• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Korg Pa600 QT İlk Türk Videosu! Pa800 le aynı anda ritim deneme!

Cevap: Korg Pa600 QT İlk Türk Videosu! Pa800 le aynı anda ritim deneme!

yaşa sen "furalabi" bende zaten senin söylediklerini destekler mahiyette yazmıştım... herkes org soruyor ha valla bir tane de arkadaş çıkıpta ses sistemi hakkında bişey sormuyor yahu... 4 hoparlör bir küp anfiye yükle dayan sesi cırtpırt yarım saat sonra tweter yakmalar anfi yakmalar :D vallahi tam komedi yani...

yaşa sen "furalabi" bende zaten senin söylediklerini destekler mahiyette yazmıştım... herkes org soruyor ha valla bir tane de arkadaş çıkıpta ses sistemi hakkında bişey sormuyor yahu... 4 hoparlör bir küp anfiye yükle dayan sesi cırtpırt yarım saat sonra tweter yakmalar anfi yakmalar :D vallahi tam komedi yani...

usta sen alem adamsın vesselam :) senin videolarınıda izleyip şu benzetmelerine gülmekten çatlamıştım. ençokta eleman göndermiştin düğüne cihazı kuramamış bir sürü powerlar crosowerlar adam nerde görmüş o cihazıda kurabilsin :) senin isyanlı hallerin onnumara:D:D

Hiç bir akıllı insan daha iyi bişey yapıp yaptığı alete son yaptığı aletlerden düşük bir isim koyup daha ucuza satmaz pa500 çıkarkende herkes pa80lerin işini bitirir dedi fakat hala pa80 den pa500 e geçmemiş bir sürü insan var (ayrıca şuan ki pa500 ikinci el fiyatları pa80lerden düşük olduğu halde) pa800le pa600 arasında bariz bi fark var eq ayarlı değil olayı falanda gölgede kalır. Maddi gücü pa800 e yetmeyenler alabilir fakat yetenler eminimki pa800 alacaklardır. Tabiki bunlar benim şahsi görüşüm. Tesisatla ilgili görüşlerini bildiren arkadaşlarada ayrıca katılıyorum..

merhaba arkadaşlar;
bütün yorumları okudum ama herkesin yorumunda bu aleti pa800 le kıyaslama var, hiç kimse benim edindiğim izlenimden bahsetmemiş.
eski rolandcı ve yeni yamahacı biri olarak hiç korg kullanmadım çünkü korgun tüm modellerinde benim kulağıma gelen gümbür gümbür davul darbuka, akor basmaya bile gerek yok ayrıca batılardan bahsedersek 10 yıl önce is40 da duyduğum 8 beat bu sene alınan pa800 de aynı idi. ama bu aletin birçok videosunu izledim ve farklı olduğunu gördüm. farklı derken batıları roland gibi soft, davul darbukaları da yamaha gibi abartısız, yani demek istediğim aslında bu alet korg gürültüsüne alışkın sadık korgçuları memnun etmeyecek ama yamahacı ve rolandcılar rahatlıkla adapte olabilir o yüzden bende bu aleti alıcam.
saygılar...

şu ses sistemi konusuna değinmek istiyorum bende. Evet ses sistemi kaliteli ve güçlü olursa çok iyi bir ses elde edersiniz. ama şunu unutuyorsunuz orgun soundunun kalitesi sesi güçlü vermesiyle alakalı değil bir aletin soundu güzel tonlu değilse en güçlü kaliteli ses sistemine bağlasanızda o an o ses sistemi orgtaki olan sesi aynen yansıtır ve sadece ses sisteminin kendi kalitesine bağlı ses volümü güçlü olarak hoparlörler zırıldamadan cızıldamadan çıkar ve sonuçta orgun sesi aynen çıkar.
Örneğin iki orgu böyle kendi hoparlörleriyle değilde ikisini aynı kalitedeki sisteme bağlayıp görmek lazım. Bir de yılbaşında ben ketronla bir de yanımda sanatçıya çalan bir arkadaş pa55tr ile program yaptık ve pa55 in ne kadar rezil bir alet olduğunu bir kez daha gördük takır tukur bir alet adamın kafasına çivi çakıyor ton filan yok. F akat sonuç olarak pa600 ü kimse bilmiyor canlı tesisatta görmek lazım buraya kadar herkezin sözü teori den öteye gidemez. Fakat gerçekten iyiyse bence satış rekorları kıracağı kesin ve özellikle ikinci el diğer korg ların fiyatlarını satışlarını çok etkileyeceği kesin.

pa600 arranger piyasasını çok iyi gözlemleyen korg un rekabet aletidir.fiyat pa500 ayarında kasa pa500 pa800 arası (kalite anlamında).dizayn ve görünüm olarak çok iyi hatta benim görüşüm pa serisinin en iyi görünümü.özellikler ise pa800-pa3x arası daha ne olsun. korg firması arranger piyasasının neye ihtiyacı olduğunu ve alım gücünü iyi gözlemlemiş

fiyat nedir hocam

bence kesinlikle ton farkı var.. pa600 daha metalik bir tona sahip.. pa800 tonları çok daha dolu..

bana ton farki gelmedi ama öyle ise bile bukadarda olsun arada 800 euro fiyat farki var
pa800 ile pa600 ün

-- Hocam En sağlıklı deneme için şartlar eşit olmalı..belki pa 800 ün EQ ayarı iyi ayarlanmamış olabilir....yani...Pa 600 un EQ..ayarı kapalıysa PA 800 de EQ ayarını da kapatmanız lazım...

-- ama sonuç ta her ikiside aynı marka olduğu için model farkı da fazla değil.. onun için tesbitiniz doğru pek fazla bir fark yok gibi...