• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Trakya Müzik 2013 Demo Yarışması Başladı

2013 Trakya Müzik Demo Yarışmasında en beğendiğiniz demo kime ait?

• Kullanılan toplam oy
    217
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Trakya Müzik 2013 Demo Yarışması Başladı

Herkese merhabalar.

Tüm demoları iyice dinleyebileyim diye dün akşam ve bu akşam şu ana kadar "non stop" demolara yoğunlaştım.Katılımcılara sonsuz tebriklerimi sunarım ; sonuçta hepsinde de bir emek , ruh ve (eğlencelik de olsa) bir amaç var.

Kısaca bazı çalışmalara değinmek istiyorum:

Sevgili "ARIKAN" hocam , parça seçiminiz (Dostum dostum)ve performansınız için size özel bir teşekkür. :)

Sevgili "Fatih-80" hocam: Çalışma çok güzel ; sesiniz daha bir güzel.Başarılarınızın devamını dilerim.

Sevgili "Hasso45" hocam: Gerçekten çok güzel ve sevimli bir kompozisyon olmuş ; ellerinize sağlık.

Sevgili "Islam01" hocam: Size de özel bir teşekkür borcum var.Aşık Veysel'in bu güzel eserini kuzeninizle birlikte çok iyi icra etmişsiniz , tebrik ederim ; teşekkür ederim.

Sevgili "Ugurtheorca& Mert-Oktay": Güzel bir ikili olmuşsunuz.Bu güzel "slow" parçayı da çok güzel icra etmişsiniz , teşekkürler.

Oy kullanırken benim finalime , sevgili "Chordsolo" hocam ve sevgili "Dreamsongs" hocam kaldı.Aslında her ikisine de birer oy vermek isterdim ancak , ben yarışmaya enstrümantal bir çalışmayla katıldığım için oyumu , yine yarışmaya enstrümantal bir çalışmayla katılan "Dreamsongs" arkadaşımdan yana kullandım.Yani anlayacağınız , yarışmada kendimce bir sınıflandırma yapmış oldum.Her iki çalışma da çok güzel ve benden tam not aldı , alkışlıyorum.

Bu güzel etkinlikte emeği olan herkese tekrardan teşekkür eder , iyi eğlenceler ve iyi akşamlar dilerim...

Oyumu da birazdan kullanacağım. :eek:

bence bu yarışmalar sınıflandırılmalı çünkü adil olmuyor... mesela ses yarışması ayrı olmalı md alt yapı ayrı olmalı ve en önemlisi sadece klavye kullanılarak yapılan çalışmalar...

çünkü biz piyanist olduğumuz için klavye kullanıyoruz... bir şarkıyı klavye ile çalmalı ve yarışmaya öyle katılmalıyız mesel bir ritm yazma yarışması olabilir... hayatımda hiç md, intro song karaoke çalmadım md nin ne olduğunu gene hiç bilmem... BU YARIŞMALAR ÇEŞİTLENDİRİLİP FAZLALAŞTIRILMALI VE BÖYLECE MÜZİSYEN ARKADAŞLARIN ÜRETKENLİĞİ ARTACAKTIR ARAMIZDAN ARANJÖRLER NEDEN ÇIKMASIN... BAZI ŞEYLER SÖYLEMEK İSTERİM...

1- BU ÜLKEDE PİYANİST ŞANTÖRLERİN SANATÇI OLMADIKLARINI DÜŞÜNMELE BİRLİKTE MÜZİĞİN EN AĞIR YÜKÜNÜ ÇEKEN MÜZİK İŞÇİLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM...

2- 55 BİN ÜYESİ OLAN BİR SİTEDE SADECE BU YARIŞMAYA 18 KİŞİNİN KATILMASI ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE VAHİM BİR OLAY...

3- 55 BİN ÜYESİ OLAN BİR SİTEDE OYLAMANIN BU KADAR AZ OLMASI DAHA DA VAHİM BİR OLAY...

4- HER NASIL OLURSA OLSUN BU YARIŞMAYA KATILAN 18 KİŞİYİ DE ALKIŞLAMAK İSTERİM CESARETLERİNDEN VE ÖZ GÜVENLERİNDEN DOLAYI, BİR MÜZİSYEN DE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLERDEN EN AZ İKİSİ ÖZ GÜVEN VE CESARETTİR...

Normal ilker hocam, bende aynısını yapıyorum.. Ortasına kadar geldiğim bir demo hala bana hitap etmiyorsa bırakıyorum..

Ancak demo yarım da dinlense, tam da dinlense hit almış demektir.

Aklıma takılan soru bazı demolar çok fazla hit alırken, bazılarının çok az almış olması..

Aradaki fark büyük, 3 katı falan..

