçeneklerinin kısıtlı olması sebebi ile çok fazla müdahale edebilmeniz söz konusu değil ;
fakat ses kötü olur anlamında söylemiyorum "msp" ile "ins" arasında çıkan sound
biraz farklı olur çünkü "ins" sesin edit seçeneği çok fazla ve istenilen soundu yakalayabilme imkanınız "msp"ye göre daha fazla bu bakımdan sound'ta ister istemez edit açısından biraz fark olacaktır...

Diğer bir konu ;
Demosunu dinlemek istediğiniz sesleri bana göndermeniz gerekecek çünkü söylediğiniz klavyeler için birçok kişinin yaptığı ses çalışması var siz hangisini merak ediyor ve istiyorsanız...

Buraya sesleri yükleyin yada hotfile gibi dosya barındıran sitelere yükleyip linkini burada paylaşırsanız eğer;

Sizin söylediğinizden yola çıkarak konuyu merak eden arkadaşlar ve sizin için bir çalışma yapabilirim...

Şimdilik konu ile ilgili söyleyebileceklerim bunlar...

Herkese bol Müzikli ve bol kazançlı günler diliyorum!
Kolay Gelsin...

Tünel Müzik

By_CTO

Öncelikle konuyu takip eden herkese selam!!!

Sizin sorunuza gelirsek eğer;

Msp ile ins arasında Sound farkı yok fakat edit farkı var...

şöyle açıklayayım;

MSP ile yapılan Sample sese edit seçeneklerinin kısıtlı olması sebebi ile çok fazla müdahale edebilmeniz söz konusu değil ;
fakat ses kötü olur anlamında söylemiyorum "msp" ile "ins" arasında çıkan sound
biraz farklı olur çünkü "ins" sesin edit seçeneği çok fazla ve istenilen soundu yakalayabilme imkanınız "msp"ye göre daha fazla bu bakımdan sound'ta ister istemez edit açısından biraz fark olacaktır...

Diğer bir konu ;
Demosunu dinlemek istediğiniz sesleri bana göndermeniz gerekecek çünkü söylediğiniz klavyeler için birçok kişinin yaptığı ses çalışması var siz hangisini merak ediyor ve istiyorsanız...

Buraya sesleri yükleyin yada hotfile gibi dosya barındıran sitelere yükleyip linkini burada paylaşırsanız eğer;

Sizin söylediğinizden yola çıkarak konuyu merak eden arkadaşlar ve sizin için bir çalışma yapabilirim...

Şimdilik konu ile ilgili söyleyebileceklerim bunlar...

Herkese bol Müzikli ve bol kazançlı günler diliyorum!
Kolay Gelsin...

Tünel Müzik

By_CTO

Coşkun Hocam merhaba,

Daha önce bu seslere ait video paylaşmıştım sitede ama yine paylaşayım..
Bu sesler benim elimde yok ne yazık ki..
İki farklı klavye ve iki farklı board ile elde ediliyor bu sesler..
Benim şu ana kadar duyduğum en gerçekçi yaylı ve klarnet sesleri bunlar..
Bu seslere audya'da ne kadar yaklaşılabiliyor, daha iyisi yapılabiliyor mu onu merak ediyorum.. Yapılabiliyorsa şayet, audya için bir dönüm noktası olabilir..
Yaptığınız sette bu seslere yer vermeniz setin ve orgun satışlarını muhakkak etkileyecektir..
Saygılar

Korg M3 radias yaylılar
1. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=E3PsArufsdA]ork.ZIHNILER 2011-novi pazart - YouTube[/ame]
2. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=blAVFizNtTU]ork.zihniler 2011 muceytin kales dunya - YouTube[/ame]

Korg Triton moss klarnet
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=8nqWO-2N6yE]Armin Klarinet Korg-MOSS - YouTube[/ame]

Gündem Yaylı .

