BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Cevap: BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Birisini öğerken diğerini yerin dibine sokmayalım lütfen.....Artıları eksileri alt alta yazıp kendimizce önem derecesine göre puanlandırarak mukayese yaparsak birbirini öldürecek sonuçlar çıkmayabilir.

Kullanım açısından biraz zor alet gibi yamahadaki gibi reg olayı olsa süper olurdu.Benim merak ettiğim içinde kaç mb tr sample mevcut aletin sampleleri süper okuyo bu bir gerçek.

Bk5'in psikolojik üstünlüğü ,yeni çıktığı , mp3 player ve diğer başka özellikler nedeniyle ele geçirdiğini düşünüyorum. Bu durumda Korg firması , hazır ama stok eritmeyi bekleyen korg pa600 serisini(sample yükleyen ve 1000 euro altı fiyat) bir an önce piyasaya sürebilir.

mustafa hocam pa600 tahminen ne zaman çıkar piyasaya birde sample yüklenirse ve de 1000 euro gibi bir fiyata olursa baya satar bu alet ...

mustafa hocam pa600 tahminen ne zaman çıkar piyasaya birde sample yüklenirse ve de 1000 euro gibi bir fiyata olursa baya satar bu alet ...

Ticari olarak, rakiplerin pazar pozisyonu, ellerindeki eski stok seviyesi çıkma zamanını etkiler. Yoksa aletin teknik olarak üretimi bitmiş. Görüntü ve özellikleri belli. Yıl sonunda da daha üst modeli çıkacak.

BK-5 tesisatta nasıl diye soran arkadaşıma rahatlatacak bir cevapta ben vereyim BK-5 i tesisata taktığınız anda tesisatın durumuna göre global menüsünden tesisata uygun ekolayzer ayarı yapıyorsunuz. Tesisatta hiç ton ayarı olmasa dahi kendi ayarı işi bitiriyor. Saygılar...

sadece şunu söylemek istiyorum eğer pa 500 ü adam akıllı biri (salim bey gibi mesela) gelip sesleri ve ritimleri kaliteli cihazlar kullanarak adam akıllı tanıtıcı bir videoyla tanıtsaydı herşey çok daha farklı olurdu ozaman derdiniz vaybe nekadar güzel alet diye ama tanıtan olmadı garibim öksüz kaldı ayrıca bk 5 pa500 den daha üstün eyvallah ama asla pa 500 gibi pratik olamaz zaten mp 3 bilmemne bence gerek yok laptoptan bol ne var takmışsınız mp3 e he mikrofon bağlanması güzel birşey ama dediğim gibi sahnede pratik değilse uğraştırıyorsa o zaman olmaz zaten bir çok arkadaşımız sesleri ritimleri geçin sadece alet pratik diye alıyor korgu herşey yerli yerinde istediğin gibi aleti yönetebiliyorsun alete hakimsin ama pratik değilse uğraş dur yani işkence gibi neyse her iki aletide alana hayırlısı olsun beyler :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bk5 in içinde sadece Roland G70 ve E80 de bulunan bir ritimde tüm kanallara paremetrik eq.uygularken(bu özellik çoğunda var) davul kanalında davulun kullanılan tüm seslerine ayrı ayrı paremetrik eq. uyguluyor.(Bu özellik pa3x de davulun tüm seslerine bas,middle,tiz olarak var)

Yani çok gelişmiş bir özellik.

Bk5 in içinde sadece Roland G70 ve E80 de bulunan bir ritimde tüm kanallara paremetrik eq.uygularken(bu özellik çoğunda var) davul kanalında davulun kullanılan tüm seslerine ayrı ayrı paremetrik eq. uyguluyor.(Bu özellik pa3x de davulun tüm seslerine bas,middle,tiz olarak var)

Yani çok gelişmiş bir özellik.

Mustafa Hocam global ekolayzer ile genel ayarlama yapılıyor ayrıca tüm sesler ve tüm kitler için davul seslerine de ayrı ayrı ekolayzer ve efekt verilebiliyor. İnanın bende şaşırdım ama müthiş geniş bir teknoloji kullanılmış. Çözdükçe daha iyi anlaşılıyor. Saygılarımla...

Mustafa Hocam global ekolayzer ile genel ayarlama yapılıyor ayrıca tüm sesler ve tüm kitler için davul seslerine de ayrı ayrı ekolayzer ve efekt verilebiliyor. İnanın bende şaşırdım ama müthiş geniş bir teknoloji kullanılmış. Çözdükçe daha iyi anlaşılıyor. Saygılarımla...

O özellik Roland G70 ve E80 ve BK7 modül de kullanılyor.