Neyse öyle düşündüm sadece :)

Bazı parçalar aynı kişice birden fazla dinleniyor.Farkın sebebi bu...

Ben bu türküyü pa1x'de "yk slov" ritmi ve sts'lerini kullanarak, yk tarzında hücum kayıt olarak, tamamen amatörce enstrümantal olarak icra etmeye çalıştım. Gönül isterdi ki; zaman ve imkan (stüdyo ve yazılım) olsaydı daha profesyonelce ve temiz bir kayıt yapmayı çok isterdim. Ama memuruz neticede; görev her şeyden önce geliyor tabiki...
Dinleyen, oy veren tüm arkadaşlara teşekkür eder, diğer yarışmacı arkadaşlara da başarılar dilerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ben piyanistşantörlük yaptım yıllarca.sitede kendim çalıp söylediğim eserlerde var.lakin yarışmaya altyapı üzerine okuyanlarında çok olacağını düşündüğüm için bende altyapı üzerine okudum.13 sene aradan sonra yeni başladım.3 ay oldu müziğe dönüşüm.ekolu dönemlerin piyanistiyiz sesteki eko da alışkanlık olsa gerek.amacım kazanmak değil.biraz eğlenmek bide çorbada benimde tuzum olsun.amaç yeni nesillere öncülük ve cesaret vermek.oyumu erken kullanmak istemiyorum.biraz düşunüp gerçekten hakkedene vericem...saygılar.

yarışma hiç adil olmamış.:( kimisi orgla kayıdını yapmış . kimi cubase, fl studio...vs. vstler ile kayıt yapmış. Orgla katılanlar 1-0 yenik başlamış resmen. kimi kayıtlarda çok kalitesiz

Kesinlikle Ayri siniflar olmali olmadigi icin kendi adima katilmak aklimdan bile gecmedi :)
13 kisi katilmasinin en buyuk nedeni bence bu...
yani solistler icin ses yarismasi olmali,MD uzeri okuyan ayri tutulmali onlar bi sinifta toplanmali Klavye ile enstrumantal kendi el emegi olarak hazirlanmis demolar ayri olmali Loop meyan vs yasak olmali ki ugrastigimiza degsin ;)
Tabi sahsi fikrim ,onerim Kabul gorur gormez saygi duyarim sadece paylasmak istedim :)

Kesinlikle Ayri siniflar olmali olmadigi icin kendi adima katilmak aklimdan bile gecmedi :)
13 kisi katilmasinin en buyuk nedeni bence bu...
yani solistler icin ses yarismasi olmali,MD uzeri okuyan ayri tutulmali onlar bi sinifta toplanmali Klavye ile enstrumantal kendi el emegi olarak hazirlanmis demolar ayri olmali Loop meyan vs yasak olmali ki ugrastigimiza degsin ;)
Tabi sahsi fikrim ,onerim Kabul gorur gormez saygi duyarim sadece paylasmak istedim :)

katılıyorum Evet bu kadar yorum üstüne bence bundan sonraki yarışmaların sınıflandırılması ayrı olur, yada ayda bir farklı bir kategori yarışması yapılır.

selamlar dostlar herkese hyrlı geceler dılıyorum
bu guzelım organıze ıcın chard solo ustadıma en ıçten tşklerimi sunuyorum....
ben de nacızane bı demoyu tyros 3 ıle calıp yorumlamaya calıstım...burdan tum arkadasların emeklerıne saglık dıyorum..herkese basarılar dılıyorum..saygılar

Tekrar merhabalar.

Benim çalışmam bir "Osman İşmen Orkestrası" örneklemesi.Evet , o eski türk filmlerinin arka plânlarında bulunan enfes düzenlemelerin yaratıcısı olan orkestra.

Aslında bu yarışma için "I will always love you" şarkısının bir demosunu hazırlamıştım ; yaklaşık dört-beş ay önce.Bir müddet sonra ise yerli bir parça ile katılma kararı aldığım için demomu sitemiz üzerinden paylaştım.

Yarışmaya doğru da iki demo hazırladım: biri "Üskürdar'a Diskoteğe Gideriken" ; diğeri de şimdiki demom olan "Potpori-Silifke'nin Yoğurdu-Tokat Sarması-Ararım Sorarım-Köylü Güzeli".Bunlar arasında da tercihimi potpori yönünde kullandım.

Hatırlarsanız bir ara da "Nihavend Longa" çalışmamı sitemiz üzerinden paylaşmıştım.Bu çalışmanın da aslı bir "Osman İşmen Orkestrası" düzenlemesidir.

"Ketron Audya" kullanıyorum.Çalışmalarımda da harici hiçbir unsur asla yok.Sadece kayıtta "Audacity" yazılımını kullanmaktayım.

Herkese iyi geceler ; iyi günler dilerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...