• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Trakya Müzik 2013 Demo Yarışması Başladı

2013 Trakya Müzik Demo Yarışmasında en beğendiğiniz demo kime ait?

• Kullanılan toplam oy
    217
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Trakya Müzik 2013 Demo Yarışması Başladı

selamlar dostlar herkese hyrlı geceler dılıyorum
bu guzelım organıze ıcın chard solo ustadıma en ıçten tşklerimi sunuyorum....
ben de nacızane bı demoyu tyros 3 ıle calıp yorumlamaya calıstım...burdan tum arkadasların emeklerıne saglık dıyorum..herkese basarılar dılıyorum..saygılar

yaşa fatih... sen zaten hergün yarışıyorsun demolarla kendinle yav :D

yarışma hiç adil olmamış.:( kimisi orgla kayıdını yapmış . kimi cubase, fl studio...vs. vstler ile kayıt yapmış. Orgla katılanlar 1-0 yenik başlamış resmen. kimi kayıtlarda çok kalitesiz

mantıklı bir gerekçeniz var mı?
org ile cubase vst kıyaslamasını nasıl yapıyorsunuz?
ben tam tersi olduğunu düşünüyorum ve bu konuyu sonuna kadar tartışırım...
bir cubase kaydının nasıl yapıldığı hakkında en ufak bir fikriniz var mı?

yarışma hiç adil olmamış.:( kimisi orgla kayıdını yapmış . kimi cubase, fl studio...vs. vstler ile kayıt yapmış. Orgla katılanlar 1-0 yenik başlamış resmen. kimi kayıtlarda çok kalitesiz

Tam tersi bence...Org ile alınan kayıtlarda tüm sesler orgun üzerinde zaten neredeyse tonlanmış vaziyette.Tabiki editleme yapılıyor orglarda ama Cubase'de hiç editlenmemiş bir projeyi buraya koysam inanamazsınız.

Bir vsti'nin nasıl dinlenilebilir bir hale getirildiği konusunda fikriniz olsaydı böyle düşünmezdiniz.Haa, benim bundan bir şikayetim yok çünkü bana göre işin asıl keyfi bu sesleri istediğiniz gibi tonlamada...Bunu yapabiliyoruzdur, yapamıyoruzdur o ayrı mesele...

FL studio olsun, Cubase olsun bir parça yaparken programa bazı komutlar vererek parçanın otomatik olarak çalıp kaydettiğini filan mı düşünüyorsunuz?

Bu tür programlar ses ve efektleri çok gelişmiş bir şekilde işleyebilmenize olanak sağlar ama kullanıcısının belli bir oranda müzikal yetisi olmadığında hiç bir işe yaramaz.Merak etmeyin bu tür programlar hala çok çok büyük ölçüde kullanıcısının "çalması" sayesinde iş görüyor.Bir kaç tuşa basayım şöyle bir müzik oluşsun olayı henüz icat edilmedi...

mantıklı bir gerekçeniz var mı?
org ile cubase vst kıyaslamasını nasıl yapıyorsunuz?
ben tam tersi olduğunu düşünüyorum ve bu konuyu sonuna kadar tartışırım...
bir cubase kaydının nasıl yapıldığı hakkında en ufak bir fikriniz var mı?

hayır benim sadece değinmek istediğim kullandığınız stringsler, gitarlar,
davullar olsun, bir orga göre çok çok kaliteli. bu yüzden demolarınız çok daha iyi.yarışmadaki şarkınızın alt yapısı doğal olarak 1 adım öne çıkıyor

davullar olsun, bir orga göre çok çok kaliteli. bu yüzden demolarınız çok daha iyi.yarışmadaki şarkınızın alt yapısı doğal olarak 1 adım öne çıkıyor

size cubase ile yaptığım ilk kayıdı, yada miksi yapılmamış bir çalışmayı dinletsem...
yada çalmaları bir tarafa bırakıp sadece çalışmanın mikslenişin ne kadar zaman aldığını anlatsam...
yarışma demomdaki miks tam bir haftamı aldı biliyor musunuz? klavye sequencerı ile kıyas dahi kabul etmez...
e bu emeğin de bir farkı olacak haliyle...:)
fotoğrafa bir göz atın bence...