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=SGuxebz0qas"]http://www.youtube.com/watch?v=SGuxebz0qas[/ame]

Coşkun Hocam merhaba,

Daha önce bu seslere ait video paylaşmıştım sitede ama yine paylaşayım..
Bu sesler benim elimde yok ne yazık ki..
İki farklı klavye ve iki farklı board ile elde ediliyor bu sesler..
Benim şu ana kadar duyduğum en gerçekçi yaylı ve klarnet sesleri bunlar..
Bu seslere audya'da ne kadar yaklaşılabiliyor, daha iyisi yapılabiliyor mu onu merak ediyorum.. Yapılabiliyorsa şayet, audya için bir dönüm noktası olabilir..
Yaptığınız sette bu seslere yer vermeniz setin ve orgun satışlarını muhakkak etkileyecektir..
Saygılar

Korg M3 radias yaylılar
1. ork.ZIHNILER 2011-novi pazart - YouTube
2. ork.zihniler 2011 muceytin kales dunya - YouTube

Korg Triton moss klarnet
Armin Klarinet Korg-MOSS - YouTube

Öncelikle;
Konu ile ilgilenen ve saygı sınırları içerisinde yazı yazan herkese selamlar!!!

Sitede paylaştığınız demolar gayet başarılı!!!

Her orgun kendine has ses kalitesi ve kendine has özellikleri var...

Şimdi sizin istediğiniz seslerin Audya'ya konulmasında herhangi bir sorun yok...

Sorun şu ki;
O sesler "Audya'ya" konulduğu zaman "korg'tan" daha kaliteli sound vereceğini sizin tahmin edememeniz!

Size kızmıyorum çünkü elinizde Audya yok ve doğal olarak merak ediyorsunuz..

Size öncelikle şunu belirteyim...
Audya'da preset efekt yani korgtaki gibi hazır efekt yok.Aslında tonlamayı iyi bilen birisi için bu bahsettiğim "preset" efektlerede gerek yok;çünkü kendiniz Audyanın içerisinde bulunan "osilatörler" yardımı ile "korg'dan" daha geniş bir efekt yelpazesini yaratabilirsiniz bu sizin becerinize kalmış...

Durumu şöyle izah etmeye çalışayım;
şimdi hazır efekt denilen şey yani diğer marka orglardaki 140 efekt vs...
aslında orgun içerisinde 140 tane efekt olması mümkün değil bu 140 vs... efekt dedikleri "chorus,delay,eko,phaser vs..." gibi ana efektlerin kombinasyanolarından meydana gelen hazır efektlerdir...

İşte bu noktada siz;
hazır efekt yerine kendiniz aletin içerisinde bulunan ana efektlerler ile kendi efektinizi oluşturacaksınız buda sizin yukarıda da belirttiğim gibi kendi becerinize kalmış...

Ayrıca;
Ketronun eski modellerinde ana efekt sayısı azdı...Ve bu yüzden efekt yaratmak biraz sıkıntılı idi...

Fakat şimdi Audya 5'te ana efektler yeterli sayıda...
Birde şunu belirteyim;
Aynı anda verilebilen efekt sayısı;(Bu işle uğraşan arakadaşlar iyi bilirler bu konuyu)
Korg'ta aynı anda 4 efekt verilebilir iken Audya 5'te 5 adet farklı efekt bir sese aynı anda verilebiliyor...
Buradan yola çıkarak yaratabileceğiniz efektleri bir hayal edin!!!

Ve son olarak;
Yukarıda belirttiğiniz sesleri bulacağım malesef şuan elimde yok bu sesler...
Fakat bulduğum anda siz ve diğer merak eden arkadaşlar için bir çalışma yapacağım...

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar;

Aklınıza takılan sorular için yeterli derecede açıklama yaptığımı umuyorum!!!
Herkese bol kazançlı günler...

Tünel Müzik

By_CTO

ritimler eh işde ama sesler baya bir işlenemk ister, or700 deki seslerimin kıymetini bir kez daha anladım :)

Arkadaş
Bu or700 o kadar övdünüz bu sitede ve dayanamayıp gidip canlı dinledim.
Ya siz ketronu canlı dinlemediniz, ya da ben bu işten bişey anlamıyorum.
Sx3000 ile or 700 arasında dağlar kadar fark var yapmayın.
Sound olarak ketrondaki doğallık hangi orgta var.
Neyse bunlar şahsi düşüncelerim. Kim ne isterse onu sevsin alsın.
Ben marka takıntılı biri değilim. Hangisi bana daha doğal gelirse onu alırım.
Ayrıca açıklama için coşkun hocama teşekkürler.
çalışmaları takip ediyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...