Cevap: Yamaha or700 v2 mi Korg Pa80 mi Korg Pa500tr mi?
Org piyasasının en iyi tarafı 2. el pazarının olması. İkinci el olarak al kullan, canın sıkılınca sat diğerini al kullan.Normal fiyatına al, normal fiyatına sat, zarar etmezsin.Burada bahsedilen 1500-3000 tl arası bütün modellerin soundu birbirinden farklı.Hangisini alırsanız alın, diğerinde de kalacak aklınız, çünkü bir arayış içindesiniz...
Kullanım amacı da seçimde çok önemli. Dışarı düğünlerde mi, salonda mı, gazinodamı, orkestrada mı, evde mi? Düğün salonlarında denk geliyorum 8000 TL ye pa3x almışlar ve yaptığı şeyler: Davul, zurna, elektro bağlama, halay,oyun havası..Bunu çok rahat 1/3 fiyatına yapan aletler varken o kadar dolarları yurt dışına vermek ne kadar doğru bilmiyorum. Ama hakkını veren, çok yönlü kullananlara da diyecek bişey yok. Sadece cep telefonunun arama, mesaj, face ini kullanıpta 700 tl ye alacağına 2000 tl ye olmadık, kullanılmadık özellikli cep telefonu almak gibi...yazık oluyor o kadar paralarımız dışarı akıyor. Sonuç olarak bence hepsinden sırası ile 2. elini alıp kullanarak tarzınızı ve yapabileceklerinizi belirlersiniz; nihayetinde de sıfırını almak size kalır..
Bu yorumlaır şahsa değil, konuya yapıyorum, saygılar.