Cevap: A2000 Kampanyası için "ÖNEMLİ AÇIKLAMA"
Hiçbir distribütör; ana üreticiden izin almadan kampanya yapamaz !
almadıkları konusunda kesin bir bilginiz var mı?Türkiye satış yetkilisi firmadan bahsediyoruz, bana çok makul gelmedi...
Bana göre yamaha firmasına ; pitch benderi değiştirin, Birde emonun seslerini koyarsanız bu defa iş tamamdır diye bilgi sunan herkes yanılmış ve bugünki sonucu doğurmuştur. Zira bu kişiler org ilk çıktığında Can Başer üstadın çipini devre dışı bıraktırmış, tüm sitelerde reklam rüzgarına başlayarak işi kotaracaklarını sandılar. Ez cümleden Diğer bir sitede emo resmen '' A2000, Korg pa3x den çok çok iyi. Bu yüzden korg pa3x se set yapmaktan vazgeçtim'' dedi. Konuya '' emonun yamaha a2000 orguna set yapmada tek yetkili olduğunu, dolayısıyla tekel durumda bulunduğundan bu tespitinin doğru bile olsa önem arzetmeyeceği'' mealinde yazı yazmıştım. Ama söylem kulaktan kulağa yayıldı . İnsanları putlaştırmada uzman olduğumuzdan pianistler EMO ismine güvendiğiden A2000 i törenle aldı. İlk satış rakamları iç açıcı olmayınca V2plus çip devreye girdi ve satış grafiği yükseldi...Taki Pa600 'ün duyurusu ve özellikleri belli olunca filmin de sonu geldi.
Bu sitede pompalanan rüzgarın etkisiyle a2000 kullanan arkadaş korg pa3x i alan herkes satıyor, pa3x kullandığını ve a2000 in çok daha iyi olduğunu konu başlığıyla verirken '' genç arkadaşımıza mealen ''okulda matematik dersini iyi dinlemediğini, yakında gerçekleri göreceğini'' yazdığımda bana bozulmuştu. Aradan yaklaşık bir ay sonra benden özür dileyince kendisine 'Uslu sözü.....diye başlayan bir ata sözünü hatırlattım.
Sizde hala orgların önemi yoktur emonun önemi vardır diyorsunuz. Burada tiyatro oynanıyorda haberimiz mi yok.
Abi, yüksek müsadelerinle bu dediklerine karşı çıkacağım...
Bir kere ben pa600 ile "filmin sonunun" geldiğine inanmıyorum.hala tuhaf bir şekilde a2000 ve henüz yaygın oranda Türkiye'ye yerleşimi sağlanmamış pa600 karşılaştırmasına giriyorsunuz.Belki farkında değilsiniz ama bu bilinç altında böyle maalesef...
Buna sebep belki de içinizdeki Korg aşkı...
Seninle konuştuğumuzda Korg'un belli başlı niteliklerinin Yamaha'ya göre daha ileri durumda olduğunu söyledin ve haklı olduğun yerler de olabilir.
Fakat bana göre a2000 gibi bir sounda sahip bir aletin ne gibi bir eksiğinin olduğunu anlayamıyorum açıkcası...
Beklenti nedir, elde olan nedir?
Cihaz kullanıcıya açık değil...
Allah aşkına işte audia orada duruyor...Sitede Bahri Hocam audia ile şov yapıyor resmen.Çalmadım ama demoları dinlediğim de aslında bu aletin çok önemli yeteneklere sahip olduğu ortada.İndirim filan da yaptılar sanırım...Peki bizim çok yetenekli müzisyenlerimiz neden bu işlere el atmıyor?
Açık ara Korg,Yamaha,Roland bilmem ne önde diyenler, neden EMO'nun yada başka set yazarlarının peşindeler o halde?
İşi "pompalama" olarak düşünürseniz, pa600 de pompalanmaya başladı.pompalanmaya başlanmış olmasa zaten şu anda bunları konuşuyor olmazdık...
Yakın zamanda diğer fiyattan a2000 alsam bir tüketici olarak bu durum pek hoşuma gitmezdi sanırım.Ama rekabet ortamında satış yapmak için indirim yapan bir firmayı suçlamak çok da doğru değil...
Hatta gelin işi daha ileriye götürelim...
İlçelerde Tüketici Hakları Hakem Heyetleri var.Neden kimse başvurmaz anlamam çok da mümkün değil...
Arzu edilen karar çıkarsa büyük bir ders olur bu nitekim...
Fakat,
konuya "biz zamanında söylemiştik" tarzında yaklaşımları çok doğru bulmuyorum.çünkü bu durum hala pa bilmem ne modelinin a2000 den üstün olduğuna yada olabileceğine dalalet değil...
Bu kıyaslamaları ezelden beri doğru bulmadığımı zaten herkes biliyordur artık bu sitede...
Çalanın ve onu dinleyenin arasına girmeyin, hata edersiniz zira...
Yılbaşında bana program yaptıracaklar...
Sahne aletlerim; s900 ve mox6...
Çiftetelli,oyun havası da çalacağım...
Emo setim de yok, buna uygun davul kitim de yok...
Bu mantıkla ortada kalmam lazım...