• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Roland BK-5 OR için ritm isteklerinizi bekliyoruz !!!

Cevap: Roland BK-5 OR için ritm isteklerinizi bekliyoruz !!!

alet tabiki acik olsun o ayri orda sana katiliyorum
siz set yapmayin demen yanlis burasi bana sacma gelen
alet zaten bitmis suan ritim yazilma asamasinda burda alet
nasil olsun diye sorsalar bende farkli seyler yazardim.o olsun bu olsun derdim
ama suan hangi ritimler olsun diye soru sormus arkadaslar.
bizlerde bu dogrultuda fikirlerimizi belirtirsek arkadaslara yardimimiz dokuna bilir.

Selamlar Sayın Zuhal Müzik Yetkilileri;
Evvela yeni aletinizin tüm müzisyen arkadaşlarım ve sizler için hayırlı olmasını temenni ederim.Gelelim ritim konusuna tabiki alet her yöreye ait ritimler barındırmalı fakat bizim trakya yöresine ait kullanılan belli başlı ritimler; ilk olarak güçlü bateri alt yapısı olan ve fazla aksak olmayan güçlü bir çiftetelli ritmi,roman havaları için düz,aksak,gordel ve taylanın kaynana şarkısındaki ritimi tek ritim altında toplamanızı tavsiye ederim böylelikle müzisyen arkadaşlarımız ritmler arasında gezmek zorunda kalmayacak aman tempo kaymasın kilitleyeyim falan gibi işlerle uğraşmayacak, daha sonra trakya kasabı ritmi ve bunun 4. veya herhangi bir varyasyonu 6/8 olmalı ki bizim burda kasap havası belli bir tempodan sonra 6/8 e geçer.Ayrıca şöyle bol zilli güzel bir rumeli 2/4 bu ritminde crossları güçlü gelmeli yani bateri alt yapısı sağlam olmalı..Ve son olarakta aynı bateri sağlamlığı içeren güzel bir trakya 7/8 bizler için kafi olacaktır.
Eğer ki şu an itibariyle aletin içine sample koyma durumunuz var ise sizden ricam amza seslerini bol tutmanız ve şu sıralar trakya kaba zurna diye adlandırılan M3 zurnayı muhakkak klavye içine koymanızı şiddetle tavsiye ederim zaten çokta yer kaplayan bir ses değil.
Benim görüşlerim böyle dikkate alırsanız sevinirim ve ürününüz böylelikle Trakya pazarına iyi bir giriş yapmış olur.
Saygılar

alet tabiki acik olsun o ayri orda sana katiliyorum
siz set yapmayin demen yanlis burasi bana sacma gelen
alet zaten bitmis suan ritim yazilma asamasinda burda alet
nasil olsun diye sorsalar bende farkli seyler yazardim.o olsun bu olsun derdim
ama suan hangi ritimler olsun diye soru sormus arkadaslar.
bizlerde bu dogrultuda fikirlerimizi belirtirsek arkadaslara yardimimiz dokuna bilir.

Yukarıda yorum yazan arkadaşların mesajlarını okumuşsunuzdur. Her yöreden farklı istekler geliyor. Bunların hepsini yazmaya kalksalar cok zaman alacagı icin sound acısından aleti geliştiremezler. Bence ritim yerine icerisinde kaliteli sesler ve dk lar olsun. Ondan da ötesi, açık olsun cihaz. Bugun bazı model rolanlara çalışma yapılmıyorsa ki örnek vereyim Roland gw8. Kitleri günümüz etnik türk muziginin gerisinde kaldıgı icindir. Korg kullanıyorum ve artık inanın bıktık. Eskisi gibi rolanda dönmek istiyoruz. Tek isteğim var o da ; işlenmeye müsait bir sistem kurulsun içine sonra nasılsa her taraftan birileri ses ritim eklemeye başlayacaktır. Yani burda Drumkit ve ses kalitesine agırlık verilirse vede kullanıcıya da açılırsa zuhalin ritim yazmasına gerek kalmayacak.
Korg bunu yıllardır yapıyor. Diğer markalar neden hala direniyor ?
Ne zaman satın alınabilir bir roland cıkacak ?

duyumlarima gore 2 sene icinde saglam bir alet geliyor
zuhal muzukte buna ugrasiyor.bence dev uykudan yavas
yavas uyaniyor.

e40 klarnet olmazsa roland kullanmam ben diyenler varmi acaba benim gibi merak ettm... ;) ritim ses konusuna gelince; herkesten fikir almaya bence gerek yok... cünkü ben benim sesimi koy, o ötekinin sesini koysun diyecek degil... istenen sey belli! yani sanki elektro, yayli, ud, arabesk zurna gibi sesleri zaten coktan halletmisiz de artik ekstra sahsi fikirlerimiz soruluyomus gibi bi hava var... ben özel bi ses istemiyorm olan sesler ve ritimler saglam olsun yeter! ama pa 80 gibi ivir zivirla dolacaksa hic olmasin... benim sahsi görüsüm...

sağlam wahdeler baterili slow ritimler baterili 2-4 ler
tşkler ^^

edi zurna sürekli bu zurna nedir arkadaş bu zurna yeni güzel sample olsun edi zurna resmen telefondan sample kayıt yapılmış gibi çıkıyor şöyle güzel bbir zurna sonra tremale özelliği olan elektro falan olsun

Klarnet ve keman bana yeter.

Yukarıda yorum yazan arkadaşların mesajlarını okumuşsunuzdur. Her yöreden farklı istekler geliyor. Bunların hepsini yazmaya kalksalar cok zaman alacagı icin sound acısından aleti geliştiremezler. Bence ritim yerine icerisinde kaliteli sesler ve dk lar olsun. Ondan da ötesi, açık olsun cihaz. Bugun bazı model rolanlara çalışma yapılmıyorsa ki örnek vereyim Roland gw8. Kitleri günümüz etnik türk muziginin gerisinde kaldıgı icindir. Korg kullanıyorum ve artık inanın bıktık. Eskisi gibi rolanda dönmek istiyoruz. Tek isteğim var o da ; işlenmeye müsait bir sistem kurulsun içine sonra nasılsa her taraftan birileri ses ritim eklemeye başlayacaktır. Yani burda Drumkit ve ses kalitesine agırlık verilirse vede kullanıcıya da açılırsa zuhalin ritim yazmasına gerek kalmayacak.
Korg bunu yıllardır yapıyor. Diğer markalar neden hala direniyor ?
Ne zaman satın alınabilir bir roland cıkacak ?

Aynen katılıyorum..
Arkadaş çok güzel özetlemiş..

roland sample olarak kullaniciya acik bir alet cikarirmi bilemem fakat su bir gercek bundan sonra roland sample ses ve dk larinda ayrica ritimlerinde turkiye gercegini goz ardi etmecek ve etmemelidir.emo ya yaptirilan bk5 calismasi bunun kanitidir bence