E80'de bulunan özelliklerden bence en önemlisi işletim sistemi. Önceki model olan VA7'den çok daha kapsamlı şarkı yazma özelliği var.
Ritimli klavyelerde pek fazla marka kullanmadım, benim işim workstation cihazlarla. Ama pa2x kullandım ve buna göre bazı tespitlerim var.
Korg'un STS'lerine oranla kat kat daha kullanışlı registrationlar, SongBook'a oranla yazılması/değiştirilmesi çok basit ve çok daha verimli olan yardımcı araç var.
Ayrıca sound olarak Korg'un funk-fusion tarzı müziklere daha uygun olduğunu düşündüğüm takır tukur seslerine karşılık çok daha hacimli, sahnede hatalarınızı daha çok örtebilen yüksek kaliteli (muhtemelen Korg kadar sıkıştırılmamış) sesler içeriyor.
Dahili davul sesleri çok yüksek kalitede. Bunları ancak deneyerek anlayabilirsiniz. Hem 3-4 katmanlı davul kitleri var, hem de dahili kitler 88 ya da daha fazla tuşa yayılmış durumda. 61 tuşta bitmiyor yani.
Tüm bunlara ek olarak ihtiyacınıza göre SRX kartlar takarak hem yeni seslere hem de drum kitlere sahip olabiliyorsunuz. Ben SRX 01 ve 05 takarak hem gerçekçi davullarda hem de dance sample'larında oldukça güncel sesleri katmış oldum. Bunları direk ritim yazarken de kullanabiliyorsunuz.
Gitar modu hiç de dalga geçilmemiş durumda, canlı çalınabilecek kadar basit ve ulaşılması kolay. Org modu da öyle.
Klavyeyi 6'ya bölebiliyorsunuz. Bu bildiğim kadarıyla Tyros'larda bile mümkün değil. Canlı performansta orkestrayla çalıyorsanız oldukça kullanışlı. Workstation yazıyor üzerinde ve özellikle bu sayede hak ettiğini düşünüyorum.
Roland'ın klavye olarak en son çıkardığı doğru düzgün model bence. Fantom-G'lerin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir
Duymadıysanız da araştırın derim. E80'de sistem problemleri yaşamadım.
Satış çok uzadı ancak üstüne model çıkmadığı için bana hiç sorun çıkarmayan E80'im için neredeyse yarı fiyatlık teklifleri kabul etmiyorum. Değerinde teklif gelirse düşüneceğim.
İlk anda aklıma gelenler bunlar. Sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.
Takas düşünmüyorum, teşekkürler.