• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

OR700'ün Beklenen Açıklaması (Or700V2-Plus)

Cevap: OR700'ün Beklenen Açıklaması (Or700V2-Plus)

SALİM ustad demo ve ses listesı cıkıcak demiştin ne zaman cıkıcak aceba bilgi verırmısın tesekkurler

Klavyenin Testi halen sürmekte... Çipler takılmaya başlamadan bir gün öncesi ayrıntılı açıklama yapılacak.

Test süresinde çok küçük pürüzler bulundu onlar gideriliyor. Ama çok sürmeyecek.

Sesler çok güzel.Or700 den beklenmedik hareketler.Benim orguda ben mi kurcalasam. :) Allah razı olsun inşallah.Devam tüm hızla.Can kardeşimizede inşallah bir çağrıda bulunalım.Yazılanlar söylenenleri bir kenara bıraksın sohbet için buyursun inşallah.Yaşamda en değerlimiz insandır.Teknoloji yüzünden kırgınlık olmasın.

Klavyenin Testi halen sürmekte... Çipler takılmaya başlamadan bir gün öncesi ayrıntılı açıklama yapılacak.

Test süresinde çok küçük pürüzler bulundu onlar gideriliyor. Ama çok sürmeyecek.

kardeşim zaman sorun olmamalı kimse için sonuç ortaya çıkan ise, bence ben 2 ay daha beklerim yeterki sorunsuz çalışsın yenilikler...

Süper başarılar..

v2 plus demolarını dinledim. 2-4 ve vahde gibi ritimler dahada zenginleştirilmiş.

v2 de genelde La Zurna ile halay parçaları çalıyordum. halay atmosferini bu ses bir nebze yaratabiliyordu. eksik olan bir kısımda v2 zurnasının izlediğim korg cihazlardaki zurna sesleriyle aynı olmamasıydı. yamaha üst modellerde mevcut olabilir ama bi zurna içinde o cihazlar alınmaz diye düşünüyordum.

v2 plus ta edit zurnayı büyük bir merakla dinledim. tam anlamıyla süper olmuş..

dr salim hoca birkaç sorum olacak..

1- öncelikle v2 plus yeniliği için yetkililere cihazımı getirdiğimde mevcut chip üzerinemi kayıt yapılacak yoksa yeni bir chip mi adapte edilecek..

2- yeni bir chip monte edildiğinde eski chiplerin akıbeti ne olacak. 75 euro gibi fiyat politikası eski chiplerinde firmada bırakılması karşılığında mı belirlendi..

3- OR 700 lerin V2 leştiğinde içerisinde yüklü olan türk ritimleri ve yeni eklenmiş ritimler bu işlemden sonra ne gibi bir değişim görecek. listelenen yeni ritim ve sesler style ve voice menülerinde yeni alanlaramı kopyalanacak yoksa v2 ye eklenmiş verilerin üzerinemi yazılacak.

4- her ay yapılacak güncelleştirmelerle yeni ritim ve seslerin ekleneceği duyurulmuş. bu yeni verileri v2 olanlarda yükleyebilecekmi yoksa sadece v2 plus işlemi yaptıranların cihazlarında çalışan verilermi olacak..

bilgilendirmeni rica ediyorum..

saygılar

1- öncelikle v2 plus yeniliği için yetkililere cihazımı getirdiğimde mevcut chip üzerinemi kayıt yapılacak yoksa yeni bir chip mi adapte edilecek..

Or700de chip diye tabir ettiklerimiz ROM Memory olduğu için eski Romlar sökülecek, yerine yeni programlanmış Romlar takılacak.

2- yeni bir chip monte edildiğinde eski chiplerin akıbeti ne olacak. 75 euro gibi fiyat politikası eski chiplerinde firmada bırakılması karşılığında mı belirlendi..