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    196.9 KB · Görülen: 213

cubase gibi programları kullanmak ayrı ve çok farklı bir iştir teknik bilgi gerektirir müzisyen olmanın yanında, cubase ile sahneye çıkamazsınız ama yapabileceleriniz hayalgücünüz ve yeteneğinizle sınırsızdır...

bence yanılıyorsun bak fatih-80 ve kaplanıngözleri başabaş yarışıyorlar onlar bu demoları orgları ile yaptılar... md ve cubase kullananlar onların arkasından geliyor bence bir adım önde değiller şartlar eşit önemli olan müziği ne ile yaptığın değil yaptığın müziğin insanları etkileyip etkilemediğidir... iyi müzik iyi müzisyen diye bişey yoktur... yapılan müziğin insanlarda bıraktığı etki ve tepki vardır...

ama kategorilerin ayrılması konusunda seninle hem fikirim

BU YARIŞMALAR ÇEŞİTLENDİRİLİP FAZLALAŞTIRILMALI VE BÖYLECE MÜZİSYEN ARKADAŞLARIN ÜRETKENLİĞİ ARTACAKTIR ARAMIZDAN ARANJÖRLER NEDEN ÇIKMASIN... BAZI ŞEYLER SÖYLEMEK İSTERİM...

1- BU ÜLKEDE PİYANİST ŞANTÖRLERİN SANATÇI OLMADIKLARINI DÜŞÜNMELE BİRLİKTE MÜZİĞİN EN AĞIR YÜKÜNÜ ÇEKEN MÜZİK İŞÇİLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM...

2- 55 BİN ÜYESİ OLAN BİR SİTEDE SADECE BU YARIŞMAYA 18 KİŞİNİN KATILMASI ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE VAHİM BİR OLAY...

3- 55 BİN ÜYESİ OLAN BİR SİTEDE OYLAMANIN BU KADAR AZ OLMASI DAHA DA VAHİM BİR OLAY...

4- HER NASIL OLURSA OLSUN BU YARIŞMAYA KATILAN 18 KİŞİYİ DE ALKIŞLAMAK İSTERİM CESARETLERİNDEN VE ÖZ GÜVENLERİNDEN DOLAYI, BİR MÜZİSYEN DE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLERDEN EN AZ İKİSİ ÖZ GÜVEN VE CESARETTİR...

sadece 34 kişi oy kullanmış 55 bin kişi nerde yav demo yapmaya mı gittiler... yani demoları yapanlar birbirlerine oy vermiş sadece kendileri yapmış kendileri dinlemiş... tezlerimde haklı olmanın dayanılmaz zevkini tadıyorum bu sitede yahu söyledilerimin ve tespitlerimin doğru olduğunu görmekte çok keyif verici...

sadece 34 kişi oy kullanmış 55 bin kişi nerde yav demo yapmaya mı gittiler... yani demoları yapanlar birbirlerine oy vermiş sadece kendileri yapmış kendileri dinlemiş... tezlerimde haklı olmanın dayanılmaz zevkini tadıyorum bu sitede yahu söyledilerimin ve tespitlerimin doğru olduğunu görmekte çok keyif verici...

yarışma başlayalı daha 2 gün oldu, 25 gün sonra bitecek...
daha oy verenler olacaktır.daha 2nci gün 55000 üyeyi sormak pek de makul değil ki, zaten genelde 300 kişi civarında bir grup oy veriyor...
Lakin insanlara da zorla oy verdiremeyiz takdir edersiniz ki...

Asıl rahatsız edici olan sizin bundan neden bu kadar keyif aldığınız...?
teziniz neydi ki, haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz?(aslında kendi çalıp kendi söylemek diye biraz da buna deniyor sanırım...)
Böyle düşünüyorsanız gerçekten, bir daha yarışma düzenlemeyiz, "herkes kendi çalıp kendi dinlemeye" devam eder, olur biter...
Açıkçası site yönetimine karşı "işte yakaladım" tarzında yaklaşımlar olduğunda gerçekten çok soğuyorum...
Amacımız kimseyi zorla yarıştırmak yada zorla oy kullandırtmak değil ki...Yarışma konusunda amacımızın ne olduğu açık seçik yazmıştım,lütfen tekrar okuyun...

Ch.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...