ONE TOUCH kullanmaktansa NUMERIC tuşuna basılı tutulduktan sonra performans listesindeki sesler arasında klavyedeki 1-8 arasındaki numaralar ile ses değiştirmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi performans listesindeki sayfalar arasında 0-9 tuşları ile geçiş yapılabiliyor ve bu da büyük bir kullanım kolaylığıdır.
ONE TOUCH üzerindeki sesler bilindiği üzere performans listesinden seçilerek usb'de kayıtlı olan ritim dosyası üzerinde yazılmaktadır ve performans listesindeki ses üzerinde editleme yapıldığında sesin son hali ONE TOUCH'da kayıtlı olan sese yansımamaktadır. ONE TOUCH ile, performans listesinde beğenilen bir elektro bağlama sesini birçok ritim dosyasına kayıt ettiğimizi düşünelim. İleriki bir zamanda edindiğimiz başka bir elektro bağlama sesini daha çok beğenir ve kullanmak istersek ONE TOUCH ile kayıt ettiğimiz tüm ritimleri tek tek yeniden bu ses ile eşleştirip kayıt etmemiz gerekir. Bu da zahmetli ve zaman alıcı bir iş.
NUMERIC tuşuna basılı tutulduktan sonra performans listesindeki sesler arasında klavyedeki 1-8 arasındaki numaralar kullanılarak ses değiştirme sistemi kullanılmış olursa bu gibi bir durumla karşılaşılmaz. Sadece beğendiğiniz Elektro bağlama sesini performans listenizde değiştirmeniz veya ikinci bir ses olarak eklemeniz yeterli olacaktır. Buda kullanıcıyı birçok zahmetten ve zaman kaybetmekten kurtaracaktır diye düşünüyorum.