Eski çipler söküldüğünde bir daha kullanılamayacağı için onların hiç bir fonksiyonu kalmıyor. Tam akibetini bilmiyorum ama, içindeki yazılım değiştirilemediği ama kopyalanabildiği için imha ediliyor olabilir. Fiyat konusuna gelince, buna sadece chip maaliteyi gözüyle bakmayın. Bu romların içindeki sample seslerden tutunda, ritimlerine kadar olan ve yazılımın entegre edilmesindeki emekten, chip takım ücretine kadar olan toplam maalitettir. Can abi maaliyeti konusunda daha detaylı yapabilir.

3- OR 700 lerin V2 leştiğinde içerisinde yüklü olan türk ritimleri ve yeni eklenmiş ritimler bu işlemden sonra ne gibi bir değişim görecek. listelenen yeni ritim ve sesler style ve voice menülerinde yeni alanlaramı kopyalanacak yoksa v2 ye eklenmiş verilerin üzerinemi yazılacak.

Bu sorunun cevabı diğer detaylı açıklamada mevcut.

4- her ay yapılacak güncelleştirmelerle yeni ritim ve seslerin ekleneceği duyurulmuş. bu yeni verileri v2 olanlarda yükleyebilecekmi yoksa sadece v2 plus işlemi yaptıranların cihazlarında çalışan verilermi olacak..

V2 güncellemelri 1 yıl boyunca sürecek denildi ve 1 yıl boyunca bu güncellemeler yapıldı. V2plus güncellemeleri ise genelde plus ağırlıklı olur ama nadiren V2nin okuyacağı da ritimler yazılabilir.

Or700de chip diye tabir ettiklerimiz ROM Memory olduğu için eski Romlar sökülecek, yerine yeni programlanmış Romlar takılacak.

Eski çipler söküldüğünde bir daha kullanılamayacağı için onların hiç bir fonksiyonu kalmıyor. Tam akibetini bilmiyorum ama, içindeki yazılım değiştirilemediği ama kopyalanabildiği için imha ediliyor olabilir. Fiyat konusuna gelince, buna sadece chip maaliteyi gözüyle bakmayın. Bu romların içindeki sample seslerden tutunda, ritimlerine kadar olan ve yazılımın entegre edilmesindeki emekten, chip takım ücretine kadar olan toplam maalitettir. Can abi maaliyeti konusunda daha detaylı yapabilir.

Bu sorunun cevabı diğer detaylı açıklamada mevcut.

V2 güncellemelri 1 yıl boyunca sürecek denildi ve 1 yıl boyunca bu güncellemeler yapıldı. V2plus güncellemeleri ise genelde plus ağırlıklı olur ama nadiren V2nin okuyacağı da ritimler yazılabilir.

sağolasın salim hocam...
teşekür ederim..

Vee beklenen cümleler.. Bende birkaç kelime katmak istiyorum

Bu proje iyileştirme adına yapılan bir çalışmadır ama benim fikrim iyileştirme ötesine geçmiştir..
Herkes biliyor ki bu sanal alemde çok şeyler yazılıp çizildi olumlu veya olumsuz.. Olumsuz şeyler eleştiri olması açısından değer kazanmayıp sadece 'karalama' ismini aldı ve tartışmalara dönüştü.. Şimdi soruyorum karalama yapıldıda ne oldu ? veya eleştiri hakkımızı kullanmayı bilmeyipte insanları yargılayacak seviyeye getirip sonuç ne oldu? Alın işte Can Başar'ı içimizden eksilttik.. ! Bu konu üzerine açıkcası tez bile yazarım ama ne kadar konuşsakkkk :)

Gelelim Projeye.. Yamaha kullanıcıları açısından iyi bir çalışma oldu ve demoları dinlediklerinde or700'ün ulaştığı sound'un farkına varacaklar..

Fazla söze gerek yok, sonuç ortada, sound burdayım diyor..

Yamaha Psr or700tr v2 Plus Herkese Hayırlısı Olsun..

Emeğe Saygı (Gecemiz Gündümüz Olan Emeğimize)

peki batuh bu proje v2 cıktıgında varmıydı yokmuydu mesele bu ketroncuları gectinizplus 2 3 4 ayıb ayıb

ayıp olan ne Pi06?

tam olarak neyin nereye dokunduğunu ben kestiremedim...